בס"ד יום שלישי א' תמוז תשס"ו 27 יוני 2006
אל: מערכת עיתון ידיעות אחרונות.
מאת : אילן סויסה ; מנהל התא הירוק - ע כ ו .
הנדון : אמירה בכתבה בעיתונכם בדגש ציני חריף שהעליבה אותנו כתושבים גאים בעיר שלנו - ע כ ושלום לכם ,
בהודעה שפרסמתם מתוך כתבה בעיתונכם של מר גדעון עשת הכתב הכלכלי
בנושא הזיהום של תחנת רידינג ביום חמישי כ"ו בסיון תשס"ו ( 22/06/06 )
כותב שם מר עשת בלשון שלילית ובציניות חריפה על העיר שלי עכו.
ציטוט:
ציטוט: " מי יודע , אולי כדאי לשים את זה בעכו.
יש שם הרבה ערבים והם רגילים לזיהום ולזבל " .
הנני בטוח שזו דעתו האישית ואולי זה היה ניסיון להביא קיצוניות ממחישה
אך כתושב גאה בעירי עכו , ולמרות שאני גר בפרפרייה ולא במרכז
אני עדיין רואה בזאת פגיעה בציפור הנפש שלנו ובשכיית החמדה שלנו - העיר עכו.
כמוני וכמו תושבים רבים בעיר הנלחמים מידי יום בסטיגמות השליליות
אני חושב בהחלט שאין מקום לאמירות כאלו ובמיוחד בעיתון מכובד כשלכם שאינם תורמות וכדוגמתן בעבר אף הסבו לנו נזק תיירותי , חברתי וכלכלי .
באמירה הצינית הנ"ל ,לקורא שאינו קורא בין השורות זאת יכולה להיות אמירה גזענית ויכולה לשרת דווקא אנשים שאומנות הסטיגמה השלילית מנת חלקם .
אני חושב שיש להתגאות במרקם יחסי הדו קיום וחיי השותפות בין היהודים והערבים בעיר ממש כמודל לחיקוי בכל רחבי מדינת ישראל כנ"ל גם הפעילות הסביבתית הענפה שקורמת עור וגידים בימים אלו בעיר ומעצימה את המלחמה במפגעים ובזיהום יחד יד ביד עם הרשות המקומית בעיר .
אני כמנהל קבוצת מתנדבים - התא הירוק בעכו שנמנים עליה יהודים וערבים גם יחד הפועלים שמלחמתנו האמיתית והיא על שמירת הסביבה ואיכות חיינו.
הייתי רוצה שתתקנו אמירות אלו כי יש בהם מן הפגיעה ;
עכו זה הבית שלנו אף אחד מאיתנו לא חובב זיהום ולא רגיל לכך ....וזבל מי שמלכלך ...
לך מר גדעון עשת - הבנתי את הציניות החריפה שלך אבל לא כולם קוראים בין השורות ואולי את המטרה השגת בדרכך הציניקנית מצד אבל מאידך הענקת במה לסטיגמות חסרות שחר ואמת - במעטה גזעני משהו ,לכן עצה קטנה לי אליך :
בכדי ל "הקטין " מישהו, אינך צריך לפגוע , או להעליב אותו / אחרים
פשוט עליך להגדיל את עצמך !
נא התייחסותכם , בתודה
אילן סויסה
מנהל התא הירוק עכו