איני מעודד אפליה וקיפוח.
סאלם כמו גם נציגי המגזר הערבי באוהל המחאה בכניסה לעיר העתיקה, דורשים לקבל את ביה"ס התומר ו/או ויצמן.
הם לא באים בשם חוסר בכיתות , חסר להם כיתות? אין בעיה. תעלוו את העניין לממשלת ישראל - משרד החינוך - אם יוכח כי יש צורך , על המדינה לפתור את בעייתם. אך למעשה המטרה היא אחרת , המטרה היא לסגור עוד בית ספר יהודי.
המטרה היא לכרסם יותר את הרוב היהודי. המטרה לגרום לנו ללכת.
בשבוע שעבר שמעתי ביטוי שהיה נדמה לי שנאמר בטעות , יותר מאוחר הבנתי את משמעותו- "שתי מדינות לעם אחד" - המדינה הפלשתינאית מאחד, ומדינת ישראל - שהרצון להפכה למדינת כל אזרחיה - יהפכה ממדינה יהודית , ממדינת היהודים - למדינה השניה של אותו עם.
בבתי הספר הדתיים (גם בעכו) למדו תלמידים רבים בקרוונים, מאחר וזה היה התקציב הממשלתי לכיתות.
ראש עיריית עכו והנהלת העיר החליטה להקצות את מבנה בית ספר "הרעות" לאותם ילדים שלמדו בקרוונים.
בית הספר ויצמן ובית הספר התומר ימשיכו לפעול במתכונתם כרגיל.
אני מחזק את החלטת הנהלת העיר וראש העיר, שהיא החלטה חשובה וטובה לעכו. הנהלת העיר עשתה את ההחלטה הנכונה והמתבקשת הפעם- כאשר הנהלת העיר ניסתה למצוא קודם כל פתרון שישאיר את ביה"ס "הרעות" במתכונתו, לאחר שכשלה - מצאה פתרון אחר- פתרון טוב.
אמר סגן ראש העיר - אני רוצה כיתות חדשות ולא מבנה מתפרק , יש צדק בדבריו.
אני קורא לכל תושבי העיר לתמוך בהחלטת הנהלת העיר ולחזק את ידיה.
הפעם אדוני ראש העיר - עשית נכון ואני איתך.
בהזדמנות זו אני רוצה להשתתף בצער משפחת לוי (לנקרי) שני מורי לשעבר - על מות אביהם.
ערן שכטר
_________________ ערן שכטר מנהל פורום צעירים באתר עכו_נט
 שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר
|