חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 21:31

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 88 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מהפך בעכו - לראשונה , יש יותר נכנסים מאשר יוצאים מעכו
הודעהפורסם: 26 אפריל 2011, 12:06 
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט

לנקרי חי כנראה בעיר אחרת,
בין הרכבת לים רוב האוכלוסיה הנכנסת היא ערבית,
עוד איכשהו למזלנו יש שכונה חדשה בכרם ששם בבניינים
כמעט כולם יהודים, בבנה ביתך יש המון ערבים.
בחלק שבין הרכבת מזרחה מאז המהומות כמעט ואין קונים
ערבים, כנראה הפחד לגור שם הוא השיקול.
אבל ידוע שזוגות צעירים ערבים רבים מהכפרים באזור
קונים בתים בעכו אז שלנקרי יבדוק שוב את הדברים.

כנראה שלנקרי לא סופר את הבתים שיהודים רבים בעכו
משכירים את בתיהם לערבים אז הספירה שלו היא למי
שייכת הדירה ולא מי מתגורר בה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 26 אפריל 2011, 12:09 

ועוד משהו קטן:
לנקרי לא צריך להיות כל כך שמח מההגירה החיובית כביכול,
הריי אין כמעט בתים באזור שלנו שזוגות צעירים יכולים להרשות
לעצמם, אז המון משכירים או קונים בעיר דירה רק בגלל המצב
ולא בגלל שיש בעיר הזו משהו שאין בעיר אחרת אלא דווקא
חסר פה המון.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 26 אפריל 2011, 14:08 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט
סמל אישי של המשתמש

אני עברתי לפני יומיים לדרך הארבע מצידו השני של הכביש (שכונת וולפסון) בכל אופן יש ערבוב ערבים יהודים עולים יהודים יש הכל מכל כל
אותי לא מפחיד לגור עם ערבים , אברתי עם אישתי הטריה ובעזרת השם ילד שכבר בדרך , עוד משהו בעיר מגיעים הרבה תושבי הכפרים לעשות קניות בעכו וסידורים וכו זה לא אומר שהם תושבי עכו , חג שמח

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 26 אפריל 2011, 14:45 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

אני לא יודע על מה מדבר ראש עיריית עכו ואיפה הוא חי , צר לי מאוד לקבוע שהוא משקר בוודאות

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה קובעת בצורה חד משמעית שבשנים 2007, 2008 ובפרסום מהימים האחרונים לגבי שנת 2009 - ההגירה בעכו הייתה שלילית!
בשנת 2009 גדל אחוז הערבים בעכו משמעותית יותר מבשנים הקודמות.

אני מציא שראש העיר יפסיק לשקר ויתחיל לעבוד לגרום לחלומות אילו של עצירת ההגירה השלילית להפוך למציאות.

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 26 אפריל 2011, 20:37 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

קשה לי להבין איך אפשר לפגוע בעיר עכו בקלות וללא נתונים רציניים .

התברר לי הערב שאת לשון הרע בכלי התקשורת אלה היו המארגנים של כנס רמלה שהתקיים היום (ג') , על ידי תנועת "קוממיות" והמתנחלים שהיו המרצים המרכזיים בכנס .
בכנס רמלה בשם "בין ישראל לעמים" פורסם שהם ערכו כאילו מחקר (מחקר מגמתי שמנותק מהמציאות ומזיק ליהודים - אותם יהודים שכאילו דואגים ליהודים בערים המעורבות , הם הם הפוגעים ביהודים , ע"י נתונים לא רציניים , נתונים של כאילו יש ירידה במספר היהודים בערים מעורבות, לעומת עלייה במספר הערבים.
לכן גלי צה"ל עסק בנושא הבוקר וראש העיר לנקרי הבהיר חד משמעית שאין שינוי ויש 72 אחוז יהודים ו 28 ערבים בעכו.
ואני אומר שגם אם יש שינוי , ( דבר שלא ידוע לי ) נניח , שינוי של 2 אחוז , גם אז עכו ממשיכה להיות יהודית .
גם במועצת העיר שמייצגת בחירות דמוקרטיות , יש 14 חברי מועצת העיר יהודיים לעומת 3 חברי מועצת העיר הערביים .

אז מדוע לעשות מהומה על מאומה !

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 26 אפריל 2011, 21:19 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

אלברט אין פה שום לשון הרע.

כנס רמלה שאורגן ע"י עמותת קוממיות ניזון מניתוח (די דומה לזה שפרסמתי כאן במהלך השנים) של נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לפיהם האוכלוסייה היהודית עוזבת את הפריפריה (הגליל והנגב) ומהגרת למרכז הארץ.
הנתונים קיימים גם בעכו - ב 2003 היו 70% יהודים בעכו ( 74.8% יהודים ואחרים) ו 25.2% ערבים.
ב 2008 היו 66.4% יהודים בעכו ( 71.7% יהודים ואחרים) ו 28.3% ערבים.

כפי שיפורסם רשמית וסופית בימים הקרובים ב 2009 היו 65.5% יהודים בעכו ( 70.7% יהודים ואחרים)
ו 29.3% ערבים - כלומר בתקופת ראש העיר הנוכחי אחוז היהודים בעכו קטן ב- 4.5% (יותר מכפול ממה שציינת)
עליה של 4.1% באחוז התושבים הערביים בעיר.

לשים כיסוי עיניים על הראש לא ישנה את המציאות בטח שלא לטובה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 26 אפריל 2011, 21:43 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ערן שלום רב ,

לי אין נתונים עדכניים עכשיו , אך גם לפי הנתונים שאתה כותב , יש רק 29.3 אחוז ערבים בעכו , לכן כפי שאמרתי , עכו היא עיר עם רוב יהודי מוצק והיא תמשיך להיות כך למרות הנבואות השחורות .

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 אפריל 2011, 07:54 

אלברט
בוקר טוב.
יש שינוי בעיר, יש יותר תושבים ערבים,
יש יותר "תיירים" ערבים,
הטיילת והעיר העתיקה מאויישות רוב הזמן בערבים,
קניון עזריאלי כנראה גם יחליף את קניון ביאליק ויהפוך
לקניון שרוב הזמן הערבים מסתובבים בו,
שתבין אחוז החדירה לעיר של ערבים יילך ויגדל מדיי שנה,
מה שנותר זה לא להפסיק למכור דירות לערבים כי זה
לא יילך אבל כן צריך להביא קהילה יהודית צעירה ולא
רק דתית אלא גם חילונית, ובכך ראש העיר טועה
הוא משקיע את כל התקציבים למען תושבי העתיקה,
רובנו לא רוצים ולא צריכים להשקיע עוד מיליונים על העתיקה
רוצים פארקים ומרכזים ואפשרויות בילוי לצעירים ולמשפחות.
עד שחברה צעירים מנהריה והקריות לא יראו שיש פריחה
לקהל היעד שלהם אז הם לא יגיעו לכאן, הם לא קונים דירה
לפרישה כדי לנוח אלא קונים דירה כדי לחיות- ובעכו אין חיים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 אפריל 2011, 09:21 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

כתבה מאת גילי כהן הארץ :

שיחת היום | "שמעון לנקרי, רוב יהודי בעיר משפר את החיים?"

שמעון לנקרי. 'לא נכון להחרים כנסים בגלל דעות שונות של אחרים. הגישה שלי בסופו של דבר היא בעד חיים משותפים עם שוויון זכויות לכולם'

שמעון לנקרי הוא ראש עיריית עכו מאז שנת 2003. אתמול השתתף לנקרי ב"כנס רמלה - בין ישראל לעמים", שאורגן על ידי הגרעין התורני ברמלה ותנועת קוממיות, הפועלת בין היתר בהדרכת הרב דב ליאור, רבה של קריית ארבע, שתמך בהוצאת הספר "תורת המלך". במהלך הכנס התקיים פאנל של ראשי ערים מעורבות, בהן עכו, לוד ורמלה, שעסק בשאלה: האם דרוש "רוב יהודי" בערי ישראל?

רוצים לייהד את הערים המעורבות בישראל?

"אני לא רוצה להיכנס לעניין הזה של מי רוצה לייהד, מהסיבה הפשוטה שהתהליך של התערבות כוחנית הוא לא תהליך נכון ולא תהליך טבעי לעיר. מה שנכון זה לעשות את השינוי החברתי והקהילתי בתוך העיר, ואת זה ניתן לעשות בשני נתיבים: האחד, הוא להשאיר את האוכלוסייה הטובה והחזקה באמצעות מערכות חינוך טובות, תשתיות טובות ומה שאטרקטיבי לתושבים. והדבר השני הוא למעשה התוצאה של הראשון, כאשר ישנן אוכלוסיות שרואות ואומרות: 'בואו נצטרף למה שקורה'. כך אפשר להפוך את הקערה על פיה: להפוך עיר ממצב מנוון לעיר אטרקטיבית. אמנם לא כזו שתתחרה בצפון תל אביב, אלא עיר שהיא פריפריאלית ואטרקטיבית למגורים. הדברים שמנסים לייצר, שבעזרת גרעין אחד כזה או אחר נגרום למהפכה בעיר - זה לא מספיק. המדינה לא מכווינה ולא עושה נכון, בעיניי, בזה שהיא יוצרת פערים חברתיים בתוך הערים, בכפרים, בין יהודים וערבים, בין דתיים לחילוניים. רואים הקצנה חברתית איפה שאתה לא מסתכל. יש פערים עצומים שמתחדדים בין כל האוכלוסיות. בפועל, מדינת ישראל עם כלכלה חזקה לא תורמת לחברה חזקה. לא רואים את ההשפעה על הערים המעורבות על הגליל והנגב, על הפריפריה. ורואים פערים גדולים בין עיר אחת למשנה".

חלק מראשי הרשויות המעורבות מרגישים שצעד אחד בדרך לשינוי הוא רוב יהודי בעיר. אתה מסכים?

"את מכניסה אותי בכוח לנושא הזה של היהודים הערבים ואני מסתכל על הנושא באופן אחר. התפישה שלי היא הומניסטית, שרואה את האדם שווה באשר הוא. התהליכים שקורים בסופו של יום הם שקובעים, ולא הצהרה כזו או אחרת, או השתתפות בפאנל כזה או אחר, אלא עשייה חברתית רצופה בתוך העיר".

בכנס זה נשמע חיסרון ענק לחיות בעיר מעורבת.

"אני יכול למנות שורות של יתרונות לחיים של יהודים לצד ערבים - אנשים גדלים לתוך מציאות סובלנית. מתי אנשים מתנגדים לאחרים? כשהם לא מכירים את התרבות השנייה. אז נוצרים כל מיני דברים לא רצויים. אפילו בעכו, שאחת השעות הקשות שלה היו לפני שלוש שנים במהומות (פרצו בעיר ביום הכיפורים בשנת 2008 וכללו תגרות ומעשי אלימות בין האוכלוסייה הערבית והיהודית בעיר, ג"כ), משם יצאנו רק מחוזקים, גם היהודים וגם הערבים. הבנו שכדאי לכולם לחיות זה לצד זה תוך שיתוף פעולה, גם מנהיגותי וגם חברתי. יש פה חיים משותפים ואנחנו צריכים להיות סובלניים ולכבד אחד את השני. גם אם אני לא אוהב אותך ואת דעתך, תכבד אותי כבן אדם. זה המסר שיוצא מערים מעורבות. תמיד יהיו קיצוניים לכאן או לכאן, אבל עובדה היא שיש אוכלוסיות שגרות בעיר מעורבת, שבוחרות להמשיך ולגור בה".

השאלה אם זו החלטה אידיאולוגית-דווקאית, או לא.

"זה לא חשוב. ראש עיר צריך לתת המון סיבות לתושבי עיר מעורבות כדי שימשיכו לגור בעיר. אלו דברים שאין בשאר הערים בישראל והם מה שייתנו לאנשים את הרצון לדלג על הסיבה, אולי, שלידם גר מישהו שייתכן שאינו לרוחם או לטעמם. אבל מצד שני, אנחנו לא מצניעים את הבעיות. יש מתחים, והמתח הוא מובנה בחברה הישראלית. אבל אתה יכול להפיק מהמתחים לא מעט".

אתה חושש ממהומות נוספות בעכו, כפי שהתרחשו ב-2008? "האם דבר כזה לא יקרה ב-100%? אני לא יכול להתחייב. כמו שלא חשבנו שזה יקרה אז, זה יכול לקרות גם היום בכל מקום, אבל הסיכויים הם קטנים. גם משום שהפקנו את הלקחים, גם משום שאנחנו עומדים על המשמר, וגם משום שהבנו שזה לא שווה לנו. אירועים כאלה לא מקדמים אותנו לשום מקום".

אחרי המהומות אמרת לתושבים: "עכו שלנו לנצח, איש לא ירים עלינו יד".

"עברנו את העניין הזה, לא כדאי לדוש בזה ולחזור לשם. זאת הייתה סיטואציה חריגה, והיא פשוט קרתה בגלל הנסיבות הקשות. לעבור יום כיפורים כזה אני לא מאחל לאף אחד במדינת ישראל. ובנקודה כזו לבוא ולשפוט אמירה כזו או אחרת זה לא אחראי. עובדה שהבחירות שהיו ממש שבועיים אחרי, נגמרו בהצבעה חד משמעית לי, גם מצד המגזר הערבי".

ועדיין, גם ביציאה מהכנס אמש חילקו עלונים שקראו להחרים אותו, בטענה כי הכנס מעודד גזענות.

"כפי שהשתתפתי בכנס יפו, אני משתתף בכל הכנסים שאני יכול לבוא ולדבר. לא משנה לי באיזה כנס אני משמיע את דעותיי, גם אם הן שונות מהאנשים שיושבים בהם, וגם אם לא נוח להם לשמוע אותן. הגישה הזו של להחרים דברים בגלל דעות שונות של אחרים, שנחשבות לקיצוניות, זו לדעתי גישה שהיא לא נכונה. תמיד צריך לצאת ולדבר עם האנשים ולקרב ביניהם באמצעות דיאלוגים. לא האמנתי שאנשים יתנגדו לכנס הזה, אבל הנה, את רואה, לפעמים בגלל השמות של המרצים או סוג הקהל אנשים מפחדים, אבל אין מה לפחד. הגישה שלי, בסופו של דבר, היא בעד חיים משותפים, תוך שמירה על שוויון זכויות בין יהודים וערבים".

צרם לך כשהציגו נתונים של הגירה שלילית "יהודית".

"בעכו יש הגירה חיובית משנת 2007. בשנה הזו חל המפנה, והפכנו מעיר עם הגירה שלילית לעיר עם הגירה חיובית, וזה ממשיך גם עכשיו. כך שהנתונים שהוצגו מבחינת עכו הם לא מדויקים. אנחנו פותחים גנים במגזר היהודי אחרי שנים שלא עשו כן, וזה מסביר שעניין ההגירה כבר לא נחלתנו. הנתונים בחמש השנים האחרונות הם יציבים, ונשארו כך. הם נשארו 28%, ואנחנו, האוכלוסייה היהודית, 72%. אחרי הכל, כשרוצים להציג בכנס נתונים, זה בעיני המתבונן".

כתבה מאת גילי כהן הארץ

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1226106.html

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 אפריל 2011, 10:20 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

ערן (וזאת ההזדמנות לכל מי שאולי חשב בטעות שאנחנו אותו אדם וממש טעה)
הפעם אני מסכים איתך בהחלט,
המשתמע ממה שאתה אומר ומהראיון של לנקרי להארץ הוא שלא צריך להתעלם מהנתונים - צריך פשוט להתמודד איתם ולפעול בתוכנית כך שהם ישתנו.
אני רק מזכיר שאושרו תוכניות של בנית מעל 20 אלף יחידות דיור בשנים הקרובות בקריות.
אם לא יהיה שיפור ניכר בעיר הכרסום ברוב היהודי יתעצם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 אפריל 2011, 12:06 
סמל אישי של המשתמש

עמידררררררררררררררר היא אשמה הגדולה
עמידר חילקה דירות לתושבי הכפרים הזכאים לדירה מביטוח לאומי
הכפרים נחשבים לאיזור עדיפות ג ומי שבאיזור זה ויש לו משפחה מרובת ילדים מקבל דירה
עכשיו את מבינים למה וולפסון נראת כפי שהיא נראת , לא מחלקים לחמניות חמות מחלקים דירות
ועוד משהו על הממשלה לצאת בתוכנית בניה לגובה בכפרים כדי שלא יהיה זליגה לישובים יהודים
אין מה לעשות שתי קבוצות אתניות לא מסתדרות צריך הפרדה מינימלית , לליברמן יש תוכנית "ישובים ליהודים בלבד"
נשמע גזעני ולא דמוקרטי נכון? אבל מה לעשות עדיף גזעני מאשר למכור את ארץ ישראל לשונאי ישראל
ישראל היד דמוקרטיה לערבים
תמונה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 00:48 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

מאז 2007 נרשמה הגירה חיובית לעיר עכו

בשנת 2010 הייתה הגירה חיובית ונכנסו לעכו 2052 לעומת 1486 שיצאו מעכו - ראה גרף בהמשך

השבוע היה כנס רמלה מקומם שאורגן ע"י תנועת "קוממיות" והמתנחלים שהיו המרצים המרכזיים בכנס .
בכנס רמלה בשם "בין ישראל לעמים" פורסם שהם ערכו כאילו מחקר שפרסמו בכלי התקשורת עם נתונים לא רציניים , נתונים של כאילו יש ירידה במספר היהודים בערים מעורבות ובעכו , לעומת עלייה במספר הערבים.
גם גלי צה"ל עסק בנושא וראש העיר לנקרי הבהיר חד משמעית שאין שינוי ויש 72 אחוז יהודים ו 28 ערבים בעכו.

ביום שליש בשבוע האחרון , פורסם בעכונט על הכנס ברמלה ותגובתו של ראש העיר לנקרי לרזי ברקאי בגלי צה"ל – בעקבות זה , היו תגובות חריפות של מספר גולשי עכונט ועל כן בתגובת העירייה יש התייחסות לכך .

כמו כן פורסם בעכונט את הראיון שהיה עם שמעון לנקרי בעיתון הארץ – ראה תגובה למעלה .

על פי התגובה והנתונים שהתקבלו מעיריית עכו - מאז שנת 2007 ועד היום ישנה הגירה חיובית לעיר ולכן הנתונים שהוצגו בכנס אינם משקפים את המציאות, כך שבחמש שנים האחרונות היחס בין יהודים (72%) לבין ערבים (28%) נשמר היטב.

העיר עכו מתפתחת ומתקדמת, ובשנים האחרונות היא עוברת שינויים פיזיים, חברתיים, חינוכיים וקהילתיים, דבר שהופך אותה לאטרקטיבית. לצד הקמת קניון עזריאלי, בניית בתי מלון חדשים נבנים שכונות חדשות ואיכותיות, ובימים אלה אף אושרה הקמת שכונה צבאית נוספת.

בנוסף לכל אלה, בשנה הבאה אנו פותחים שני גני ילדים במגזר היהודי, אחרי ששנים לא עשו כן וזה מסביר שעניין ההגירה השלילית הוא כבר לא נחלתנו.
באשר לדברי ההבל של של קיצוניים , טוב יעשו אם ידברו פחות , יעברו למעשים ויעסקו בעשייה למען העיר ולא בזריית חול בעיני הציבור.

הגרף בטעינה

תמונה

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 08:13 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

ושוב ראש העיר ועיריית עכו הם אילו שמביאים נתונים ממקורות לא ברורים ולמעשה משקרים ביודעין כאשר הנתונים הרשמיים נקבעים ע"י הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל ונקבעים על ידי חישוב שכולל הצלבה של נתונים ממספר רב של מקומות.

הלמ"ס לא פרסם עדיין את הנתונים לשנת 2010 - אך עפ"י נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה יש יותר יוצאים מאשר נכנסים לעכו עד 2009 :

2003: יוצאים 1534 נכנסים 810 מאזן : 659- אחוז עולים (עולים מאז 1990) : 20.7%. יהודים: 70%.
2004: יוצאים 1640 נכנסים 1212 מאזן: 428- אחוז עולים (עולים מאז 1990) : 20.5% יהודים: 69.2%.
2005: יוצאים 1321 נכנסים 982 מאזן: 169- אחוז עולים (עולים מאז 1990) : 20.4% יהודים: 68.4%.
2006: יוצאים 1381 נכנסים 1015 מאזן: 290- אחוז עולים (עולים מאז 1990) : 20.0% יהודים: 67.7%.
2007: יוצאים 1425 נכנסים 994 מאזן: 412- אחוז עולים (עולים מאז 1990) : 19.7% יהודים: 67.1%.
2008: יוצאים 1409 נכנסים 1040 מאזן: 225- אחוז עולים (עולים מאז 1990) : 19.7% יהודים: 66.4%.
2009: יוצאים 1523 נכנסים 1119 מאזן: 219- אחוז עולים (עולים מאז 1990) : 19.0% יהודים: 65.5%.
*נתוני 2009 פורסמו במסגרת עיבוד לעיתונות ועדיין לא בפרסום הספר הרשמי אך הם זהים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 אפריל 2011, 08:43 

מצחיקים הם שם בעירייה, מפחדים כל כך מנתונים אז לא רק
שהם מתגוננים הם גם תוקפים במקום לעשות משהו בנדון.
אז כל מה שאני אומר פה בפורום הוא לפי דעתי ולא לפי נתונים
של עיריית עכו, אני אומר את זה לפי מה שרואות עיניי ביום יום.

בואו נראה את המציאות- איך שאני רואה את הדברים ואני
מקווה מאד שאני טועה אבל לא נראה לי.
בשנת 2010 היו 1181 יוצאים ואני די בטוח שאפילו לא
אחד מהם הוא מהמגזר הערבי, אז 0% יוצאים ערבים
ו 100% יוצאים יהודים אבל,
היו 1439 נכנסים ומתוכם 28% מהמגזר הערבי,
ו 72% יהודים כך שעיריית עכו יכולה לספר שהיחס נשמר.
בנתיים לפי חישוב קצר כ 403 איש מהמגזר הערבי הגיעו
וכ 1036 יהודים הגיעו.
אבל עזבו 1181 יהודים אז זה אומר שבשנת 2010
יש 145 יהודים פחות בעיר עכו וכ 403 ערבים יותר.

כל זאת מבלי שיחשבו את אחוז הילודה במגזר הערבי
ואת אחוז הילודה במגזר היהודי כך שמבחינה דמוגרפית
אנחנו הולכים להפסיד ובגדול.

אני מקווה שמה שאני רושם פה לא נכון ואני מקווה יותר
שעיריית עכו במקום לתקוף את העולם תפסיק לפתח
את כל מה שקשור למגזר הערבי או לפחות תוריד במינון
ותתחיל להשקיע על קהל יהודי צעיר ואיכותי,
אין בתי קפה בעיר כמו בנהריה ובקריות- אפשר להתחיל בכך שיתנו אישורים לבתי קפה/פאבים על הטיילת
ולא מתחם MED הוא לא חלק מכך, מתחם MED מיועד לקהל תיירים
שבאים לעכו העתיקה. אני מדבר לקהל צעיר שבא לשתות אלכוהול,
במקום להביא אלכוהול מהמכולת ואז לזרוק הכל בטיילת כמו אלכוהוליסטים.
אין פארקים ירוקים כמו בנהריה ובקריות- ולא שטחים של 10 מטר על 10 מטר לא נחשבים פארקים.
אין אזורי בילוי לשעות הפנאי כמו בנהריה ובקריות- למה לא לפתח או לשפץ את האודיטוריום ולהתחיל
להביא לפה הצגות ילדים פעם בחודש כמו בנהריה ובקריות. למה תושבי
עכו צריכים לעשות מנויים בקריות ובנהריה כדי לבלות בחיק ילדיהם.
גן חיות יקר מדיי אז עושים מגרשי מיני גולף או בונים לונה פארק אזורי.
קאנטרי עירוני שלא עולה מנוי למשפחה כ 6000 ש"ח.
האולפן השקוף של ערוץ 24 ישמח לבוא כחודש- חודשיים לאזור הצפון
ולמה שעכו לא תהיה העיר הזאת, רואים כמה טוב זה עושה לאשקלון,
שימצאו תקציב על זה כמו שמצאו לבניית שוק חדש.
ועוד...

אין פה המון ועצוב הוא שגם כששואלים אבל מה כן יש- אז אין כלום.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 אפריל 2011, 00:44 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

גם בדו"ח של כנס רמלה בו נאמר שהיהודים נוטשים את הערים המעורבות - הוצגה טבלה
לגבי השנים 2003 עד 2009 וראש העיר לנקרי הציג נתונים שההגירה נעצרה משנת 2007 ----הה זה מסתדר העיקר היה רעש מזיק לעכו

[טבלה 8: שיעורי שינוי האוכלוסייה בערים המעורבות 2003-2009[1]]
שינוי באחוז הערבים שינוי באחוז היהודים עיר

ערבים-------יהודים --------עיר
24.32%+ ----7.86% ------לוד
16.45%+ ---6.59%- ------עכו
2.08%+---- 2.35%------- רמלה
4.54%------ 0.69%------- תל אביב-יפו
9.48%+ ------1.86% ------חיפה
8.19%+ ------4.19%------ ירושלים
10.17%------ 2.69%+----- מעלות-תרשיחא
39.84%+----- 7.12%- -----נצרת עילית

Akkonet