|
החלטתי, לצאת בקמפיין חיובי, אך מסתבר שהשתיקה וחריקת השיניים שאפיינה אותי, כרוכה בשותפות לעוולות. נושא השיפוצים ותמ"א 38 הוא אחד מהנושאים שחצו את כל הקווים האדומים, ע"י החלטה שגויה והטעיות. לדוגמא: במקרה של רעידת אדמה, יש סכנה שרוב הבניינים בשיכוני צפון יינזקו ואף יתמוטטו. עדיף להזהיר ו להיות טועה מאשר לשתוק ושיהיה אסון חלילה. הסרטון שמובא בזה, הוא חסר אחריות, מטעה ומלא אי דיוקים. המדינה אפשרה 2 מסלולים. בשניהם, אם לשיפוץ או תמ"א 38, המדינה משתתפת ב-25,000 ₪ לדייר – רק פעם אחת! לא אמת שמי ששופץ אצלו, יזכה לסבסוד נוסף - לתמ"א 38. לא אמת שאין יזמים שמעוניינים - מי שמעוניין יכול לקבל אצלי פרטי יזמים. מאחר ומדובר בדיני-נפשות, בשל החמצה בבניית ממ"דים וחיזוק נגד רעידות אדמה, איני יכול להיות שותף למחדל קריטי זה – לא במעשה ולא בשתיקה! למותר לציין גם את הקושי החמור של קשישים ונכים, לרדת ולעלות לקומות שלישית ורביעית – בהיעדר מעלית ובמקרה של הפצצות לא יוכלו לרוץ למקלט מהקומות העליונות. לא אמת שתמ"א 38 עולה יותר. הדייר, ב-2 המקרים, משלם עד 5000 ₪ וב-2 המקרים, שיפוץ או תמ"א 38, המדינה משלמת רק 25000 ₪ לדייר. ההבדל הוא שבתמ"א 38, היזם מקבל את גג הבניין לטובת בניית 2.5 קומות – לטובתו. לא נכון שאין בפריפריה. יש תהליכים מתקדמים של תמ"א 38 ב: כרמיאל, נהרייה והקריות. מדהים אך בכל זאת הגיוני שבעכו, רח' שפירא 33, התושבים שילמו 40,800 ₪ כל אחד!!! מכיסם הפרטי, משום שנמנע מהם לקבל את הסבסוד וכן משום שהבינו שהבניין שלהם, יעלה בערכו יותר מפי 2, בנוסף לנוחות ולאיכות (תמורת הסכום הנ"ל מקבלים: ממ"ד, מרפסת, חדר נוסף, מעלית, חיזוק ושיפוץ הבניין ולובי). הבלוק הזה אינו היחידי בעכו. איני נותן כתובות נוספות, כדי שלא יכשילו אותם. ראוי לציין שהייתי נוכח במשרד השיכון, כשהציעו לסבסד תמ"א 38, לכל מי שיהיה מעוניין, אך ראש העיר העדיף שיפוצים – ויש לי הוכחות לכך. אני מתפלל שלא תהייה הפצצה מלבנון או רעידת אדמה חלילה. וכן, לבי לבי עם הקשישים שצריכים לעלות ולרדת כל יום. אני ממליץ, לא להסכים לשיפוצים שזה רק "קוסמטיקה" וזה ימנע תהליך תמ"א 38 – עם כל היתרונות המוזכרים. זה מזעזע שממהרים לעשות שיפוצים ובכך מונעים אפשרות לתמ"א 38 עם כל הפוטנציאלים שיש לכך.
|
|