|
אפתח למענך את השירשור. אין לי ספק שגל הירש הוא קצין מעולה כי מי שהיה מפקד "שלדג" חייב להיות שכזה. יש דיעות חלוקות לגבי גל הירש כאדם אבל זה לא הנושא. גל הירש כמפקד אוגדה אחראי בעקיפין למחדל החטיפה.עליו היה להורות על הקפדה ושינון הנוהלים לאור ליקחי חטיפת שנת 2000, היה עליו לאסור כניסת היחידה ממנה נחטפו החיילים לאזור הקו משום שהגיעה בלתי מוכנה למשימה . אבל- באותה רמה של אחריות אחראי אלוף הפיקוד שכבר הסיק מסקנות אבל בגלל סיבות אחרות, אשם הרמטכ"ל על כי הצבא לא היה מוכן לתרחישי גבולות אלא למשימות בט"ש באיו"ש בלבד ואשמים לא פחות שרי הבטחון והרמטכלים הקודמים.
שר הביטחון הנוכחי לא יכול להיות אשם במחדלי אי מוכנות הצבא אבל בהחלט במדינתנו צריך פיגורה אחרת לתפקיד שכזה, מקצוען ולא פוליטיקאי ואף הוא צריך להיות מוחלף בתפקידו.
בעיותינו יותר שורשיות מאשר אחריותו השילוחית של מפקד אוגדה. הצבא כולו אינו מוכן וערוך למשימות אמת , החברה הישראלית שאחראית על מדיניות ה"סמוך" וה"יהיה בסדר" אחראית לבלגאן בצבא ואיני מנקה מאחריותם של מפקדי יחידות מאחריותם לבדוק את מוכנות יחידתםן בכל עת(אף אם מדובר באנשי מילואים)
צר לי, אבל הצבא הוא רק סממן של שלטון מסואב, ( לא ישר ) שעסוק בהליכי הגנה עצמית בבתי המשפט שאינו מקצוען . הפקדנו עצמנו בידיהם של חובבנים מוחלטים -ותסלחו לי-שמשחקים בחרא אל נתפלא שמסריח לנו.
יש לי בטן מלא על כל תחלואי המדינה החל בשלטון, במערכת הבנקאית, במונופולים ובכל משרדי הממשלה. שאף אחד לא ישמע.... אולי הגיע הזמן לדיקטטורה!
_________________ כעת הזמן להעיר את "היפיפיה הנרדמת" משנתה.
|