אלברט שלום ! " שאפו "...!
צפיתי בראיון עם רפי לוזון ואם תרשה לי רפי לתהות על קנקנך... אתה איש צנוע, ענב ,עממי ,פעיל בשליחותך, קהילתי באופי ,מחובר לדעתו,בהיר, קולע , החלטי , רגיש בטבעו רפי מוכר לי עוד מימי העבודה המשותפת ,מול הנוער באותם ימים ומכאן רפי ...! בהצלחה..... אך זכור : דו קיום ציינת - המורל של התושבים יחזור עם החיבור , עם הקשר , אם יהיו חיים הדדיים , חיים בכבוד , חנך את סיעתך לימין מחבק ,חנך את סיעתך לימין קושר ...! בשתי ידיים מחבקות לא רק ביד אחת ימנית. לא מנצחים כאשר יד אחת קשורה מאחור .... שנה לטובה ...! לתשומת ליבך אני יהודי ירא שמיים וכשאני שומע שאתה רוצה לחזק ולהביא קהילה יהודית לעכו אני שמח בכל לבבי , אני יהודי שווה בין שווים ,רק אל לנו לשכוח כקהילה , כיהודים ,כעם נבחר ששכנינו הערבים הם יצירי הקדוש ברוך הוא ואם זלזלנו ביצירתו ,כאילו זלזלנו בו חס ושלום נשמור על ייחודינו כיהודים ולא נתבולל נדע ונצליח לחיות לצידו של המיעוט הזה השוכן בקרבינו וישכון לעולם ועד... הוא זה המלכד אותנו, הוא המיעוט ..., מצליח לעורר אותנו להבין עד כמה ובאיזו רמה של יהדות אנו חיים עיר לא תהא שלמה וקהילתה חצויה
הייתי שמח לשמוע ממך ומכל נבחר ציבור אחר שמתראיין כאן בעכונט מה דעתו על תהליך ההתארגנות ההולכת וגוברת של מרכז השלום בעכו המרכז נולד לפני כשנתיים , רשומים כ – 400 שוחרי שלום רובם מעכו , ראש העיר שמעון לנקרי חבר בה , הוקצתה אדמה לבניית המרכז לשלום ( בתהליכי רישום ) שם יוקם מכון לחקר השלום , מוזיאון לשלום , כיתות חינוך לשלום , אודיטוריום ,אולפני רדיו וטלוויזיה שישדרו 24 שעות לארצות המזרח התיכון בעיקר ועוד .... בהזדמנות זאת אני מזמין אותך רפי לוזון את אלברט וצוותו ואת כל גולשי עכו נט לערב השקה של המרכז לשלום - בבית העם בשיכוני המזרח בתאריך : 04/11/2008 בשעה 20:30 בנוכחות ראש העיר שמעון לנקרי , רב העיר הרב יוסף ישר ,ציפי לבני יו"ר קדימה , שאול מופז , מיקי שטראוס אנשי דת חשובים מהמגזר הערבי , אומנים , תושבי עכו שוחרי שלום
זוהי תפילתנו ביום הדין. ריבונו של עולם. לא עוד שפיכות דמים, לא עוד קורבנות אדם, לא עוד איבה ומשטמה, אלא שלום אמת, שלום נצח, אהבת איש לרעהו "ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים". תהי זאת שנת שלום. תהא שנת סייעתא דשמייא.
יחד ננצח מלחמה בשלום
_________________ שלום פעיל ומשגשג בינינו לבין עצמינו בינינו לבין שכנינו - בארץ ובעולם בינינו לבין המקום - סביבתנו
|