ידידי מעכונט וכל היתר
רציתי לספר לכם משהו מן העבר הטוב...צעדות עכו
את הראשונה אני יזמתי בשנת 83 ,בעזרת רכז הספורט ישראל פרידמן,
השתתפו כ 1000 איש , חוגי הסיור שאז היו בשיאם בעכו בפרט ובארץ בכלל, הדריכו בתחנות בהם הוצבו .
הסיום היה בגני הפסטיבל בעתיקה .
הצעדה אז וחמש הצעדות שלאחריה תוכננו והתקימו בט"ו בשבט, להזכירכם עונת אביב קל ונעים ויפה ללכת.
אחת מ5 צעדות אלה הוקדשה לזכרו של החייל בוגר דרסקי דני מלמד ז"ל שנפל באסון הספארי במטולה .
ברגע שהעיריה והמתנסים העתיקו את המועד פעם לל"ג בעומר פעם לחג השבועות ובכלל לעונה החמה , הגענו למצב כמו השנה לקיומה ביום חמסין קשה , המבוגרים מבין המשתתפים הביעו את אכזבתם , בלשון המעטה. מכך שלא היתה הגמישות הראויה לבחור ביום נוח יותר ...
יש להשיב את הצעדה לאביב , לכוון אותה לקהילה הרחבה ולא רק לאוכלוסית התלמידים המגוייסת. לשבץ בה הדרכה בתחנות , בני נוער ואף מבוגרים , יוכלו להכין את תחנתם ולהיות המסבירים בה .
לבני חלפון ידידי אני ממליץ להציע לקבוצת הנכים את הרעיון לשבצם בתחנות הסבר שכאלה. כמובן שיש מקום להציע לתושבים , למקם שולחנות בתחנות , ולהציע דברי אמנות ביצירה עצמית , לחלק תחנות בין ספונסרים , להחיות את הצעדה לרמת חגיגה קהילתית -רבגונית .
אוהד שגב מנכ"ל העיריה של היום , היה אז חניך בחוגי הסיור אותם הקמתי אני בעכו בעזרת מנהל בית היימן של אז חיים אסולין ולאחריו אשר וחניש הרכז הצעיר אז של קבוצת נערן, שמלא את מקומו..והיוםמנהל הרשת כולה.
איני מבקש רק להתרפק על הטעם של פעם , אלא גם לבקש על חיי הקהילה הספונטנים יותר , הפונים אל כל בית אב , ולא רק מה שזמין - כדי לסמן וי...עשינו !!!
חבל על שהחמיץ...זה מיבש את המיץ...
_________________ שמעון לביא
|