חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 17:05

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ח"כ אזולאי ,הגיש הצעת חוק פטור ממע"מ על תרופות מצי
הודעהפורסם: 06 פברואר 2007, 17:18 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

חבר הכנסת דוד אזולאי מעכו , הציע הצעת חוק פטור ממע"מ על תרופות מצילות חיים שאינן כלולות בסל.

הצעת חוק מס ערך מוסף (פטור ממס במכירת תרופות מצילות חיים שאינן כלולות בסל הבריאות), התשס"ו-‎2006 [הצעת חוק פ/‎722/17; נספחות.](הצעת חבר הכנסת דוד אזולאי)

בתוך פרוטוקול הכנסת מאתר הכנסת

תמונה
דוד אזולאי (ש"ס):

אדוני היושב-ראש, הצעת החוק הזאת נקראת הצעת חוק פטור ממע"מ על תרופות מצילות חיים שאינן כלולות בסל. לצערי הרב, חולים רבים נזקקים לטיפול תרופתי שיציל את חייהם, והתרופה לא תמיד נמצאת בסל, והתוצאה היא שאותם אזרחים נאלצים לשלם ממיטב כספם על חשבון כלכלת הבית, על חשבון רווחת הילדים. מוציאים הרבה מאוד כסף על אותה תרופה נדרשת.

אני מצאתי לנכון להביא את הצעת החוק הזאת מעוד סיבה, מעבר לסיבות שמנתה חברת הכנסת קולט אביטל. השנה, לצערנו הרב, סל התרופות לא תוקצב. יכולים להגיד לנו שבשנה שעברה הוא תוקצב בסכום גדול, אבל העובדה היא שהשנה סל התרופות לא תוקצב. אז חשבתי שהממשלה יכולה לעשות מעט למען אותם חולים ששרויים במצב קשה ואין להם היכולת, ולבוא ולפטור אותם ממע"מ. ההוצאה אינה גדולה. לא מדובר פה אפילו על הוצאה. מדובר פה על כך שלא היתה הכנסה של הממשלה ממע"מ לטובת אותה תרופה.

אני חייב לספר על מקרה שנתקלתי בו, של חולה ששכב בבית-חולים וקיבל את התרופה שרכש במיטב כספו, וכשקיבל את התרופה, על מה הוא דיבר אתי? מה הטריד אותו? הטריד אותו איך הוא ישיג את הכסף לטיפול הבא. מאוד כאב לי. אמרתי: אדם שנמצא במצב כזה, כשהתרופה חודרת לעורקיו, במקום להתעסק עם עצמו, עם הכאב שהוא סובל, מה שמטריד אותו כרגע זה מאין הוא ישיג את הכסף למנה הבאה. ואז עלתה בראשי המחשבה, שהמעט שאני יכול לעשות למען אותם אנשים זה להביא את ההצעה הזאת. אני חושב שהממשלה צריכה לשקול היטב היטב את העניין הזה.

כשמסתכלים כאן על כל מציעי החוק, הם באים מכל גוני הקשת הפוליטית של הבית הזה. זה אומר שאנחנו עדיין נשמעים למשמעת הקואליציונית, ואנחנו מוכנים להמשיך ולתמוך בממשלה, אבל עם זה אני אומר: יש גבול לכמה שאנחנו יכולים. אני מאמין שיגיע רגע מסוים, שגם המשמעת הקואליציונית לא תוכל לעמוד מול המצפון האישי של כל אחד ואחד מחברי הבית. לכן, אני מציע לחברי בממשלה: אל תעמידו אותנו בניסיון הזה. מפני שאם היום היינו עושים את המבחן הזה, אין לי ספק מה היתה התוצאה. התוצאה היתה הפרת משמעת קואליציונית, והיינו מעבירים את הצעת החוק הזאת. אנחנו לא עושים את זה מפני שאנחנו מעוניינים להגיע להידברות עם הממשלה ולתת פתרון.

אותי לא מעניין - ואני אומר את זה גם לחברי שהציעו והולכים להציע - אותי לא מעניין מה הפתרון, ובלבד שיהיה פתרון ולו חלקי, בהתחלה, על מנת לפתור את הבעיה הזאת. מפני שמה שיקרה זה שבכל שבוע, אדוני היושב-ראש, יעלו פה עוד הצעה ועוד הצעה איך לפתור את אותן בעיות של אנשים שמשלמים ממיטב כספם על תרופות ואין להם היכולת. וגם אלה שיש להם יכולת, תאמינו לי שגם להם קשה להוציא כל חודש סדר-גודל של ‎20,000 ו-‎30,000 ש"ח לטובת התרופה. תודה, אדוני.

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 06 פברואר 2007, 18:40, נערך פעם אחת בסך הכל.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: כל הכבוד
הודעהפורסם: 06 פברואר 2007, 18:06 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כל הכבוד לח"כ דוד אזולאי תושב עכו עירנו !
כמי שמכיר היטב את ח"כ אזולאי עוד ממטה המאבק למען עכו
כאשר עזר לנו להעביר את החוק לקבלת הנחה ממס הכנסה
ומתן אזור עדיפות א' במספר נושאים בכנסת ישראל.
אין ספק שמדובר על איש גדול עם נשמה גדולה למען עכו ובכלל
אני מאחל לו המשך הצלחה ובריאות טובה.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה