הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18873 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
בכורה עולמית: - עכו - אביניון "15דקות "
הצלם אייל לנדסמן יציג תערוכת צילומים בפסטיבל עכו הקרוב ובפסטיבל אביניון 2009 לאחר 12 שנות צילום תיאטרון, מחול ומופעים בפסטיבלים ברחבי העולם עובר הצלם אייל לנדסמן אל מאחורי הקלעים, אל מול האור. "15 minutes" הינו פרויקט צילום שראשיתו ב"פסטיבל עכו לתיאטרון ישראלי אחר" והמשכו ב"פסטיבל אביניון-אוף", שני פסטיבלים ייחודים בעולם התיאטרון, האחד בישראל, השני בצרפת. מאות תיאטראות, אלפי שחקנים, אין ספור שעות של חזרות. שתי הערים העתיקות, המוקפות חומה, יוצרות בתקופת הפסטיבל, הנערך בהן, עולם חדש ומרתק שממתין להתגלות. הפרויקט חושף ומאיר את הצד החשוך והנסתר של התיאטרון. הצלם הוא צופה יחיד בגבול הדק בין תיאטרון למציאות, במעברים בין אור לחושך, בניסיון לתפוס את הרגע הקסום טרם העלייה לבמה, את ההתרחשות והמתח הרב מאחורי הקלעים - לפני ההצגות, במהלכן ואחריהן. בשונה מאולמות התיאטרון הרפרטוארי, בפסטיבלים לא נשמע "צלצול שני", המסמן את 15 הדקות לעליית המסך, רק שקט מתוח מאחורי הקלעים ובתוכו התרגשות השחקנים, צחוק, שמחה, עצב ודאגה. "אני מרגיש זכות להשתלב באינטימיות גדולה, ברגע מאוד פרטי, של אנשים זרים לי", אומר לנדסמן. על הבמה, אל מול אולם ריק, הם מתמתחים ומתחממים לקראת ההצגה. שלא כמו בתיאטרון הממוסד, השחקנים עצמם מקימים במהירות את התפאורה על הבמה, מכוונים את התאורה, מוציאים את התלבושות מהארגזים. בחדרים קטנים ומאולתרים ,לנדסמן, מוצא אותם לבד מול המראה, מתבוננים בעצמם. בונים באיפור שכבה אחר שכבה, מסכה. כך מתחיל המעבר אל הדמות המשוחקת, כל אחד לעצמו, כל יום מחדש. טקסים פולחניים מדויקים העוזרים לתהליך הפנימי להתרחש. "אני מרגיש שותף לתהליך מיוחד, מנסה לתפוס את רגע השינוי המשתקף במראה, ומשתדל לא לעמוד באור ". התערוכה בתמיכת משרד המדע התרבות והספורט, מנהל התרבות, המחלקה למוזיאונים ולאמנות פלסטית ועיריית עכו. פרויקט הצילום 'עכו – אביניון – ' 15 דקות' של הצלם אייל לנדסמן יוצג לראשונה בבכורה עולמית בתערוכת צילומים – בסתיו בפסטיבל עכו באוקטובר 2008 בתאריכים 15.10.08 עד 19.10.08, ובקיץ בפסטיבל אביניון 2009, המשכו בספר מסכם, שיצא לאור בארץ ובחו"ל.תמונה בטעינה