סיכום בכנס ישראל לצעירים ה-3 בעכו כ-2000 צעירים השתתפו בכנס ישראל לצעירים ה-3 שהתקיים בעכו
תחת הכותרת "יוצאים מהבועה" התקיים השבוע בעכו במכללה האקדמית גליל מערבי כנס ישראל השלישי לצעירים. הכנס שהתקיים ביוזמת המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום עסק בנושא דיור, חברה והסברה לאומית. בין האורחים הרבים בלטו ראש העיר המארח, שמעון לנקרי, יו"ר הכנסת רובי ריבלין, שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס, יו"ר האופוזיציה, ח"כ ציפי ליבני, מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן, יו"ר המועצה הציבורית לצעירים יעקב פרי, ראשי ערים, ח"כים ואורחים רבים. את הכנס פתח ראש העיר שמעון לנקרי שהודה לשר ואמר: " לבחירה לקיום הכנס בעכו יש אמירה ברורה שבשורת העתיד חייבת להתחיל בפריפריה ולצאת מהפריפריה. יש לנו כאן, אנשים נפלאים, נוער מצויין. יש כאן הרבה אכפתיות ומעורבות – אבל המשימה היא להפוך את הפוטנציאל הזה לעתיד של המדינה – או שנאבד אותו. עדיין לא מאוחר מידי, אבל כל האזעקות כבר מצלצלות". לנקרי קרא לחיזוק הפוטנציאל האנושי והמנהיגותי, פנה לצעירים ואמר: "אולי אתם הצעירים תצליחו לעורר את המדינה שלנו להבין שרגע האמת הגיע, שחייבים לחזק את החברה הישראלית, לגשר בין הקטבים, לצמצם פערים, לתת לנו עתיד. כי אין לנו ברירה – זאת המדינה היחידה שלנו". נשיא הכנס, המשנה לרה"מ, סילבן שלום: "כנס ישראל לצעירים הוא הבית של הצעירים, הוא אירוע שיא שוטף של מפגשים המתקיימים על בסיסי קבוע לאורך כל השנה. צעירים מכל האזורים והמגזרים הגיעו כדי לשמוע ולהשמיע, כדי לפגוש ולהעלות נושאים בוערים מול מובילי דעת קהל, אנשי עסקים ובכירים במערכת הפוליטית. מכאן תצמח מנהיגות העתיד של מדינת ישראל". שר החוץ האיטלקי פרנקו פרטיני שהגיע לכנס אמר: "אני מאוד שמח להיות פה. חשוב עבורי לדבר בפני הדור הצעיר בישראל. הסיבה הראשונה שאני פה היא בגלל חיבתי הרבה למדינה ואזרחי ישראל. אתם יודעים מה זה להיות במצבי לחץ, ואני רוצה לומר לכם שאנחנו האיטלקים שותפים בליבנו ומבינים אתכם. לא רק בגלל הידידות בינינו, אלא בגלל שמדינתי במשך שנים סבלה מטרוריזם. אני בעצמי איבדתי חברים. הטרוריזם הוא הטוטליטריזם של העת החדשה ויש לפעול כנגד זה. הקהילה הבינלאומית מבקשת מכם לקחת סיכונים אך עם זאת מבטיחה כי לא תישארו לבד. ישראל זכאית להגן על עצמה ואיטליה לעולם לא תסכים להעמיד את בטחון ישראל בסכנה. אני חושב ששוב לכולנו להבין את החשיבות הגדולה בהזדמנויות של השלום. זוהי חולשה להימצא בקונפליקט והחזקים לא ילכו בדרך הזאת". ציפי לבני יו"ר האופוזיציה: "כל המנהיגים שנמצאים פה באולם החלו את דרכם הציבורית בגיל צעיר מאוד. המשותף לכולם שהיה להם את תום הלב הנדרש מחזה נדיר במחוזותינו. אני רוצה לספר לשר סילבן שלום שהשבוע קניתי מתנה לאדם צעיר ופגשתי שם מישהו מהפורום הצעיר שלך. שם הוא יושב וחושב על הנושאים הבוערים לכם לצעירים. מראה כי הנשוא שלך הוא לא רק דיבורים ולכולם יש מחוייבות. אנו מדברים היום למיליון וחצי צעירים עד גיל 30.לכולם יש את אותו מסלול משותף אבל זה לא נכון במדינה שלנו אנשים שנולדים למשפחות שונות נולדים למציאות שונה. הממשלה צריכה להתערב בפערים ולתת כלים לחלשים יותר. אנחנו צריכים להיות מדינה בטוחה ושיוויונית גם לאחרים. המשנה לראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל סילבן שלום: " הדור הצעיר הוא העתיד של מדינת ישראל ממנו תצמח הנהגת המחר. הצעירים, בני 18-35 , הם פלח אוכלוסיה משמעותי לחוסן החברתי של מדינת ישראל. השקעה בצעירים והכוונתם היא שתוביל למנהיגות איתנה בתחומי החברה,הכלכלה והתרבות. אנו משקיעים בכל צעיר וצעיר, מכוונים אותו, מראים לו את הדרך על מנת שיגשים את הפוטנציאל האישי שלו ויהפוך לאזרח טוב יותר התורם לחברה בה הוא חי. כנס ישראל לצעירים שהתקיים השבוע בעיר עכו זו השנה השלישית ברציפות , הינו חלק ממחויבות אישית שלי לנושא הצעירים. זו היא כבר מסורת שצעירים מכל רחבי הארץ באים מדי שנה לשמוע ולהשמיע בכל הנושאים הבוערים להם ביותר. השנה עסק הכנס בנושא דיור, חברה והסברה לאומית. הכנס הוא אירוע השיא למפגשים שוטפים במגוון נושאים שאני מקיים עם אלפי צעירים במסגרת שולחנות צעירים, במהלך כל השנה. כנס ישראל לצעירים הוא הבית של הצעירים היה, הווה, ויהיה."
לכל אורך הקריירה הציבורית שלו פעל השר שלום לקדם ולטפח צעירים. השר שלום חוקק שורת חוקים לטובת ציבור הצעירים: חוק זכויות הסטודנט, חוק זכויות התלמיד, חוק הפיקוח על המכונים הפסיכומטרים, חוקק את חוק מס הכנסה השלילי שמטיב בעיקרו עם האוכלוסייה הצעירה, והביא להגדלת מספר המתמחים הצעירים לשניים במשרדי עו"ד ו. השר שלום הגה ויזם את כנס ישראל לצעירים בשנת 2008 ומאז מדי שנה מתקיים הכנס, כל שנה בעיר אחרת ברחבי הארץ.