חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 12:55

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 6 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הרפת שהיתה בכניסה הצפונית של עכו
הודעהפורסם: 19 אפריל 2007, 23:57 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

שלום לכל העכואים הוותיקים!

בחיפושיי אחר קרובי משפחה מצד אביו של אבי, ששרדו את השואה בעיר יאסי שברומניה, קיבלתי בימים האחרונים "טיפ" מעניין מידיד משפחה שהתגורר בעכו:
לטענתו, היה לאבי בן-דוד מצד אביו, "שהיתה לו רפת ביציאה הצפונית מעכו, בדרך לנהריה". פתחתי בחיפושים בארגון מגדלי הבקר, בבוסתן-הגליל (קרוב לעכו!) ועוד, אבל היום קיבלתי עוד רמז בבוסתן-הגליל, ולפיו - היתה רפת אחת פרטית ביציאה הצפונית של עכו "וכל מי שגר אז בעכו הכיר אותה".

בעקבות זאת יצרתי קשר עם עיריית עכו, וכאן החלו להתגייס לעזרתי עכואים טובים כמו דוד ממוקד העיריה ושמעון, "ההיסטוריון של עכו" - אשר אפילו הצליח למצוא תמונה של הנ"ל והבטיח לשלוח אותה אלי.

עצה נוספת שקיבלתי - להפנות את השאלה לחברי עכו-נט, ואז ייתכן שמישהו יביא מידע מאחד ה"אזרחים הוותיקים" של עכו בעניין.

המידע המעניין אותי הוא כל סוג של מידע - שם, פרטים, תאריכים, נתוני פטירה (האיש היה כנראה יליד 1910~, לכן אין לי תקוה רבה למצוא אותו פיסית), צאצאים וכו. כל נתון יכול להיות הנתון הקריטי שיוביל אותי לשרידי המשפחה.

הנתונים היחידים שיש לי כרגע - שמו (אולי) דוד (אפילו לא ידוע אם זה שם פרטי או שם משפחה), ומוצאו מהעיר יאסי (כנראה) ברומניה (בוודאות).

לעזרת כולכם אודה מאד.

חג עצמאות שמח,

אהרן

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: לאהרון
הודעהפורסם: 20 אפריל 2007, 21:53 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט

אני אישית מכיר את הרפת, שלדעתי אתה מכוון אליה את חיפושך.
אם אכן זו הרפת , אזי היא היתה בצד הכניסה הצפונית של תחנת הדלק, המצויה מול אולם אירועים אור אל , מול האולם ספורט החדש של המכללה.
אני זוכר את התמונה של הריסת המיבנה. היה שם איש מבוגר ורעייתו , ממושקף, קרח , אשתו היתה נמוכה ומלאה.
אין לי פרטים על האיש !

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: עדכון
הודעהפורסם: 21 אפריל 2007, 22:31 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

תודה לשמעון מנדלר ולשמעון לביא על הסיוע.

עדכון נכון לעכשיו:
אכן, מדובר ברפת הזכורה לשמעון לביא.
שמעון מנדלר הצליח להשיג מהאדם שחילק את חשבונות המים לתושבים, את שם המשפחה של בעל הרפת: יאנקו - וזה אכן שם רומני.
במשפחתי הצליחו להיזכר שאכן שמו הפרטי של האיש היה: דוד. כמו כן זוכרים שהיתה לו בת אחת לפחות (את הבת ראו פעם באירוע משפחתי).

לכן - החיפוש מתמקד כרגע בדוד יאנקו.

שמעון לביא - האם אתה זוכר מתי בערך נהרסה הרפת? - זה עשוי לעזור.

תודה לכל המסייעים ושבוע טוב,

אהרן

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: עדכון 2
הודעהפורסם: 23 אפריל 2007, 13:36 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

לאחר שיחה עם איציק בן-יהודה מבוסתן הגליל, הגעתי אל חתנה של אחת מבנותיו של בעל הרפת. מהפרטים שקיבלתי ממנו עולה התמונה הבאה:
לבעל הרפת קראו דוד יאנקו, ולאשתו מלכה. היו להם בן (אליעזר) ו-2 בנות: רחל ומאגדה. הם נפטרו בנסיבות די טראגיות - הבן אליעזר נפטר מהתקף-לב או דום-לב בתחלית שנות ה-80 בהיותו כבן 40, האב דוד נפטר באמצע שנות ה-80 מבעיות לב, הבת הקטנה מאגדה שהיתה מזכירתו של מנכ"ל "צינורות עכו", נהרגה בתאונת דרכים בשנת 87-88, והבת האמצעית רחל נפטרה מסרטן ב-89. האם נפטרה בסביבות שנת 90.
מאגדה לא היתה נשואה (למרות שכדי להגיע אל נתוני הקבורה של המשפחה שוחחתי עם בחור נחמד במועצה הדתית של עכו בשם רונן, שאביו היה מנכ"ל צינורות עכו, שאצלו עבדה - והוא מיד נרתם לעזרתי), עם חתנה של רחל שוחחתי, אולם לא היו להם ילדים, ולאליעזר יאנקו היו אשה וילדים שהתגוררו בעכו - אולם טרם מצאתי אותם.

לעזרתכם אודה.

אהרן

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: אהרן, להלן תמונות מהשרידים שנשארו מהרפת..
הודעהפורסם: 24 אפריל 2007, 10:53 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

אהרן, להלן תמונות מהשרידים שנשארו מהרפת...

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: לאהרון
הודעהפורסם: 24 אפריל 2007, 22:31 

אשר אילן היה מנהל חשבונות ראשי של מפעל צינורות , תוכל לקבל מידע על מאגדה זו הטלפון 054-3151933

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 6 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: