|
עכונט כדרך חיים |
 |
|
רוברט אלן צימרמן שידוע בכינויו "בוב דילן" הוא ה-אמן שאני מאוד אוהב. אולי לא יהיה צנוע מצדי לומר את זה, אבל אחרי שנים של התעניינות ביצירותיו. אם אתם שואלים אותי, לדעתי אי-אפשר לאהוב אמן כמוהו בלי לנסות לרדת לעומקו ומדובר באמת באמן שאפשר למצוא ביצירותיו עניין רב, במיוחד בהשוואה לאמנים של היום. קניתי לעצמי שם של מישהו שמבין ביצירותיו, זו הסיבה שלא מעט מכנים אותי בשם "אודילן", שם שמורכב מהשם של שנינו. הקדשתי לו פינה מיוחדת באתר שלי, ואתם מוזמנים לקרוא את הדברים שכתבתי ופרסמתי בה.
http://www.ebp.co.il/oudylan/index.htm

המצב הגיע לידי אבסורד שעד היום בכל פעם שפנו אליי מכלי התקשורת ביקשו שהתראיין בהקשר לכך. כשהוזמנתי לערוץ 2 הוזמנתי לדבר עליו ולא על ספרי השירה שלי, למרות שמי שקורא אותם יכול למצוא את ההשראה הגדולה שקיבלתי ממנו. החיים שלי מתחלקים לפני התקופה שהתוודעתי למוסיקה שלו ולאחריה, כך שהאמת היא שאני רואה בזה את הדרך שלי לחלוק לו כבוד ואני מאוד שמח על ההזדמנויות הללו שניתנו לי עד כה.
כיאות לאחד שאוהב מאוד את יצירותיו של דילן, ואני בכוונה לא משתמש במושג "מעריץ", כי אחרי רצח ג'ון לנון יש לא מעט אמנים כמו דילן שנרתעים ממושג זה. אני חבר קבוע בפורום שמוקדש לו. לפני שנים כשביקשתי לרכוש דיסק של דילן בחנות הדיסקים בעיר, המוכר הסתכל עליי כאילו נפלתי מהירח. הוא מעולם לא שמע עליו ואמר שאף אחד בעכו לא שמע עליו. לטענתו רובם מקשיבים למוסיקה מזרחית. לדעתי זה עוד לא אומר שרבים לא יודעים עליו, כי אני בכל זאת מכיר כמה שכן מכירים את המוסיקה שלו. אני בכל אופן הייתי שמח לוא יכולתי לשנות את התמונה. זו הסיבה שלפני שנים כשהזדמן לי לשדר בתחנת רדיו מקומית העזתי להשמיע כמה משיריו, למרות שזה לא מצא חן בעיניי בעל התחנה בלשון המעטה. אני אהיה גלוי איתכם זו הכוונה שלי מאחורי הודעה זו. אני מצטער אם זה נראה לכם לא במקום וסתם יומרני מצדי להרביץ בכם תורה, אבל אני באמת אחד מחסידיו של בוב דילן ומוסיקה היא במובן מסויים דת עבורי.
מכל מקום בהמשך לדבריי אתם מוזמנים לקרוא את מה שכתבתי הערב על בוב דילן בפורום שמוקדש לו, בהקשר לבקשה של מישהו שרצה סקירה קצרה על יצירותיו. נראה לי שזו יכולה להיות הזדמנות טובה עבורכם להיכנס לתמונה ולגלות אמן שאולי בסופו של דבר גם אתם תאהבו את המוסיקה שלו.
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1260&msgid=79898240
|
|
|