אנחנו אומנם לא מכירים, אבל יצא לי לקרוא כבר כמה משיריך. הזכרת בדבריך שאתה שואף להוציא לאור ספר שירים ואני זוכר שזה היה פעם גם החלום שלי, חלום שבכנות אומר לך שדיי התפקחתי ממנו למרות שהוצאתי כבר ספר שירים שני. כנראה שגם בזה קשה להתנגד לחוקי הטבע (אני כותב מגיל צעיר מאוד) אם נולדת משורר תישאר משורר גם אם תנסה לכתוב פרוזה, אז הכי הרבה הפרוזה שלך תהיה שירית.
קח בחשבון שהעורך שיקרא את כתב-היד שתשלח אליו, להוצאה יהיה שונה מן הסתם מזה של הקוראים הרגילים, ויש סיבות רבות לכך. אחת מהן גרמה לי לכתוב את השיר "פרו דוג" (שפרסמתי בראש העמוד). נוסף לזה אני לא יודע עד כמה אני אחדש לך השירה לא מוכרת, כך שהמו"ל יקח סיכון להוציא ספר שירים רק אם הוא חש שאתה מביא משהו חדש לשירה ולא שירים בנאלים ורצוי גם לא ארס-פואטים.
אני מוכרח לומר לך שההוצאה לאור מלווה בלא מעט תיסכולים. אחד מהם הוא שלרוב המו"לים שוכחים בחושך את מי שמוציא אצלהם והם יודעים רק לקבל את הכסף. בכדי להיות משורר מוכר אתה לא יכול להסתפק רק בלהוציא את הספר, מעבר לסבלנות והתמדה אתה צריך להיות במובן מסויים גם היחצ"ן של עצמך. זה כולל גם עליה על במות, כיום אפשר גם וירטואליות. סלח לי אם זה לא ישמע צנוע מצדי להביא את עצמי כדוגמא, לפני כמה שנים נערכה תחרות משוררים בינלאומית בארה"ב ואני השתתפתי שם דרך המחשב. כתבתי שיר לזכרו של משורר הביט, אלן גינזברג ז"ל וזכיתי שההספד יופיע באנתולוגיה שיצאה לאור.
ברגע שיש לך קהל של מפרגנים, ואני שמח שיש לך כפי ששמתי לב מהתגובות החמות שקיבלת ואתה יכול להוסיף אותי אליהם, כדאי לך להסתפק בזה. הכי הרבה ללכת להדפיס את השירים בבית דפוס. סלח לי אם זה נשמע לך כבד כל מה שאמרתי עד עתה, אבל אני מוכרח להוסיף ולומר לסיום שהצורה שבה אני משתדל להסתכל על הדברים כיום (וזה משום מה תמיד היה בתודעה שלי) היא שלהתקיים מהכתיבה אני לצערי לא אוכל, אבל זה מה שהשאיר בסופו של דבר אחריי וזה עניין שהוא חשוב לא פחות.
איך שלא יהיה אני מאחל לך בהצלחה בהמשך הדרך !! ומאיזו סיבה שלא תהיה אל תפסיק לעולם לכתוב אם זה עושה לך טוב ויש לך קהל של מפרגנים.
תרשה לי בהזדמנות זו לפרסם עוד שני שירים שלי שעוסקים בנושא. אגב, סגנון הכתיבה שלי נקרא "הייקו".
שיריי לא ייצאו לאור, לפני מותי
יש לי את האומץ של אמילי דיקינסון
או פשוט אין לי כסף.
שיריי ייצאו לאור, אחרי מותי
הם יהיו הספד עצמי.
(מתוך "פסימיות של משורר" שמופיע בספר שיריי הראשון - "הצגת החיים")
אשרי השירים שיצאו לאור
בעוד רבים אחרים
ואולי גם המשורר עצמו
נותרו בחושך.
עם מותו יקחם איתו
בארון קבורה עם מגירות
מתוך חשש להשאיר אחריו יצירות לא גמורות.
(מתוך "מחול המוות" שמופיע בספר שיריי השני - "כשהירח הוא כמו יהודי נודד")
|
|