|
עכונט כדרך חיים |
 |
|
איציק היקר
עם עכו תיבסס על שיווקה בימי הפסטיבל אז באמת שחבל על המאמצים והזמן שעולה כסף.
להצגות מגיעים הרבה עכואים ואני אגיד לך איך
או בהצגות טרום מתי מעט מגיעים
או עם כרטיסי הזמנות (חינם)
או עם מכירים שומרים שיכניסו זו האמת לאמיתה.
רובם של באי הפסטיבל לא מעכו והם אינם בכלל חושבים על עכו כעיר תרבות כי עם מקום שיש שם תרבות שמכסה להם באג'נדה השנתית שלהם כי לאחר הצגה שניים בעכו הם מדלגים לפסטיבל ביחיעם ולפסטיבל בחיפה ויש להם את כייף הנסיעה והחוויה ללא מחשבות לעבור לגור בעכו בגלל הפסטיבל .
וכך רובם ככולם ואני באחריות אומר זאת והכי הכי מצחיק אותי שממש מספר אנשים מנפחים את החזה בהרבה אויר כאילו הם משווקים את העיר כעיר תרבותית ומה שהיא לא. אמר נכון בערב הפתיחה ד"ר שמריהו בירן שאת עכו זוכרים שוחרי התרבות אחת לשנה וזה לא מספיק וזה נכון .
עכשו לעצם הגעתם של האורחים מחוץ לעיר .האם אתה יודע את מי הם מפרנסים?
מי הכי מרוויח ישירות מעצם הגעתם?.
לכן כל הפסטיבל הזה הוא בלון שעולה כסף רב שמתנפח אחת לשנה למשך שבוע מוציא אויר ונרדם למשך שנה . זה כל הפסטיבל על רגל אחת .
ואוסיף ואומר מההיגיון הצגה שהצליחה בפסטיבל צריכה לרוץ ולהמשיך לעלות למען ימשיכו לצפות בה נכון ? אז למה רק על הבמות שבאיזור המרכז? כי שם התרבות הקבועה ולא הזמנית כמו עכו.
ערן שכטר ידידי היקר נושא ההזמנות למופע הפתיחה האמן לי שלדעתי יש מחדל סוחף מזה מספר שנים . ראיתי את הבאים חיפשתי קשר לעכו, קשר לפסטיבל, וואלה הכל מקרי החבר של מישהו עובד בעיריה בקרבת משרד ראש העיר אירגן לו להגיע וכו' וכו' יעני מאפיה(בלשון צבאית) אחת גדולה בנושא זה . כאב לי כל כך שרציתי לראות יותר עכואים מאורחי חוץ ולא כך היה לפי הערכתי 2/3 היו מחוץ לעכו. איך הם השיגו כרטיסים צריך לשאול ישירות את ראש העיר שמעון לנקרי.
אומנם שמעון היה המפיק בפועל של ערב הפתיחה אבל הוא שכח שהכסף שייך לאזרחי עכו ולא לכאלה מלקקי פנכה.
די אני מרוגז מאוד על הקטע הזה ועל עוד קטעים דומים .
בקיצור הכל שושו
עזרא
|
|
|