חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 10:56

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מוטי תמם רוצה לקחת את השכול לתיאטרון
הודעהפורסם: 23 אפריל 2007, 18:19 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

מוטי תמם רוצה לקחת את השכול לתיאטרון
מאת :
ג'קי חורי - הארץ

עד לאותו אירוע הייתי רואה את טקסי הזיכרון מהצד", נזכר מוטי תמם. "היום אני מרגיש מה זה שכול ומה זה כאב ואיך בשנייה אתה מאבד בני משפחה ועולמך חרב". בעיצומה של מלחמת לבנון השנייה איבד תמם את שני אחיו במתקפת קטיושות על העיר, והשנה יום הזיכרון בשבילו אישי הרבה יותר. בטקס שהתקיים אתמול ברחבת האנדרטה לזכר חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בעכו, נבחר תמם לקרוא "קדיש" לזכר אחיו ויתר החללים בני העיר.

אריה וטירן תמם ז"ל
תמונה
ב-3 באוגוסט אשתקד, יצאו האחים אריה וטירן תמם מבית אמם ברחוב אברהם בן-שושן בעכו ונכנסו למכונית המאזדה הכחולה של אריה. בדיוק באותו הרגע נחת מטח קטיושות בשכונה. אחד מרסיסי הרקטה פגע במכונית וזו עלתה באש. השניים נהרגו במקום ואחותם שמחה, ששהתה מחוץ לבניין נפצעה קשה מאוד ועד היום היא זקוקה לטיפולים. חוץ מהאחים לבית תמם, נהרגו באירוע עוד שלושה

תמם שעדיין מתגורר בבית אמו ברחוב אברהם בן-שושן במזרח עכו, מקפיד לעצור בכל יום ליד האנדרטה שהוקמה לזכר ההרוגים באותו אירוע. תשעה חודשים אחרי, מוטי ואחותו שמחה לא מצליחים להתאושש. האחות, שעבדה כמוקדנית במד"א, לא חזרה לעבודה בשל הפציעה הקשה והטיפולים המתמשכים והיא מתגוררת בבית יחד עם אחיה ואמה המרותקת לכסא גלגלים. "רגעי האימה תמיד חוזרים אליה והיא מתקשה לדבר על זה", אומר מוטי תמם. "אנחנו חושבים כל זמן איך זה קרה. מנסים לשחזר את רגעי האימה ותמיד עולה השאלה אם שני אחיי לא היו יוצאים מהבית הם אולי היו אתנו עד היום".

האנדרטה בשיכוני המזרח
תמונה
עיריית עכו הקימה את האנדרטה להנצחת זכרם של אחיו ויתר הרוגי האירוע, אבל מוטי תמם מתכנן להנציח את הסיפור והטרגדיה בהצגת תיאטרון. "כבר כמה שבועות אני חושב על זה", הוא אומר. "להביא את סיפור הטרגדיה שלנו וההתמודדות של משפחה שכולה מהמלחמה האחרונה לתיאטרון".

מוטי היה בין הראשונים שקיבלו את הבשורה המרה על מותם של שני אחיו בבית החולים בנהריה, זמן קצר לאחר האירוע. הרופאים ביקשו את אישור המשפחה לתרומת קרניות ואלה הסכימו מיד. "אני יודע שארבעה בני אדם ראו אור בעיניים בעקבות התרומה, אז אם מחפשים משהו טוב בכל הסיפור הכואב הזה, אין ספק שזו תרומת הקרניות", מדגיש תמם. "מסיבה זו גם חשבתי לשתף אחרים בעניין זה גם באמצעות הצגה. עכו ידועה כעיר של תיאטרון ואני מאוד מקווה שזה יצליח. פניתי לחברים וגם לעירייה והם מנסים לעזור לי עם זה".

הטרגדיה האישית של משפחת תמם מעלה שוב את הסוגיה של השפעת השכול על בני המשפחה. "כולם מדברים על משפחות שכולות כאילו זה רק הורים או אלמנה וילדים", אומר מוטי תמם. "במקרה שלנו יש גם שני אחים שלא סופרים אותם והכאב שלהם שונה מהאחרים".

ב-3 באוגוסט 2006, במהלך מלחמת לבנון השנייה, נהרגו האחים אריה וטירן תמם מפגיעת קטיושה במכוניתם. האירוע התרחש ליד ביתה של אמם בעיר עכו, ואחותם שמחה, שהיתה עמם, נפצעה קשה. שלושה תושבים אחרים נהרגו גם כן באירוע
[/b]

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/S ... ntrassID=0

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 יולי 2007, 19:08 
עכונט כדרך חיים

לי בתור עכואי יהיה חשוב מאוד לראות את ההצגה.
יש כח למוטי תמם ולאחותו שימחה!!!תהיו חזקים!!!כל עכו איתכם-מחזקים אותכם!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 אוקטובר 2007, 16:57 
עכונט כדרך חיים

אמש ראיתי את ההצגה "איכה" בפסטיבל.
היה מאוד מרגש לראות את ההצגה.יחד עם זאת ההצגה עוסקת בנושא כל-כך טרגי וכואב,ולכן חשתי גם עצבות רבה בעת הצפיה בהצגה.
מוטי אמר שדרך ההצגה הוא רוצה להנציח את זכר 2 אחיו שנהרגו ובעיני זו דרך הנצחה טובה וראויה לשבח.
מוטי גם סיפר בהצגה על הרגע שבו התבקש לאשר את תרומת הקרניות של אחיו,רגע שבשבילו היה גם מאוד מאוד קשה,אך עם זאת הוא בחר לתרום את הקרניות ל-4 אנשים שמאור עיניהם חזר אליהם לאחר שנים שהם חיכו להשתלה,ואחד מהם אף ניצל כך מפגיעת קטיושה שנפלה ישירות בביתו בצפת בזמן שהיה על שולחן הניתוחים.
אני רוצה לסכם ולומר ישר כח למוטי תמם!אנו בתור תושבי עכו צריכים לחזק אותו ואת אחותו שימחה!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Bot ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: