חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 15:10

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הכירו את גב' לאה ביטון, הממונה במועצה הדתית בעכו
הודעהפורסם: 27 אוקטובר 2016, 20:19 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

הכירו את גב' לאה ביטון, הממונה במועצה הדתית בעכו בתחומים רבים , בקבורה בעירוב, בנישואין ובמקוואות .

בשמחת תורה פגשתי את גברת לאה ביטון, ממונה במועצה הדתית בעכו וביקשתי להכיר את העשייה שלה .
את ההחלטה להעמיד את גב' לאה ביטון במועצת הנהלת המועצה הדתית קיבל רובי לוזון יו"ר המועצה הדתית בעכו , שביקש מגב' ביטון להצטרף אליו כמורשית חתימה, הדרגה הבכירה ביותר במועצה הדתית . סגן שר הדתות, אישר את המנוי.
ביקשתי מגברת ביטון שתספר לי איך הגיעה לתפקיד שיצר מהומה בתקשורת החרדית לפני 3 שנים .
גב' לאה ביטון מהמשפחות הוותיקות בעכו מספרת :
" הגענו לעכו ב 1950 כיום אני רק גרה בעכו. נשואה לדוד עובד במס הכנסה זה 41 שנים אימא ל 5 ילדים כולם נשואים ב"ה. עבדתי במשך 35 שנה בחברת עמידר בתפקידים שונים כולל ניהול.
פרשתי לפני 7 שנים פרישה מוקדמת. לפני שלוש וחצי שנים קבלתי תפקיד של ממונה במועצה הדתית בעכו. אני האישה הראשונה בארץ שמונתה לתפקיד זה. לפני כשנה התחילו לבחור בנשים במועצות דתיות נבחרות. עדיין אישה יחידה בארץ ממונה בתפקידי במועצה הדתית ."
מה את עושה במועצה הדתית בעכו ואיך התפקיד שלך ?
"תפקיד מעניין מאוד תחום הכשרויות . קבורה. עירוב. נישואין. וכמובן תחום המקוואות שקשור מאוד לתחום הנשים. העבודה היא בהתנדבות, אני מקבלת תשלום רק עבור השתתפות הישיבות הנהלה."
המתנדבים האמתיים לא יודעים עליהם בדרך כלל , אפה את מתנדבת עוד ?
"בנוסף אני חברת הנהלה בבית הקשיש. אני מתנדבת בשל"מ בתחום של קריאה בהנאה בבית ספר ויצמן. ולפני חודש הייתי מהיוזמות להקמת מועדון גש"מ גמלאיות שומרות מסורת. נפגשות כל יום ראשון בבוקר קבוצת נשים דתיות גמלאיות צעירות לקפה ועוגה והרצאה בנושאים תורנים, בריאות וכו' והכל בהתנדבות."
לסיום איך את מרגישה עם הפעילויות שלך בעכו ?
אני רוצה לציין עבדתי הרבה עם ציבור תושבי עכו. כיום לאחר שילדי נישאו אני מקדישה את זמני להתנדבויות בכל התחומים דבר שמקנה סיפוק רב מאוד."

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: הכירו את גב' לאה ביטון, הממונה במועצה הדתית בעכו
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 09:21 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

נפלא...כל הכבוד ללאה ..העכואית המוכשרת.....עכו מובילה גם בשיוויון זכויות לנשים...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: