חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש


עכשיו 29 ספטמבר 2025, 19:30




פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דג קרפיון בכוסברה ושום בנוסח בוכארי
הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2006, 14:25 
מנותק
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 22 ינואר 2006, 22:56
הודעות: 3266
מיקום: עכו - איפה אם לא פה?
דג קרפיון בכוסברה ושום בנוסח בוכארי כולם מכירים את החיפוש אחר מאכל קל ופשוט להכנה, או את הצורך להכין משהו מהיר לאורחים: קבלו סדרת מתכונים שמקלה על החיים בבית. והיום: דג קרפיון בכוסברה ושום בנוסח בוכארי

קרפיון מטוגן


מתכון מזרחי קל של יהודי סמרקנד ובוכרא.

החומרים לדג:

8-10 פרוסות של דג קרפיון מנוקה (ניתן להשיג בחנויות, לא מומלץ להשתמש בראש ובזנב המלאים בעצמות),

כוס קמח רגיל מנופה

2-3 ביצים

מלח

פפריקה מתוקה (לא חובה)

שמן סויה או קנולה לטיגון

החומרים לרוטב:

2 כוסות מים פושרים

שיני שום קלופות מראש שלם

כפית מלח

זר עלי כוסברה (ללא הגבעולים הקשים: להשתמש רק בעלים)

ההכנה:

מוזגים את כוסות המים לכלי עמוק וממליחים אותם.

קוצצים את שיני השום ועלי הכוסברה ומוסיפים לכלי.

מחממים את השמן במחבת.

מערבבים בקערה אחת את הקמח עם המלח והפפריקה ובקערה שנייה טורפים את הביצים. טובלים היטב את פרוסות הקרפיון בקמח המתובל מכל צדדיו ואז בביצים הטרופות. מטגנים את פרוסות הדג, כמו שניצלים, משני הצדדים - עד להזהבה עמוקה של הציפוי (לפעמים יש גם להניח את פרוסות הדג על צידן כדי לטגן גם את הצדדים).

את פרוסות הקרפיון המטוגנות מניחים להשרייה בכלי הרוטב לזמן מה, על מנת שהטעמים ייספגו.

מגישים את הפרוסות בטמפרטורת החדר ומעטרים בכוסברה ושום ללא מים. ניתן אף לקשט בפלח לימון שיוסיף טעם למנה.

בתיאבון!

_________________
שחר גרף


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 אוקטובר 2006, 14:55 
מנותק
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 25 דצמבר 2005, 11:28
הודעות: 2910
סחתיין עליך שחר, ככה בשקט בשקט פתחת פינה "שחר השף"
ומי יודע אולי בקצב הזה תפתח בסוף גם איזו מסעדה, כי גרף
הרעב של של קוראי הפינה הזו רק עולה משבוע לשבוע. נשמח
לדעת מאיפה אתה מביא לנו את המתכונים האלה, אם אתה
באמת עושה איתם משהו וסתם מתוך סקרנות למה דווקא היום "דג קרפיון"?


תמונה


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2 הודעות ] 


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt.
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.