[b]שבת בבית הכנסת האשכנזי המרכזי בעכו
מתוך ניסיון לפני שבוע , אני יכול להמליץ להגיע לבית כנסת המרכזי האשכנזי ביום שבת במיוחד .
הגעתי לבית הכנסת לשיעור בפרקי אבות , מאת רב העיר, רב יוסף ישר שליט״א וכרגיל היה ממש מרשים ומעניין .
אחרי השיעור , הייתה תפילת מנחה ובהמשך סעודה שלישית עם אנשים טובים מעכו שמגיעים לבית הכנסת במרכז העיר אפילו ממזרח עכו ברגל , כידי לחזק ולשמור על בית הכנסת הגדול והמרשים שידע מתפללים רבים יותר .
פגשתי אחד הוותיקים שגר עדיין בעיר המנדטורית ומגיע בקביעות לבית הכנסת עשרות שנים והוא שאל אותי איך אפשר לחזק את בית הכנסת וזאת ההזדמנות לומר לחברים תבקרו ותחזקו את בית הכנסת החשוב הזה .
שאל אותי הבן שלי , איך זה להתפלל בבית כנסת האשכנזי והשבתי לו שאין הבדלים , כולנו יהודים עם אותה תפילה כמו כן אנחנו בעידן אחר בו אפשר להבין את התפילה , זה לא כמו הביקור שלי לפני כ 40 שנים , אז היה דור אחר שהתפלל בצורה אחרת שלא הייתה מובנת לי.
אני יכול להעיד שעברתי זמן איכות עם שיעור ודרשת כבוד הרב יוסף ישר שממשיך לעשות משאמץ ומגיע ברגל ממזרח עכו עד לבית הכנסת בכל שבת וכך מחזיק את המתפללים באומץ ובנועם הליכות .
לכן מומלץ לכולם להגיע לבית הכנסת המרכזי במרכז העיר , לעבור חוויה תרבותית יהודית מדהימה .
להלן זמני התפילה לשבת הקרובה לשבת פרשת ״שלח לך״ , בבית הכנסת האשכנזי המרכזי בעכו
7:30 שחרית
18:45 שיעור בפרקי אבות מאת רב העיר, רב יוסף ישר שליט״א
19:15 מנחה
19:30 סעודה שלישית
20:32 צאת השבת.
שבת שלום