חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 13:05

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דואר שהגיע מהבמאי יוסי רבך - תגובה לאירועים בעכו
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2008, 18:35 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

דואר שהגיע מהבמאי יוסי רבך לעכונט - תגובה לאירועים בעכו

ברצוני להביע את המועקה והצער הגדול שליוו אותי בשבועות האחרונים מאז פרוץ האירועים בעכו. מכתבי זה בא באיחור משום שלא רציתי לדרוך על היבלות ולהוסיף שמן למדורה אבל אני מקווה שהיום אתה וחברי הפורום יודעים ומעריכים אחרת את הסרט ונסיונותי לעורר אצלכם דיון וטיפול בבעיות של העיר.

גם אני לא תיארתי לעצמי שאירועים שכאילו יתרחשו בעיר וכל כך סמוך לויכוחים והעימותים שנוצרו ביני ובין אנשי הפורום- כולל איתך. חבל שלא הקשבתם לי אז אבל אני מקווה שעכשיו העירובעיותיה יזכו לתשומת הלב ההולמת ולפתרונות מידיים. אני מאמין שיש והיה ביכולתי לשנות ולמנוע את הבלאגאן זאת אם הייתם מקשיבים לי וכמוכם ראש העיר ודוברו שבחרו להתעלם מתחינותי להיפגש עימם ולקדם רעיונות לדו קיום כפי שהצעתי לך בזמנו- אם אתה זוכר .

חבל שכך ואני מקווה שמעז יצא מתוק ושהעתיד יאיר את תקוותה של עכו. יש הטוענים שהסרט היה ממש נבואי ושאזהרותי היו צריכים להילקח בחשבון. אני מקווה שעכשיו תראו לנכון להתנצל על כל ההשתלחויות כלפי ושתבחנו את הסרט ואותי באור אחר. אני מקווה שתפרסם את המכתב הזה באתר שלך ובפורום כדי שכל המקללים והמגדפים יעשו בחינה מחדש של התקפותיהם. אני גם מקווה שתראה לנכון להגשים את ההצעות שנתתי לך בזמנו כדי לקדם את הדו קיום וביניהן להפסיק לגדף את הערבים, לקרוא לצרף תושבים ערבים לאתר שלך ולייסם פעילויות שיקדמו את ההבנה והפיוס בעיר.

אני חוזר ואומר שהבעיות הסוציו אקונומיות הן אילו שבראש הסיבות להתפרצות האלימה. העוני וההזנחה הם פועל יוצא של אטימות והזנחה ולא יעזרו השיפוצים ברחובות העיר. אני גם חושב שכל התושבים צריכים לעשות חשבון נפש לפני הבחירות במי להצביע כי הכתובת היתה על הקיר. הפנייה שלי לראש העיר היתה ברורה וזועקת אבל כנראה שממניעים של אגו וחוסר רגישות הוא בחר להתעלם מהן.

כל אילו מראים שאתם כנראה צריכים ראש עיר עם שאר רוח וראייה למרחוק. כזה שלא ירתע מלזעזע את התושבים ולקרוא להם לעשות מעשים אמיצים. האמן לי אלברט שלו יכולתי הייתי רץ לראשות העיר כי כואב לי לראות את המצב כפי שהיה עד כה. עיר לא נמדדת ברחובות ושיפוצים, עיר נמדדת ביכולת של תושביה להביא את מצבם לידי פתרון ושיפור התנאים הבסיסיים ביותר. הדבר הראשון שצריך לקיים הוא לקרב ולאחד את כל התושבים לדו קיום אמיתי ולא פעם בשנה בפסטיבל עכו שבוטל בהחלטה דבילית. זה גם מראה על חוסר הביטחון של ראש העיר שבחר לברוח מאשר להתמודד. דווקא קיום הפסטיבל היה יכול להביא רבים לדיאלוג והתמודדות עם הבעיות. אני מעריך שבאם הפסטיבל היה מתקיים היו דנים בעכו בכל יום באמצעי התקשורת ומכאן שהשמיים היו הגבול.

ולסיום, אם יש מישהו שמגיעה לו התנצלות רבתית אז זהו נסים הדמות מהסרט שהציל את עכו ואולי את המדינה מנפילה חזקה וטראומתית מזו שהתרחשה באירועי כיפור. אותו נסים שאתה וחבריך הישמצתם וכיניתם כהזוי וכאחד שלא שווה לייצג את העיר הוא זה שהגן והציל את הנהג ובנו מלינץ'. הגורל המדהים הביא את נסים לעשות מעשה נסים ואולי היתה זו יד האלוהים שהובילה את הנהג ובנו אליו בפרוץ המהומות. תחשוב מה היה קורה לו היו טובחים בהם...

לסיום, אני מקווה שהמהומות יובילו לפיוס ואחווה אמיתית ובאם יבקשו את הסיוע שלי אהיה יותר משמח לעזור ולסייע.

שתהיה שנה טובה וברוכה, שנת שלום ואחווה אמיתית ושעכו תזנק מעלה ותיפתור את מצוקותיה.

מחכה לתשובת חברי הפורום עכונט

יוסי רבך

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: דואר שהגיע מהבמאי יוסי רבך - תגובה לאירועים בעכו
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2008, 19:50 
עכונט כדרך חיים

שוב ..

שוב .. יוסי רבך היקר .. אתה לוקח מהסיפור רק מה שנוח לך ...
מתי ראית בעכו שיהודים עושים לינץ' ... מתי בכלל שמעת שיהודים עושים לינץ' בכלל ...
העדפת לאמץ את מחשבתו של הנהג הערבי ..
והרי ברור שכל אדם מפענח ומפרש דברים מערכיו ...
כך היה גם ב - 48 .. הערבים ברחו על נפשם שהבינו שהם מפסידים כי חשבו שהיהודים ישחטו אותם
( כ זה מה שהם היו עושים היה הפוך )
כך הנהג היה בטוח שיעשו לו לינץ' כי זאת תרבותם !!!

צר לי מאד שאתה מתעלם מההתארגנות לפוגרום גזעני מתוכנן ביהודים שלא היה מבייש תנועות נאו נאציות באירופה ..
אך כיהודון גלותי כנועה אתה אפילו לא מנסה לדעת ...
התת מודע המתגונן והמתנצל שלך דאג להדחיק ..

צר לי .. אינך מבין דבר וחצי דבר על הלאומיות הקיצונית המתגבשת בערביי ישראל ...
נוח לך במרכז הארץ כאילו העשיה הציונית הושלמה ...

נוח לך לחשוב שאתה מבין יותר טוב ...
זה בסדר .. כך גם אנשי תקשורת הפלזמות .. שבקושי קמים מהכורסאות ...

איננו זקוקים להצעותיך ... בעכו יש ראש עיר שצועד בדרך הנכונה ... ותושבים פקחים ..

עכו שייכת קודם לתושביה .. אח"כ למטילים בה .. לכן צדק ראש העיר שביטל הפסטיבל ..

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: דואר שהגיע מהבמאי יוסי רבך - תגובה לאירועים בעכו
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2008, 21:23 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מר רבך היקר

אתה מאמין בכל מאודך כי הנך מורם מעם ומחשבותיך שלך ואלו בלבד הן הדרך הנכונה.
מי שמך להיות שופטו ומבקרו של ראש העיר הנוכחי -הרי טענת "לו הייתי יכול" ומן הסתם העדת על עצמך שאינך יכול.ולאחר מאמרך הנוכחי אני בטוח שאינך יכול כי אינך ברמה של מקבל החלטות-רק מעביר ביקורת מן הצד ותו לו.

אנחנו תושבי העיר שחיים פה (ובמקרה שלי-50 שנה) רואים את הדברים מזוית אחרת, מהוויתם היום יומית ולא מנקודת ראותו של משקיף בטלסקופ ארוך טווח מתוך מגדל השן שלו.

לא נעשה בעכו מעשה לינץ, לא נתכוון מעשה שכזה ויידוי האבנים לעבר הנהג הערבי הוא נוהג המקובל אף במקומותיך ביום הכיפורים גם על יהודים,כוחות הבטחון ונהגי אמבולנס.

ראש העיר קיבל החלטה אמיצה לביטול הפסטיבל ולראיה מקבל הוא גיבוי מכל תושבי העיר וחברי המועצה לרבות החברים הערביים המכהנים בה.המנהלת האומנותית של הפסטיבל הודיעה בשידור רדיו כי באה למחות נמרצות על ביטול הפסטיבל ויצאה מפה עם הבנה והסכמה כי הביטול היה הכרחי.

מי נתן לך לגיטימציה מוסרית להחליט מה טוב ומה רע, מה נכון לעשות ומה לא. שבתך "הרחק מן ההמון הסוער" אינה מוסיפה לך ולו גרם אחד של דעת ותבונת יתר מכל נקבלי ההחלטות הגרים פה,חיים פה ומתקיימים פה.

לו היית מכיר במעט את הרקורד של ראש העיר בעברו הצבאי לא היית מעז לחשוד בו במוגות לב ומבריחה מהתמודדות.נעשו בעיר מעשים שמחייבים החלטות אמיצות וראש העיר וצוות ההנהגה מכל גווני הקשת הפוליטית ידעו לעשות זאת כהלכה.

איננו מחרפים ומגדפים את הערבים. שנים של דו קיום אמיתי יהיו מליצים בעבורנו. במקרה דנן נחצו קווים אדומים כאשר המוני ערבים (מחבלים כהגדרתי) ביצעו פוגרום בשכונה יהודית דברים שהאסכולה אותה אתה מייצג מעדיפה לגמד עד לכדי הכחשה.

האשמותיך את המצב הסוציואקונומי כמרכיב היחידי להתפרצות מעיד עשרת מונים על חוסר הבנתףך ובורותך המעמיקה בנושא .הסכסוך הערבי יהודי אינו מתחיל ונגמר בעכו ,הוא אבל מתחיל בעיקר בחינוך ולא על בעיות תעסוקה.
הוא מתחיל בהטמעת שנאה במסגדים ובתי הספר, הוא ממשיך בתקשורת אומללה המעדיפה בדר"כ ליצור סקופים של מסכנות-מזרחיים וערבים,וכולם יחד קשורים בכלל הסכסוך היהודי ערבי השורר בכל המזרח התיכון.
מצב סוציואקונומי הוא רק קטליזטור למצב קיים.
קטונתי, אני האדם הפשוט ללמדך איש נאור כל כך את תורת ה-א-ב אבל בטוחני שבסביבתך,מצויים די משכילים ללמדך את עובדות החיים.

לאנשים שלא חצבו באבן לא יהיו יבלות בכפות הידיים.
אנשים שלא התנסו בפועל, חכמת חייהם מסתכמת במלל וביקורת
אנחנו אנשי עמל-תן לנו לנהל בשקט את חיינו ואל תפריע במחשבותיך הנלוזות.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: