חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 22:23

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חברי הקיבוץ העירוני ... אתם מוזמנים לכתוב ...
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2008, 21:32 
עכונט כדרך חיים

באתר התקבלה התגובה ...

אורי רוזין כתב ...

ציטוט:
לגולשי עכו שלום
לאחרונה אני וחברי מקיבוץ המחנכים (הקיבוץ העירוני) עוקבים אחר התגובות באתר בדאגה.

אנחנו בעכו נט שמחים על כל דיעה .. והודעה המפרה את הדיעות השונות ...

אתם מוזמנים לכתוב את דעתכם ...

אולי כך תאזנו את מגוון הדיעות שעוררו דאגה בלבכם ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: חברי הקיבוץ העירוני ... אתם מוזמנים לכתוב ...
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2008, 21:57 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

אורי רוזין כתב:
לגולשי עכו שלום
לאחרונה אני וחברי מקיבוץ המחנכים (הקיבוץ העירוני) עוקבים אחר התגובות באתר בדאגה.
נראה כאילו יש אלמנטים גזעניים שהולכים ומתעצמים בשיחות באתר.
מה גם שישנה תפיסה (שעלולה להשתרש) שעניין הדמוגרפיה בעכו הוא עניין של מאבק מראש ולא של ניסיון משותף לקדם את האוכלוסיות השונות, המגזרים השונים ותתי המגזרים- הרי אם לא היו ערבים, יתכן מאוד שהכעס היה מופנה כלפי "אחר" אחר (עולים חדשים לדוגמא).
ועניין המאבק הוא כאילו גזירת גורל, כאילו אין שום דרך אחרת לראות חיים משותפים של יהודים וערבים שלא כמאבק. נראה כאילו שיחות כאלה רק ילבו את היצרים וכאילו זה מה שגולשים מסויימים באתר מעוניינים בו. חבל.
לאלה המחפשים תקווה לקיום משותף של שני העמים בעיר ובמדינה בכלל אשמח לספר שלפני כשבועיים חזרו מ"סמינר סוללים" (אחד משלושת סמינרי הכשרה למדריכים של תנועת הנוער העובד והלומד) 15 חניכים מהמגזר הערבי, שם בילו שבוע ודיברו על שלום, הדרכה ושינוי חברתי באצעות חינוך ביחד עם חניכים יהודים רבים (מהעיר ובכלל).
מקווה שיש עוד המאמינים שאפשר ליצור חברה אחרת שבה לא רק נאבקים כל הזמן אחד בשני (וכידוע אנחנו מוקפים מאבקים רבים, בין עמים, בין שכבות באוכלוסיה, בין עדות וכו')

ציטוט:

אורי וחברי הקיבוץ העירוני צודקים , כי אפשר לראות היום ברשת שיש ערים שהמאבק העיקרי שלהם הוא שנאה לדתיים במסגרת תעמולת הבחירות , שנאה נשארת שנאה , פעם , גזענית נגד ערבים, פעם אנטי דתית ופעם עדתית . גזענות זאת שיטה / חינוך פגום של שליטה לא מוצדקת שמביאה רק הרס ומלחמות פנימיות .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 08:10 
עכונט כדרך חיים

שוב אתם הולכים על ... " גזענות ... "

נו אלברט עניתי לך כבר על זה בהודעה אחרת ...

ציטוט:
ועוד דבר אלברט ... כתבת ..

ציטוט:
אני רק מבקש לקיים דיון ללא גזענות וללא סיסמאות

להאשים אותי בגזענות ... כבר הייתי בסרט הזה ... זו שיטת חלק מערביי ישראל ..
כל פעם שאתה שואל לפשר תמיכתם בחמאס ( אירגון שחרט על דיגלו את השמדת מדינת ישראל וזריקת היהודים ... )
אז מיד הם מסובבים את המטבע ומאשימים אותך בגזענות ...

גם ויכוח מקצועי .. או ויכוח יום יומי הופך מיד ע"י חלק מערביי ( רק חלק קטן !!! .. לא כולם !!! )
לכך שאתה גזען .. ואתה לא מקבל אותו כי הוא ערבי ...

יש לי הרבה כבוד להרבה ערבים ... וכבר ציינתי שילדותי שזורה בחוויות נעימות רבות שערבים היו שותפים להם ...

אך משהו השתנה בדו קיום שלנו עם הערבים ...

אני אישית חושב שלשינויים המדיניים באיזור ... יש השפעה לא מבוטלת ..

עלינו כיהודים לעמוד על המשמר על איכות חיינו במדינה שבנינו בדם וביזע ...

מי שיכבד אותנו .. מבורך ומוזמן בצל קורתנו ... עם כל הזכויות והנוחות שהמדינה הזאת מיעדת לכל אזרחיה
ללא הבדל דת ... ומין ... כחרוט בהכרזת המדינה שהקריא דוד בן גוריון ז"ל ...

מי שלא ... אז שלא יהיה פה מצידי ... כי לנו אין ארץ אחרת !!!

מי כמוך זוכר שהפשע חגג בעכו ... יריות במרכז העיר ... והזעקה היתה גדולה ...

המשטרה נכנסה לתמונה ... וברוך השם רמת הפשיעה בעכו בירידה ... למה אז לא צעקו " גזענות ... "

למה שמדברים על החינוך ... על הספורט ... ונושאים אחרים שזקוקים לתשומת לב זה לא " גזענות " !!!

אכן במדינתנו היקרה אנו מהלכים על חבל דק הגובל בהלקאה עצמית .. עד התאבדות ...

במדיניות יפיוף הנפש על חשבון התמודדות ראויה ...

לא כך שומרים על המדינה !!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 12:29 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

איציק היקר שבוע טוב

צריך להקשיב לצעירים האידיאולוגים מהקיבוץ העירוני , שכל מטרתם זה לעשות טוב לכולם ולעיר שלנו ,
גזענות זאת הכללה של התנשאות של עם אחד על עם אחר , או של קהילה אחת על קהילה אחרת , או עדה אחת על עדה אחרת . למדתי בחיים שיש אנשים טובים ויש רעים בכל עם, בכל דת , בכל עדה ולכן הזעקות של הכללה גזענית שהיו לאחרונה עברו כל טעם טוב של צדק אנושי , לכן הצעירים מהקיבוץ , הוציאו לנו כרטיס צהוב אם לא אדום .
אני בעד הטיפול הטוב והמצליח שעושים בסיירת העירונית ביום ובלילה נגד כל אלימות, נגד הפרת החוקים שיש בעכו לפעמים – הם מטפלים בכל אלימות בכל קהילה ללא הבדל אצל מי זה מתרחש - זה הטיפול המסור האמיתי ולכן יש כיום יותר ביטחון בעכו , לא פחות מנהריה , עיר זריקת הרימונים או כרמיאל , (בה שלפו סכינים בחזרה הגנרלית למופע הפתיחה של הפסטיבל האחרון ) ואפשר להביא דוגמאות של אלימות בכל עיר במדינה , אז למה להדביק לעכו כאילו יש פחד להסתובב , כאשר אני מטייל ליל שבת בעיר העתיקה בחצות .
יש עובדה אחת השבת עברה בעכו בשקט ובשמחה ללא אירועים מיוחדים על פי המוקד העירוני , היו רק זעקות בעכונט שנתנו הרגשה כאילו בעכו חיים בדרמה .

איציק היקר , אין שום הלקאה עצמית או התאבדות כאשר כל הקהילות בעכו מתאפקות וסולחות אחת לשנייה , זאת עכו שאני אוהב , אחרת אפשר לחיות כאן במלחמה תמידית וזה יותר גרוע .

הצעירים מהקיבוץ העירוני צדקו בקו המחשבה שלהם והנה הבוקר אני רואה מבזק להלן :

ירושלים: תושבי קריית יובל מפגינים נגד בניית גן ילדים חרדי
פורסם: 17.08.08, 09:50
כ-50 מתושבי שכונת קריית יובל שבירושלים מפגינים ברחוב רבינוביץ' בשכונה וחוסמים את הכביש, במחאה על החלטה שקיבל סגן ראש העיר יהושע פולק, להכניס שני קרוואנים שישמשו כגני ילדים חרדים "ללב השכונה הפלורליסטית".
לדברי המפגינים, ההחלטה על הכנסת הקרוואנים נעשתה במחטף ואיש מבין אנשי השכונה לא ידע עליה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3583505,00.html

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 13:40 
עכונט כדרך חיים

אלברט ידידי היקר ..

אין כאן שום התנשאות על עם אחר חלילה ...
ואיני יודע מי הם " הצעירים האדיאולוגים מהקיבוץ העירוני " שיוציאו לנו כרטיסים צהובים ואדומים ...
אני שומע כבר זמן רב מידי תלונות על ההמוניות במנהגי הערבים בעכו המפריעה לשלוות חיי היהודים בעיר ...
שי מנדלר הקים קול צעקה ושבר בהודעותיו ...
גם כותבים אחרים כתבו בהיסוס ...
אפילו יקירנו העכואי הערבי הותיק העלה את הסתייגותו ...

ומסיבות השמורות אתכם אני רואה יחס של בת יענה התומנת ראשה בחול ...

משיחות רבות עם יהודים שעזבו את עכו ... הסיבה העיקרית ( לא שלי אך .. ) שעולה היא ..
החוסר נוחות ... עד פחד ...

גם כשעולה נושא רחוב בן עמי לטיולים כפי שטיילנו אנחנו בשנות 70 - 80 - 90 ...
אז צריך לארגן לילה לבן עם הבטחה ראויה ..

המציאות צריכה להיות שהרחוב יפרח ויטיילו בו ללא חשש ופחד בכל השנה ...

ושלא 30% יכפו את תרבותם על 70% ... ( ללא זילזול חלילה ... אני דווקא מסתדר בתרבות הערבית
והרי סביי וסבותיי הגיעו מתרבות זו .. אך מה לעשות תפתחו את האוזניים ותקשיבו ... לקולות הזועקות ...
אלה שאין ביכולתם לעזוב ... ואלה שעזבו ומלעגלגים לעיר ... רק שבוע שעבר כעסתי על תושב עכו לשעבר
שגר היום במעלות ... שלעג לעיר שגדל בה ואמר שהעיר נראית היום יותר כמו עזה מאשר עכו ...
חשתי שהכניסו לי סכין ללב ... ואתם ממשיכים לטמון ראשכם בחול ... אולי באמת אין צורך להקים עיר ערבית
בגליל כמו שממשלת ישראל החליטה בצדק למען רווחת הערבים ( שאני מאד מיחל לרווחתם .. ולא בציניות חלילה ! )
אלה פשוט להגדיר את עכו כעיר ערבית ( הרי מנהיגי המגזר הערבי התעקשו שהשילוט יהיה בערבית ... לא ??? )
לתת מענקים ליהודים שרוצים לעזוב וזהו .... )

איני מבין מדוע ערביי עכו לא מוכנים להיות רגישים לשכנם היהודים ...
למה מנהיגים ערבים מתעקשים שוולפסון שכונה ערבית והפריעו לתהלוכת שמחת תורה .. מביה"כ בית יצחק ...שקיים בו
עוד מהתקופה שגדלתי בשכונה ...
למה מנהיגים ערבים מתעקשים על המסגד ברחוב בן עמי ... ושוקלים להחיותו ( בעצם אולי הם צודקים ... גם השכונות
סביב רחוב בן עמי הם שכונות ערביות ... )
ויש עוד ... אך איני חושב ששיח חרשים יפתור את הבעיה ...

אלה כינוס אמיתי והדברות ליצירת נורמות התנהגות יחודיות לעיר עכו ..
כי לערבי שגר בישוב ערבי ... אין בעיה ...
וליהודי שגר בישוב יהודי אין בעיה ...
אך גם ליהודי ... וגם לערבי .. שגרים ביחד בעיר שזהותה סדוקה ... ובמקום רגישות יש כפיה תרבותית משני הכוונים ..
חייבת להיות הדברות ... יצירת נורמה יחודית שכולם ירגישו בנוח ..

לצערי מה שקורה בשטח ... המנהיגות היהודית תומנת ראשה בחול ... ומגלה אוזלת יד ... והתוצאה ...
המנהיגות הערבית מקצינה את דעותיה ... ושואפת לעכו ערבית ...

התעייפתי ..........................
האם העכואים הפכו לפחדנים ........ ????
למה בשיחות יום יומיות הם בוכים עד השמים .... ???????.
ואני הפכתי לגזען החצר :lol: :lol: :lol: ש "הצעירים האדיאולוגים מהקיבוץ העירוני " מוציאים לנו כרטיסים ..
קבינמאט ... אם היה טוב לכולם בעכו .. ולא היתה העזיבה מהסיבות שנשארו ... האם היה צורך ...

לא הבנתי מה קודם ... המטרה ... או האמצעי ...

אני בנושא זה סיימתי לכתוב ... אשתי וילדיי צודקים !!!

בן אדם צריך להפוך דף בחיים שלו ולהשאיר דברים מאחורה ...

ב ה צ ל ח ה !!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 13:49 
עכונט כדרך חיים

אלברט .. יש לי עוד שאלה קטנה שמציקה לי ...

השאלה :

למה ערביי עכו לא כותבים בעכו נט ( חוץ מסעיד ... שחיי בחיפה עיר הדו קיום האמיתי ) !!! , הרי פנינו ובקשנו שיהיו שותפים ..
אולי דרך האתר יכולנו לקרב ולפתור בעיות ...

תשובה :

כי הם מחכים שהאתר יעבור לערבית .... :!: :!: :!:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 14:40 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

איציק היקר שלום רב ,

אני רואה שגם אתה בסערת רוחות מאז שלא מתאים לך לחזור לעכו וזאת זכותך , אני רק מבקש ממך גם להקשיב ולא להגיע לאותו מצב שהגיעו אליו אותם עכואים שעזבו את העיר , כי אתה במצב שונה ואתה אוהב את עכו ומחובר לעכו ללא קשר למגורים שלך - אתה לא חייב לאף אחד דין וחשבון מדוע אתה לא חוזר לעכו , שלום בית במשפחתך יותר חשוב מהכל .

אני מבקש ממך להקשיב ולא לחזור על אותם דברים , כי בעכו עובדתית כיום יש ביטחון רב ואין בעיה והבעיה היא בסטיגמה / בסטריאוטיפ , כי בעכו אפשר לטייל בכל מקום ובכל שעה במשך כל השנה ללא שמירה וללא סיסמאות .
אני שוב חוזר ואומר לך אני מטייל בליל שבת בחצות בעיר העתיקה וכך עושים עוד אורחים רבים של מלון חוף התמרים בעכו , כולם חוגגים ואין אירועי אלימות בכלל .

אף אחד לא כופה את תרבותו על האחר ואני לא יודע מאפה באה האשמה הזאת שאין לה בסיס , אני חוזר ואומר שיש לי שכנים יהודים שעשו מסיבה ליל כיפור האחרון וברור שטיפלתי בזה , יש חריגים בכל קהילה .

לידיעתך יש הידברות בין יהודים וערבים ובין הקהילות השונות ויש אפילו שידורים בעכונט כהוכחה לכך , העיר שקטה וכולם חיים בשקט ובשלווה , פעם הבאה אזמין אותך להשתתף במידה ותהיה מעוניין .

אני יודע מה היא נקודה שמפריעה לשי , לך ולעוד אחרים , נקודה שלא ניתן לפתור אותה כפי שחושב ישראל בן עזרא היקר לנו .
הנקודה היא ורוצים להחזיר עטרה ליושנה , להחזיר את מה שהיה , את הרוב היהודי לעיר המנדטורית ולדעתי , לא ניתן לעשות זאת כי רוב היהודים המבוססים ברחו לחפש הטבות כספיות , גם כאשר הם היו רוב מוחלט שחי באושר ובעושר וזה לא הספיק להם .

צריך לראות את האופק ולהיות מציאותיים , כי על מעשה משלמים , כיום בעיר המנדטורית יש רוב של הקהילות הערביות , מי שנוח לו כמו אלי דה קסטרו נשאר ומי שלא נוח לו יכול לעבור לשכונות אחרות בעיר וזה המצב האמיתי .

בתשובה לשאלתך , לעכונט נכנסים כל בעלי המחשב בעכו , גולשים מהארץ ומהעולם , אך רק מיעוט כותב באותה פרופורציה שכותבים בynet הארצי ועל פי החישוב שלי בעכונט כותבים אפילו יותר באופן יחסי למספר התושבים , כך זה בכל העולם כותבים מעטים וקוראים רבים . כל אחד בוחר לו אם לכתוב או לא וזה לא שייך לדתות / קהילות בכלל , איך אומרים ירצו ...

לסיכום גם אני חושב שבנושא כאוב זה אשתך וילדיך צודקים , אתה מעורב רגשית וגם כואב לך , לכן אתה לא חייב להיגרר ולהגיב בנושא זה במיוחד בתקופה הזאת .

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 15:44 
עכונט כדרך חיים

אלברט ..

אכן אתה צודק ... אולי נגררתי קצת רגשית ... אין בכוונתי לכתוב יותר בנושא זה ...

אשמח להגיע ולשמוע מקרוב על ההדברות בין הערבים ליהודים בעכו ...

אני אוהב את עכו ומאחל לה בהצלחה ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה