בבוקר ראיתי תגובות של גולשים על הראיון הזה. הן ראויות לתרגום:
''מי מצא לנו מקומות עבודה? על תבלבלו את המוח. אנו בעצמנו מצאנו מקומות עבודה שחורות במפעלים ועובדים קשה כול יום 14 שעות לפרנסת המשפחות. נשים שלנו או עובדות בניקיון בביתים או מטפלות בזקנים מפונקים וסובלות משיגעונות שלהם והתקלסות. ואיזה קורסים, על מה אתם מקשקש? ילנה, איפה קורס עברית? אני שואל אותך. תעני.
לגבי חוגים ומועדונים, גולשים שואלים את נוימן, מתי בפעם אחרונה הוא ביקר שם? המועדונים הוקמו שהוא עוד ישב בהסתדרות ואין לא קשר למועדונים האלו.
לגבי שני לילות במלון גם ספק. הגולשים מספרים, שלילה אחד- זה מקסימום, ולילה שני –על חשבון העולים. ברור, שאף אחד לא יכול לשלם ומוכנים לשכור כול דירה, שנמצאת אצל מתווך. כן, כמו לפני 7 שנים דירות מחפשים מתווכים, ולא עובדי העירייה. הכותבים מגדרים את הדירות, כמו רפת, לול, מחסן או יותר גרוע. באחד מהדירות, שמתווך הציע להשכרה לא היו זכוכיות בחלונות, רק רשתות. ומתווך אמר, שבישראל חם ולא צריך זכוכיות. עבור הדירה הזאת מתווך רצה 1500 שייח. הגולשת אחרת מספרת, ששכרה דירה בשכ' וולפסון תמורת 2500 שייח. הגולש אחר שואל, למה נציגי עירייה שנוסעים להביא את העולים, לא מספרים להם , שגורלם להתגורר בשכונות עוני בין רוב הערבי?
עולים מבינים, שללא מתווך אי אפשר למצוא דירות, אבל שואלים- למה דירות במצב כזה ירוד, והמחיר- בעלייה?
לגבי נוימן. לכול העולים ידוע, שאין לו שום קשר לקליטת עלייה. הוא אפילו לא מחזיק תיק הקליטה, שנמצא בידי ראש העיר. אבל, על חשבון הברון למה לא לטייל בערי רוסייה?
לגבי אלה סגל. לפי התגובות של גולשים, היא מזמן עובדת ישירות מול ראש העיר ואין שום קשר בינה ונוימן.
וזה – רק חלק מהתגובות.
דעתי, אלברט, יצא כתבה מעולה בשיתוף הפעולה. אני תמיד טוענת, שעולים חדשים וותיקים חיים בעולמות מקבילים, לא יודעים מה קורה אצל צעד השני. וזה- חבל.
זאת הסיבה, שאני כבר מעל 6 שנים בהתנדבות מפעילה אתר ''חדשות עכו וקריות'' ברוסית ומתרגמת לגולשים על מה שמתרחש בעכו וקריות.
|
|