|
אילן, לדעתי אין מחאה יותר צודקת מהמחאה הזאת. לכן אני מבקש לחזק את ידיך ולקרוא לציבור הרחב, ולוא דווקא לתושבי העיר לגלות עניין ולקחת בה חלק. הרי לא רק אנחנו נהנים מהחוף הזה, ופרט לזה הזיהום הזה הוא לא נקודתי וככל הנראה גם בעיה של שאר החופים שנמצאים ליד. יחד עם זאת עם כל הכבוד, עולה השאלה מה כבר יכול להיות אפקט של מחאה נוספת כזו. הרי כזכור רק לפני כמה חודשים עלינו באוטובוס מיוחד מרחבת העיריה לבית המשפט בחיפה, ואחרי שמחאנו וגם בכינו שם הבטיחו לנסות ולהזיז דברים לטובתנו, ולוא רק לשלום ילידנו אז במה הועילו חכמים? לדעתי צריך להתחיל ולנקוט בעמדות אחרות ואני חלילה לא רומז לזה שצריכים להפסיק לגלות איפוק, למרות שבאמת כבר נמאס ונראה לי שתסכימו איתי שבענו מהבטחות שווא. צריך אולי להתחיל להגיש תביעות פרטיות, להבדיל כמו שמגישים מעשנים נגד מפעלי סיגריות. אולי אין מקום להשוות, אבל הרי גם במקרה זה מדובר בסוג של זיהום.
עכשיו, בזמן שאני כותב את ההודעה הזו השעה בארה"ב רבע לשלוש בבוקר, ובאמת אני חש חצוי בין ארצנו שמעבר לאוקינוס ליבשת הזו שאני נמצא בה וחשוב לי שב"ה בעוד כחודש ימים כשאחזור לארץ אשמע שכבר אין חשש לזיהום. הרי מהות של החופש הגדול שנמצא כבר בפתח, עבור רבים מאיתנו הוא חוף הים הנקי שאפשר להינות ממנו.
|
|