חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 12:59

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כוכב נולד: יותר מדי גימיקים, פחות מדי שירה
הודעהפורסם: 04 אוגוסט 2007, 16:32 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כוכב נולד: יותר מדי גימיקים, פחות מדי שירה

התוכנית "כוכב נולד" ידעה במשך חמש עונותיה עליות ומורדות. העונה השלישית, למשל, נחשבה לחלשה לאחר התוכניות של העונה השנייה ולכן שקלו להורידה. בסוף עשו את העונה הרביעית שהיתה אחת המוצלחות ביותר, ולכן בנו על המשך התוכנית. אבל היא שוב הפכה למאכזבת ובנאלית.

הסיבה לכך היא שהרגילו אותנו לצפות לשינויים תמידיים וגימיקים עונתיים, לכן אנו מתקשים לעקוב אחר מהות התוכנית: חבורת צעירים המתחרים בשירה. לאחר שבעונה הרביעית שדרגו את האולפן והחליפו את השופטים, הפעם האולפן לא שונה וגם לא צוות השופטים. התוכנית מנסה לירות לכל הכיוונים, ולכן כל הזמן מחפשת שינויים. בעונה שעברה שמו דגש על הזמרת האתיופית ועל הניסיון המשונה לעשות אודישנים גם לחברה מחו"ל, ובסוף הכניסו לצוות יהודי צרפתי שהתקשה לעמוד במטלות תוכנית השירה הישראלית. השנה הביאו לנו זמרת ערבייה שזכתה ליותר ביקורת על מוצאה מאשר ביקורת על יכולת שירתה. במקום האודישנים מחו"ל החליטו לבשל תוכנית ללהקות צעירות. אפילו שיטת ההצבעות עברה שינוי העונה. וכך אנו לא מרגישים שיש לתוכנית שלד חזק.

היו גם גימיקים טובים יותר, למשל שיתוף פעולה בין זמרים מוכרים שהופיעו בתוכנית בליווי המתמודדים, או מופע ההצדעה בקיץ שעבר בניצנים לתושבי הצפון ששהו בעיר האוהלים. בעונה הנוכחית גם הפכו את אתר התוכנית באינטרנט לפלטפורמה חשובה בהווי התוכנית. בכל אופן מסתבר שכוכב נולד צריכה להמציא את עצמה מחדש, כי אנו מחפשים חידושים אבל גם לשמור על עיקרה כתוכנית שירה. לכן הייתי מציע לתוכנית לעבור כמה שינויים:

כתוכנית עממית הייתי רוצה שהתוכנית תצא מהאולפנים החוצה ותנדוד בין אולמות מופעים, מהצפון ועד לאילת, כשכל שבוע התוכנית תשדר מעיר אחרת עם מעריצים מקומיים. אם היום רק האודישנים נערכים במקומות שונים בארץ, ניתן לשדר את התוכנית עצמה מכל רחבי הארץ ולתת צ'אנס למעריצים להשתתף בתוכניות. גם את האולפן עצמו הייתי מציע לרענן בעונה הבאה ולהפוך אותו למושקע ופחות מקושקש. כיון שיש שתי תוכניות בשבוע, ניתן לשדר אחת מהאולפן ואת השנייה מהמופע הנודד.

גם את ההנחייה הייתי רוצה לשדרג. לא רוצה להעיף את צביקה הדר אבל הייתי ממליץ להצמיד אליו מנחה נוסף, או מוטב מנחה צעירה ויפה. היא תרענן את הפאנל או תדבר מאחורי הקלעים מול המצלמות. את צוות השופטים הייתי מחליף, או לפחות מצמיד להם מידי שבוע שופט אורח מתעשיית המוזיקה בארץ. הייתי רוצה גם שבכל תוכנית יביאו שוב זמרים שיופיעו בתוכנית עם המתמודדים. בגירסא האמריקאית למשל, הביאו לתוכנית מידי שבוע זמר אחר שידריך את המתמודדים אישית, כשלפעמים הם שרו משיריו והוא הופיע בתוכנית כאורח.

אם התוכנית מחפשת להציג בני מיעוטים, הייתי רוצה שהם ישריינו מקומות לבני מיעוטים באופן קבוע ולא כגימיק. הם גם יכלו לעשות מחווה יפה לו היו נותנים לזמרים לשיר פעם בשפת אימם. לפי הזמרים שהופיעו עד כה, היינו שומעים שירים גם בצרפתית, ערבית, אמהרית, רוסית ושפות נוספות. נחמד היה אם היו גם תוכניות קבועות לכל נושא במוזיקה הישראלית, בכל מיני ז'אנרים, או תוכניות מיוחדות כמו שיתוף התזמורת הסימפונית לליוווי קלאסיקות שיבצעו הזמרים, או אפילו רקדנים שילוו את השירים בכוריאוגרפיה מתאימה.

אין לי מושג איך תסתיים העונה, אבל אני מקווה שהעונה הבאה תהיה ססגונית ומיוחדת יותר. והכי חשוב, לזכור: זאת תוכנית ריאליטי של שירה ולא דבר אחר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Bot ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: