חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 19:34

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בכורה עולמית: - עכו - אביניון "15דקות ""15 minutes"
הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2008, 11:34 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

בכורה עולמית: - עכו - אביניון "15דקות "

הצלם אייל לנדסמן יציג תערוכת צילומים בפסטיבל עכו הקרוב ובפסטיבל אביניון 2009
לאחר 12 שנות צילום תיאטרון, מחול ומופעים בפסטיבלים ברחבי העולם עובר הצלם אייל לנדסמן אל מאחורי הקלעים, אל מול האור.
"15 minutes" הינו פרויקט צילום שראשיתו ב"פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר" והמשכו ב"פסטיבל אביניון-אוף", שני פסטיבלים ייחודים בעולם התיאטרון, האחד בישראל, השני בצרפת. מאות תיאטראות, אלפי שחקנים, אין ספור שעות של חזרות. שתי הערים העתיקות, המוקפות חומה, יוצרות בתקופת הפסטיבל, הנערך בהן, עולם חדש ומרתק שממתין להתגלות.

הפרויקט חושף ומאיר את הצד החשוך והנסתר של התיאטרון. הצלם הוא צופה יחיד בגבול הדק בין תיאטרון למציאות, במעברים בין אור לחושך, בניסיון לתפוס את הרגע הקסום טרם העלייה לבמה, את ההתרחשות והמתח הרב מאחורי הקלעים - לפני ההצגות, במהלכן ואחריהן.

בשונה מאולמות התיאטרון הרפרטוארי, בפסטיבלים לא נשמע "צלצול שני", המסמן את 15 הדקות לעליית המסך, רק שקט מתוח מאחורי הקלעים ובתוכו התרגשות השחקנים, צחוק, שמחה, עצב ודאגה. "אני מרגיש זכות להשתלב באינטימיות גדולה, ברגע מאוד פרטי, של אנשים זרים לי", אומר לנדסמן.

על הבמה, אל מול אולם ריק, הם מתמתחים ומתחממים לקראת ההצגה. שלא כמו בתיאטרון הממוסד, השחקנים עצמם מקימים במהירות את התפאורה על הבמה, מכוונים את התאורה, מוציאים את התלבושות מהארגזים.
בחדרים קטנים ומאולתרים ,לנדסמן, מוצא אותם לבד מול המראה, מתבוננים בעצמם. בונים באיפור שכבה אחר שכבה, מסכה. כך מתחיל המעבר אל הדמות המשוחקת, כל אחד לעצמו, כל יום מחדש. טקסים פולחניים מדויקים העוזרים לתהליך הפנימי להתרחש.
"אני מרגיש שותף לתהליך מיוחד, מנסה לתפוס את רגע השינוי המשתקף במראה, ומשתדל לא לעמוד באור ". התערוכה בתמיכת משרד המדע התרבות והספורט, מנהל התרבות, המחלקה למוזיאונים ולאמנות פלסטית ועיריית עכו.

פרויקט הצילום 'עכו – אביניון – ' 15 דקות' של הצלם אייל לנדסמן יוצג לראשונה בבכורה עולמית בתערוכת צילומים – בסתיו בפסטיבל עכו באוקטובר 2008 בתאריכים 15.10.08 עד 19.10.08, ובקיץ בפסטיבל אביניון 2009, המשכו בספר מסכם, שיצא לאור בארץ ובחו"ל.

תמונה בטעינה

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: בכורה עולמית: - עכו - אביניון "15דקות ""15 minutes"
הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2008, 11:59 
עכונט כדרך חיים

אכן יהיה מעניין ומרתק לראות את התערוכה בפסטיבל הקרוב!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: בכורה עולמית: - עכו - אביניון "15דקות ""15 minutes"
הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2008, 12:12 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אני לא יודע למה אבל למרות שהבמאי דוד פרלוב ז"ל היה ידוע יותר כמי שתיעד את חייו ואת חיי
סובביו בצילום וידיאו, כשגולת הכותרת שלו היא היצירה "יומן" שתיעד במשך כעשור מ-1973
עד 1983. הצילומים שעלו לאחרונה ב"עכו_נט" בעקבות התערוכה במוזיאון עוקשי ועכשיו
בזכות עכו - אביניון, מזכירים לי להבדיל את יצירותיו האחרונות, כשכבר חלה והיה חלש מלהמשיך
ולהתעסק בוידיאו ובעיקר בעריכתו, למרות שנודע לי לאחרונה שלאותו "יומן" יש גם המשך שסוקר
את התקופה שקדמה לרצח רבין וקצת אחריה.

כאמור פרלוב קרא ליצירה האחרונה שלו "תצלומים" והם מאוד מרגשים, כי למרות רגעי הדממה
שיש בהן בשעה שאנחנו מביטים בהן לא יכולים שלא לחוש את החיים שיש מעבר לצד האחר. אני
רכשתי את אותו "יומן" שהיצירה שלו יצאה על DVD ודיסק בונוס של "תצלומים" כלול בו, ודבר
נוסף שאני מאמין שיעניין כמה מכם הוא צאתו מחדש של סרטו על "ירושלים" בה תיעד את תקופתה
של עיר הבירה בעודה נצורה לפני שיחרורה. אמנות מרגשת מאוד, וכמו שאחד מחבריי הטובים
שעל אף שהוא צלם חובב הביא את התחביב הזה שלו לידי מקצועיות אמר לי לאחרונה, אומנם
בעידן של היום שהיכולת של לצלם נמצאת בידי כל אחד מאיתנו בזכות הטלפונים הסלולרים, היכולת
הזו שתארתי להביא לעינינו משהו מהמציאות של הצד האחר נשארה רק בידי אלו שהם אמנים ממש.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: