|
האורחים חיכו באולם, הכלה והחתן יהודה לוי מעכו , ביקרו את הסבתא בבית חולים
מחזה מרגש התרחש בשבוע שעבר במחלקה האורתופדית בבית החולים לגליל המערבי נהריה, כשזוג צעיר הגיע ערב חופתם לשהות לצד הסבתא המאושפזת. רחל רחמים (74) מנהריה, עסקה בחודשים האחרונים רק בדבר אחד: בהכנות לחתונת נכדתה מיטל ליבוביץ' מנהריה עם בחיר ליבה, יהודה לוי מעכו.
הכל היה ערוך ומוכן לאירוע המרגש, כולל חזרות בליווי הכלה לחופה ושמלה שהוזמנה ונתפרה במיוחד לאירוע. יומיים לפני החתונה, חשה סבתא רחל ברע ואושפזה בבית החולים. העובדת הסוציאלית בבית החולים חנה כהן, בתה של רחל, גילתה כי מאז שהתברר לאמה כי היא תהיה מרותקת למיטתה ולא תוכל להשתתף בחגיגת נכדתה, היא נכנסה לדיכאון עמוק.
"היא כל הזמן בכתה והיתה עצובה, וכל ניסיונותיה לשכנע את הרופאים לשחרר אותה לכמה שעות לא הועילו. אני מבינה את הרופאים, כי בסך הכל הם דואגים לשלומה ולבריאותה", אמרה כהן. אבל הזוג הצעיר, החליט לעשות מעשה, ולפני הגעתם לאולמי טופז בעכו, שם המתינו להם כ-400 מוזמנים, הם החליטו להפתיע את הסבתא במחלקה בבית החולים.
הביקור תואם עם הנהלת בית החולים, וצוות מחלקת הביטחון אף ליווה את הזוג הצעיר. הכניסה היתה דרמטית ומרגשת, וגרמה אפילו לאחיות הוותיקות להזיל דמעה. הכלה מיטל, בשמלת כלולות מהודרת והחתן יהודה בחליפה מחויטת, נכנסו לחדרה של סבתא רחל, חיבקו אותה בחום והגשימו את חלומה הגדול לראות את נכדתה בשמלת כלולות.
מיטל: "הייתי חייבת את זה לסבתא. היא עשתה הכנות רבות וכל כך חיכתה לרגע הזה של החתונה שלא יכולתי שלא לתת לה לראות אותי בשמלת כלה. כאב לי שהיא לא היתה איתנו בחגיגה, אבל היא לפחות זכתה לראות אותי לפני כולם וגם הצטלמנו יחד למזכרת".