חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 18:57

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בלוג: חברי כנסת יקרים: קומו מהריפוד ורדו לעם
הודעהפורסם: 17 מרץ 2007, 01:02 
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט

בלוג

חברי כנסת יקרים: קומו מהריפוד ורדו לעם

מצאו את אותו אדם הזקוק לכם ולחצו לו את היד. החליפו לו את הבגדים הבלויים אותם הוא לובש וסייעו לו בסל התרופות. אבנר עורקבי מפציר בממשלה כי כבר מאוחר מדי

המצב מעלה בפני כולנו שאלות רבות וקשות. כשאני יושב ומתבונן בכל מה שקורה סביבי, אני משפשף את עיני ומנסה להבין שוב ושוב, איך התהפכו היוצרות ואיך הגענו למצב בו אנו נמצאים היום. הרי עד לא מזמן היינו בעלי הצבא החזק במזרח התיכון (אם לא בעולם כולו), המשטרה בהחלט סיפקה שירות לאזרחים ואלו רכשו לה כבוד, מערכת בתי המשפט, הממשלה, מוסד הנשיאות והכנסת כולם היו, גם אם לא הטובים ביותר, בהחלט טובים וכשרים.

היום קשה למצוא את הדרך בין כל המוסדות הללו. השחיתות הרימה את ראשה ואין כמעט נבחר ציבור שאינו מואשם בין אם באונס, בשוחד, בגניבה, בהעלמת מס, בהונאה ולצערנו הרשימה עוד ארוכה.

הבעיה מתחילה בהבטחות. הרי כשמנהיגים מבקשים להיבחר שוב הם מפזרים הבטחות על ימין ועל שמאל: ביטחון, ביטוחי בריאות טובים יותר, עליית שכר מינימום, סיוע לקשישים, שיקום אזורי עוני, והרשימה עוד ארוכה. כגודל הציפיות כך גודל האכזבה. ואז מתחילות השביתות, ושוב הסובל העיקרי הוא האזרח הקטן, ושוב נדחק הצידה אותו קשיש שצריך לקבץ נדבות על מנת לממן לעצמו את הטיפול לו הוא זקוק (וזכאי לו מתוקף חוק בריאות ממלכתי). ושוב מופרים כל החוקים בשיעבוד של עובדי הקבלן כשנרמסות להם זכויותיהם הבסיסיות, אך איש אינו יכול לסייע. שלא נדבר על הביטחון שמופר על ידי פורצים כשהמשטרה עסוקה בטיפול בשחיתויות הפנימיות שלה.

אני לא יודע מה כן צריך לקרות, אין לי רעיונות גדולים על הצלת המדינה או גאולה לעולם, אבל אני יודע מה קורה עכשיו ומה אסור שיקרה. אסור שאותם נכים המבקשים את זכויותיהם הבסיסיות יאלצו לסבול מעיכוב תיקים ובדיקות תמוהות, אסור לזלזל באבטלה בכלל ובמובטלים בפרט, אסור להניח לקסאמים להמשיך וליפול בשטח המדינה, כשהם מוצאים משלוותם אזרחים תמימים וחסרי ישע נוכח המצב.

דבר אחד אני יודע. חייב להיעשות מעשה. נבחרי הציבור צריכים לקום מהכיסאות המרופדים שלהם, להפשיל את שרוולי החליפות היקרות שלהם, לשחרר קצת את העניבות ולהפנות את כיוון הנסיעה של מכוניות היוקרה שלהם כלפי אותם מקומות בהם הם באמת זקוקים.

מצאו את אותו אדם, לחצו לו את היד. החליפו לו את הבגדים הבלויים אותם הוא לובש, סייעו לו בסל התרופות, בחינוך ילדיו ובנו לו מחדש את הבית שספג לא פעם פגיעת טיל, שיכול היה בקלות גם ליפול בבית שלכם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: