חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 01:03

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: טקס הענקת "כנפיים של קרמבו"
הודעהפורסם: 27 פברואר 2017, 10:50 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ביוםרביעי האחרון (שעבר) נערך בבית היימן טקס לתנועת נוער מיוחדת במינה .
מרגש מאוד .
לפניכם הסיפור על התנועה .

תמונות מהטקס בהמשך.

"הפסקת חשמל" בטקס "מסדר כנפיים" של סניף עכו מתנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו'
דקות ספורות לאחר תחילת טקס "מסדר הכנפיים", מצאו את עצמם עשרות האורחים בעלטה מוחלטת, לאחר שהתמקמו כל פעילי הסניף, חונכים וחניכים בכיסאות גלגלים על הבמה, נדלק האור ולקצב מחיאות הכפיים של הקהל הנרגש, החלו פעילי הסניף בביצוע השיר "חופשיה" (קטריקס ודורון) למילים שכתבו בעצמם בעברית וערבית
צמד המילים "מסדר כנפיים" מתקשר אצל רבים מאתנו עם חיל אוויר. בתנועת הנוער 'כנפיים של קרמבו', לצעירים עם ובלי צרכים מיוחדים, "מסדר כנפיים", הינו טקס מסורתי שמתקיים בכל סניפי התנועה. הטקס מיוחד ומרגש ומציין את סיומם של פעולות "מערך מורשת" בנושא ערכי התנועה – "אני שייך", "אני יכול", "אני מוביל", "אני חבר", "אני אוהב", ו"אני ישראלי".
במהלך הטקס כנהוג בתנועה, פעילי הסניף קיבלו את "אות כפיר" סמל החזון שלה. הכנפיים שעל הסמל מייצגות את מטרת הפעילים לפרוש כנפיים ולהוביל את בשורת השינוי החברתי על פי ערכים ישראליים של שותפות ועזרה לזולת ולפיכך מתנוסס על הסמל, דגל ישראל. ולבסוף כפיר אריות המייצג את המנהיגות הצעירה ומנציח את כפיר החניך הראשון של התנועה.
הורי הפעילים ומשפחותיהם, נהנו מטקס מושקע אליו התכוננו בני הנוער זמן רב. בין האורחים הרבים שהגיעו לכבד ולחזק את פעילי התנועה, כיבדה בנוכחותה, הגברת אורית אסייג- מנהלת אגף החינוך בעיר עכו.
הגברת אסייג, חברה וותיקה ותומכת של הסניף, בחרה שלא לעלות לבמה, ובמקום, ביקשה לדבר לפעילי הסניף בגובה העיניים: "כנפיים של קרמבו, הוא אחד הדברים הכי טובים שקרו בעיר שלנו. גם חיים משותפים בין ערבים ויהודים וגם שילוב בין ילדים עם ובלי צרכים מיוחדים. פעילי סניף עכו היקרים, אתם נוער מדהים ואני גאה בכל אחד ואחת מכם."
הטקס המשיך בביצוע מרגש לשיר הפתיחה של "גאליס" אותו ביצעו בשפת הסימנים, כל פעילי הסניף. "תמיד תזכור, ישנו מקום בו אתה לא לבד. תצרח, תרקוד, תשיר, תקפוץ, תן לעצמך להיות אתה. כבר לא בצד, לא עוד לבד, כל אחד פה מיוחד". ואמנם בקרמבו כל פעיל הוא עולם מלא ומיוחד.
אופיר שניאור מדריכת חניכים בת 14, ואחיה רז, חניך חירש בן 16, עלו אל הבמה וריגשו את הקהל עד דמעות, כשרז סיפר על הרגעים המיוחדים שלו בתנועה בשפת הסימנים ואופיר תרגמה אותו במילים לקהל: "לפני שנה הצטרפתי לכנפיים של קרמבו, המקום בו כולם שונים ובכל זאת שווים. אני הכי אוהב בפעולות את שירי המורלים כי כי שרים אותם גם בשפת הסימנים. אני אוהב את החונכות שלי הדר וגלי, הן עוזרות לי בפעולה ומשחקות איתי. וכשנחנו שרים, אני זה שמלמד אותן מילים בשפת הסימנים. יום רביעי הוא יום מיוחד בשבילי, ביום רביעי כולם שווים, לכולם אותם המדים ואני יכול להכיר חברים חדשים לא רק מבית הספר".
בר זוהר תורג'מן ועלי מכלוף, שהנחו את כל הערב בעברית ובערבית, סיכמו בהתרגשות: "עומדים בפנינו 100 שליחים של תנועת הנוער כנפיים של קרמבו, ו"ביחד יוצרים מקום ומשמעות לכל אדם". אתם שגרירי בשורת השינוי החברתי, והפיכת החברה הישראלית לחברה נגישה, סובלנית ובעיקר מלאת אהבה".

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: טקס הענקת "כנפיים של קרמבו"
הודעהפורסם: 27 פברואר 2017, 11:38 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

יש המשך

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 פברואר 2017, 11:50 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 פברואר 2017, 12:11 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

היו ברוכים כולם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 27 פברואר 2017, 12:14 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ותודה לראש מינהל החינוך בעכו
הגברת אורית אסייג ולעירית עכו ורשת המתנס"ים.

תמונה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה