|
שלום לכל העכואים הוותיקים!
בחיפושיי אחר קרובי משפחה מצד אביו של אבי, ששרדו את השואה בעיר יאסי שברומניה, קיבלתי בימים האחרונים "טיפ" מעניין מידיד משפחה שהתגורר בעכו:
לטענתו, היה לאבי בן-דוד מצד אביו, "שהיתה לו רפת ביציאה הצפונית מעכו, בדרך לנהריה". פתחתי בחיפושים בארגון מגדלי הבקר, בבוסתן-הגליל (קרוב לעכו!) ועוד, אבל היום קיבלתי עוד רמז בבוסתן-הגליל, ולפיו - היתה רפת אחת פרטית ביציאה הצפונית של עכו "וכל מי שגר אז בעכו הכיר אותה".
בעקבות זאת יצרתי קשר עם עיריית עכו, וכאן החלו להתגייס לעזרתי עכואים טובים כמו דוד ממוקד העיריה ושמעון, "ההיסטוריון של עכו" - אשר אפילו הצליח למצוא תמונה של הנ"ל והבטיח לשלוח אותה אלי.
עצה נוספת שקיבלתי - להפנות את השאלה לחברי עכו-נט, ואז ייתכן שמישהו יביא מידע מאחד ה"אזרחים הוותיקים" של עכו בעניין.
המידע המעניין אותי הוא כל סוג של מידע - שם, פרטים, תאריכים, נתוני פטירה (האיש היה כנראה יליד 1910~, לכן אין לי תקוה רבה למצוא אותו פיסית), צאצאים וכו. כל נתון יכול להיות הנתון הקריטי שיוביל אותי לשרידי המשפחה.
הנתונים היחידים שיש לי כרגע - שמו (אולי) דוד (אפילו לא ידוע אם זה שם פרטי או שם משפחה), ומוצאו מהעיר יאסי (כנראה) ברומניה (בוודאות).
לעזרת כולכם אודה מאד.
חג עצמאות שמח,
אהרן
|
|