קו הפלגה התיירותי חיפה-עכו
יונה יהב , ראש העיר חיפה : "הרעיון שמטיילים עושים טיולי כוכב שיוצאים מנקודה אחת לכמה נקודות הוא לא חדש, אבל באמצעות קו השיט הוא יכול לחשוף לעוד רבים את היופי של האזור הזה. בונים כרגע 41 מלונות בחיפה, ואנחנו עושים את זה כדי להגיע לעיר עם 7,000 חדרי מלון. חשוב שהקו הזה יצליח ויהיה לו קהל, ואנחנו מבטיחים חוויה משני הצדדים - גם בחיפה וגם בעכו אצל לנקרי, בצד השני".
שמעון לנקרי , ראש העיר עכו : "רק בעשור האחרון התחלפו כאן שמונה שרים שונים במשרד התיירות, ואני לא יודע איך משרד ממשלתי יכול להתנהל כך. אני תולה הרבה תקוות ביריב לוין, ורואה שהוא פועל לטווח הארוך". לדבריו, בשנתיים האחרונות עוברת עכו מהפכה תיירותית, כשמלונות וצימרים רבים הולכים ונבנים בתחומי העיר העתיקה, שמקבלת פנים חדשות. "עכו היא היפהפייה הנרדמת שהתעוררה, וכעת היא נחשפת במורשת שלה, בסיפורים שלה ובחיבור שלה בין יהודים לערבים. היא מוכיחה לכולם איך אפשר לעשות ביחד, ויש בה אינספור מיזמים".
בשיט החגיגי היום, עמד מאחורי ההגה בספינה שר התיירות, יריב לוין : "מדובר בפרויקט מורכב וראשון מסוגו בארץ, שנקבע על ידי כיעד מרכזי בפיתוח תשתיות התיירות בצפון, לאחר ששנים רבות דיברו עליו מבלי שמומש. קו השיט הסדיר יהווה אטרקציה תיירותית במחיר אחיד וקבוע, ויסייע מאוד בקידום התיירות לחיפה ולעכו".
לוין הוסיף כי "ענף התיירות הוא החמצה ענקית שהגיעה הזמן שמדינת ישראל תתקן אותה. אחרי שנה שהסבירו לי למה 'אי אפשר', אנחנו חונכים כאן לא רק קו של שיט אלא את כל המערכת שתקלוט את הנוסעים, מערכת יפה ומסודרת, שתיתן חוויה שלמה לתייר. זו הפעם הראשונה שאנחנו מנגישים את קו הנמל לתושבי העיר ולתיירים המגיעים לכאן".