חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 23:37

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שידורTV:ישיבת מועצת העיר עכו בנושא מגורי סטודנטים
הודעהפורסם: 13 ינואר 2008, 17:54 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

עדכון - שידורTV:ישיבת מועצת העיר עכו בנושא מגורי סטודנטים

ישיבת מועצת העיר , בדיון על מגורי סטודנטים בדירות ריקות בעכו , כידי למנוע את אכלוסן בתושבים חדשים חלשים הדורשים טיפול רב . הייתה מחלוקת בישיבת העיר שהתקיימה בחדר ליד אולם מועצת העיר שאין בו חימום .
http://www.akkonet.co.il/newsPictures/m ... 08-tv.html

דירות עמידר בעכו למגורי סטודנטים

מחר ,( יום שני 14-1-08 ), בישיבת מועצת העיר עכו , אמורים לאשר חוזים עם עמותות כידי להשכיר להם דירות עמידר למגורי סטודנטים .
החוזים שיאושרו מחר בישיבת מועצת העיר עכו , יחתמו עם עמותת: רשות החינוך , גרעין אומץ , מדרשת עכו , ישיבת ההסדר ועם המכללה בעכו , במטרה להוסיף אוכלוסייה צעירה ומשכילה לעכו במקום אוכלוסיות חלשות .

חבר מועצת העיר אחמד עאודה , יתנגד מחר להסדר בנימוק שמייהדים את עכו , על ידי מתן דירות ציבוריות של עמידה לעמותות יהודיות ברחבי העיר . בתושבה לעכונט , אמר עאודה שלא מקבל את עמדת ראש העיר לנקרי שלא צריך לאפשר לאוכלוסיות חלשות שבאות מחוץ לעכו ומנצלות את המגורים של עמידר ומעמיסות על העיר את בעיותיהם החברתיות .

עאודה טוען שגם החלשים ואו הגרושות מהכפרים הם אזרחי המדינה שצריך לעזור ולאפשר להם לגור בדירות עמידר בעכו . עאודה לא מסכים עם חברי מועצת העיר הערבים שמקבלים את העיקרון שצריך להביא רק אוכלוסייה חזקה של יהודים וערבים לעכו .

עאודה לא רואה שום יתרון בסדר המוצע בו , הסטודנטים היהודים והערבים מתחייבים לפעול הקהילה בעכו במסגרת החוזים , עאודה מודאג יותר מעניין ייהוד העיר עכו .

מתברר בהמשך לטענת עאודה , שגם לנציגי העולים במועצת העיר , יש בעיה עם הצעת ההחלטה , כי הם טוענים שההסדר עם העמותות ימנע דיור עמידר לעולים חדשים שאין להם אמצעים לרכוש דירה בעכו . ( בעבר היה הסדר שמקצים 5% מדירות עמידר לעולים , מה יהיה עם ההסדר הקיים עם העולים ( ?

מחר יהיה כנראה דיון מעניין בישיבת מועצת העיר

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: בישיבת מועצת העיר : דירות עמידר בעכו למגרי סטודנטים
הודעהפורסם: 13 ינואר 2008, 18:47 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מה יהיה עם חבר המועצה עודה ?
מתי הוא יבין סוף כל סוף שעכו עיר יהודית שורשית ולה מיעוט ערבי שאנו מכבדים מאד.
כן אדון עודה אנו רוצים לייהד את עכו ע"י אנשים צעירים ומשכילים אשר יוסיפו ויתרמו רבות לעיר
במקום כל אותם כפריים עניים שמורידים את העיר ביגון שאולה.
אחרי 60 שנה מיום הקמת המדינה הגיע הזמן שתבין אדון עודה שהנך נצא במדינת ישראל הריבונית
ואתה חבר במועצת עיר מטעם מדינת ישראל , ואם אתה אוהב זאת או לא זה לא מעניין את אף אחד.
די נמאס מהפתתיות המאוסה שלך.
במקום לבלבל את המח בכל ישיבת מועצה טוב תעשה אם תעזור למגזר הערבי שנמצא כבר בעכו ובחר בך
כי הוא רואה אצלך "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול " .

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: בישיבת מועצת העיר : דירות עמידר בעכו למגרי סטודנטים
הודעהפורסם: 13 ינואר 2008, 20:52 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

לאחר שפניתי לישראל בן עזרא ,שמכותב בהצעת ההחלטה למועצת העיר , להלן המידע שהוסיף ותגובתו :

1 – ההקצבה של דירות לעולים תימשך .

2 – מצער שחבר מועצת העיר עכו אחמד עאודה מתנהג בחוסר תום לב , כי יום אחד בא אליי עאודה עם חיוך בשפתיו ואמר לי : יש לנו יותר מ 72% ערבים בעיר המנדטורית ועל זה נאמר הפוסל במומו פוסל ומי כאן הגזען .
בעוד אנו רגישים לעניינים הומאניים , הנה אפשר לראות מה קורה , כשיהודים מנסים לגר אפילו בפקיעין עיר בה גרו יהודים עוד מבית שני -
ואילו כאן בעכו שמרכז העיר כולו שהיה מאוכלס ביהודים מבוססים רק לא מזמן , לא עלינו על בריקאדות ולא צעקנו גזענות כשהגיעו 72% ערבים כדברי עאודה , להפך עוד קיבלו וממשיכים לקבל סיוע בשכר דירה ומשכנתאות לזכאים .

לכן עדיף לעאודה לא לעורר את השד הלאומני ועדיף לו שיתמוך בקליטת סטודנטים יהודים וערבים שיפתחו את איכות האוכלוסייה ויעבדו בקהילה , אם אכן חפץ הוא בקידום המגזר שלו .

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: בישיבת מועצת העיר : דירות עמידר בעכו למגורי סטודנטים
הודעהפורסם: 14 ינואר 2008, 09:31 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

דירות לסטודנטים זה דבר חשוב. זה יכול לסייע לסטודנטים המעטים שמגיעים לעכו מרחוק ומחפשים פתרונות דיור. אבל...

רק לאחרונה התקבלה החלטה לבניית בניין מעונות חדש בסמוך למכללה.
משום מה בעירייה נראה כאילו הם רואים מציאות קצת שונה-

צריך להזכיר שהניסיון לאכלס את הבנין ליד "קניון עכו" בסטודנטים לא הצליח בגלל מיעוט הסטודנטים שמחפשים מעונות בעכו.

צריך לזכור שרוב מוחלט של הסטודנטים במכללה מגיעים מאזור עכו-קריות-חיפה, עכו-נהריה- שלומי וישובי הגליל המערבי, עכו- כרמיאל או בקיצור ישובי האזור.

מה שצריך לעשות לפני דירות עמידר זה לשדרג את המכללה ואת ההוואי והפנאי שלה כך שיגיעו יותר ויותר סטודנטים. שהביקוש יגדל והמכללה תגדל.

אני מבין שעיריית עכו מחפשת פתרונות לאכלוס דירת עמידר וסטודנטים זה הפתרון החדש והאופנתי. אני בעד מציאת דיור לסטודנטים.

אבל האם מישהו בדק מה חסר לסטודנטים במכללה? מה היה מוסיף סטודנטים?

כל הכבוד על פתרון הדיור. חבל שבעירייה פותרים את הבעיה הקטנה ביותר ואת הבעיות האמיתיות משאירים ללא פתרון.

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 14 ינואר 2008, 12:15 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תגובת זאת נוימן מ"מ ראש העיר עכו היא ,
שהערב הוא יתמוך יחד עם חברו לסיעה בהצעת ההחלטה על פי הפרטים שפורסמו , כי זכויות העולים החדשים נשמרים על פי הקריטריונים של משרד השיכון , לכן חשוב לעביר את ההחלטה של מגורי הסטודנטים ואישור החוזים עם העמותות .

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 14 ינואר 2008, 18:30 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט
סמל אישי של המשתמש

מר עודה היקר להזכירך עכו היא עיר עם רוב יהודי ומיעוט ערבי וכך זה צריך להישאר.
הכנסת סטודנטים לדירות בעיר, רק תעלה ותמנף את העיר לגבהים חדשים, ההון האנושי יהיה איכותי ויפיח קצת בעיר נופך אחר שחסר לה כל כך.
אני בעד היוזמה הראויה הזו, לאכלס סטודנטים בדירות בעיר, רק שחבל שפרוייקט מגורי הסטודנטים בשיכון בצמוד להום סנטר לא צלח, כי הוא היה בדיוק מתאים למגורי סטודנטים.
ובאשר לתגובתו של שכטר, אני בהחלט חולקת על דעתך, שהמכללה מאכלסת אנשים שהם תושבי נהריה-חיפה.
כעובדת לשעבר של המכללה וכמי ששיווקה אותה אני יכולה לומר בודאות שסטודנטים רבים מאיזור המרכז, הדרום והשפלה פוקדים את המכללה ואף מתגוררים בקביעות במעונות הסטודנטים שנמצאים בבוסתן הגליל שלעניות דעתי צריך לסגור אותם לאלתר ולאפשר להם מעונות ודיור חלופי. על כן טוב שכך שעמידר ועיריית עכו נאותו לאפשר לסטודנטים מגורים נאותים.
בהחלט יש מה לעשות במכללה, והמכללה בדרך חדשה ומבטיחה, ובהקשר להון האנושי שמגיע אליה, אין לי ספק שהיא בדרך הנכונה גם בזה.
פרוייקט מגורים הוא אקט חשוב מאוד לפני פעילויות הווי ובידור, שכן סטודנטים רבים שבאים מאיזור מרוחקים יהיו מעוניינים לדעת שיהיה להם בית נעים להגיע אליהם בסופו של יום לימודים ארוך.
אין להקל בזה ראש מר שכטר היקר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: שידורTV:ישיבת מועצת העיר עכו בנושא מיגורי סטודנטים
הודעהפורסם: 15 ינואר 2008, 00:46 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

עדכון - שידורTV:ישיבת מועצת העיר עכו בנושא מיגורי סטודנטים

ישיבת מועצת העיר , בדיון על מגורי סטודנטים בדירות ריקות בעכו , כידי למנוע את אכלוסן בתושבים חדשים חלשים הדורשים טיפול רב . הייתה מחלוקת בישיבת העיר שהתקיימה בחדר ליד אולם מועצת העיר שאין בו חימום .
http://www.akkonet.co.il/newsPictures/m ... 08-tv.html

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 15 ינואר 2008, 01:12 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

מזי, קודם כל כנראה שלא הבנת נכון את תגובתי.
אני בעד כל פתרון לכל בעיה סטודנטיאלית.
אני בעד אכלוס סטודנטים בעכו.

כמי שמכירה את המכללה ובמבט לתווך הארוך - צריך לומר את האמת. רוב הסטודנטים במכללה הם סטודנטים מהאזור.
מספר הסטודנטים שמגיעים ללמוד מאזור המרכז ודרומה במכללה הוא מועט מאוד.
לכן החליטה המכללה והעירייה החליטה לסייע אם איני טועה להקים בנין מעונות חדש בסמוך למתחם המכללה. בניית מעונות סטודנטים בסמוך למכללה כמה שיותר מהר יפתור את בעיית הדיור.
השכרת דירות עמידר במרכז העיר עכו
א. אני לא רואה סטודנטים רבים שימהרו לדירות אילו ראי את כשלון הבנין הצמוד לקניון עכו- מאותה סיבה (הריחוק היחסי מהמכללה) ומסיבות נוספות ברורות סטודנטים ממרכז הארץ ומדרומה לא יקפצו לרוב על ההצעה למעט מיעוט אידאולוגי שראוי לכבוד ולהערכה אך שוב מדובר במיעוט. הסטודנטים מהמרכז ודרומה מחפשים מעונות צמודים למכללה כמו ברוב המוסדות האקדמים האחרים.

לא רק בידור אבל כן, גם בידור. הגיבוש החברתי והוואי הסטודנטים הוא אחד הגורמים העיקריים והגדולים בבנית תדמית מוצלחת למכללה. עד היום נושא זה קיבל כותרות ויחס מסויים אך לא את המשקל הנכון והרב המגיע לו.
אחרי הכל גם את יודעת מה הכינוי הקיים ברחוב למכללה ואם רצוננו לשנות את הכינוי והתדמית לא זאת הדרך!!!

ושוב אני חוזר ואומר - כל רעיון לטובת סטודנטים מבורך. הרעיון טוב, הבעיה היא שהוא פתרון קטן לדבר קטן ולא פתרון אמיתי.

אני מברך על היוזמה להקצות עוד דירות לסטודנטים.
אני קורא לעירייה לשתף פעולה עם הסטודנטים בפעולות למען הקהילה בעכו, למען תדמית המכללה ולמען תדמית העיר.
ראש העיר החל ברצון לשפר את התדמית, הגיע הזמן גם לעשות את השינוי.
הגיע הזמן להפוך את עכו לעיר ממצאת פוטנציאל ולא רק בעלת פוטנציאל!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 15 ינואר 2008, 03:02 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

תגובה לערן שכטר
ציטוט:
אני קורא לעירייה לשתף פעולה עם הסטודנטים בפעולות למען הקהילה בעכו, למען תדמית המכללה ולמען תדמית העיר.

העירייה משתפת פעולה עם המכללה מזה זמן רב בפעולות למען הקהילה בעכו ולראיה הקשר ההדוק
בין משרד הדיקן דרך פרוייקט "המעורבות החברתית" המפעיל מאות סטודנטים בעכו בעשרות פרויקטים ובתכניות שונות ובשיתוף פעולה מלא
עם העירייה ועם מדור המתנדבים בראשו אני עומד, ראה תגובתי לכתבה על איריס צין בה צויינה והודגשה העובדה הזו.
דרך שיתוף פעולה זה הכרנו סטודנטים עם יכולות מדהימות ומצוינות רבה וחלקם אף מועסק היום בעיריית עכו דרך פרויקטים שונים .
ולא בכדי, רובם עובדים היום בפרויקטים חברתיים כגון מנ"ע (מרכזי נוער עירוניים)בהון האנושי ועוד...
ציטוט:
השכרת דירות עמידר במרכז העיר עכו .. אני לא רואה סטודנטים רבים שימהרו לדירות אילו

ערן היקר, מתושב עכו המעוניין לקדם ולחזק את אוכלוסיית העיר אני לא מצפה לתשובה שכזאת, עכו אינה הראשונה במיזם שכזה הקיים בערים נוספות המעונינות לקדם את אוכלוסייתם.
מידע אישי שלי שאשמח לעדכן אותך בנדון, תתפלא שיש רצון רב ותחרות רבה בקרב הסטודנטים במכללה, לקבל דירות עמידר בעכו.
תוכל לבדוק זאת גם מול אילן- רכז המעונות במכללה.
וזה לא אומר שבמקביל לא צריך לקדם את פרויקט הקמת המעונות
ולסיום, רק לאחרונה יצאת בהודעות תודה לעיריית עכו על שיתוף הפעולה בהצלחת מסיבת חנוכה לסטודנטים ולצעירים שהתקיימה ע"י
אגודת הסטודנטים בה אתה פועל...אז כדאי להדגיש גם דברים חיוביים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 15 ינואר 2008, 12:16 
משתמש התקדם מעל 350 הודעות
משתמש התקדם מעל 350 הודעות

כולם בעדינות יתר מזכרים 200 דירות ''בית ספיר'' ואף אחד לא שואל, למה בנו את הדירות, אם אין בהן צורך. אותו זאב נוימן פירגן לעצמו במיזם ''חכם ואנושי''. הוא קידם ראיון מגורים של אוכלוסייה מבוגרת וסטודנטים זה ליד זה וכל הבחירות קודמות היו מבוססים על המיזם.
משך שנתיים משרד הקליטה חזר ואישר את הכוונות לאכלס אחד מהבנינים בסטודנתים ושני בגימלאים. עד היום לשם נכנסו לא יותר מ10 עולים והגישו בקשות 50 דיירים. אם לקחת בחשבות עלות הפרסומים של משרד הגמלאים בהשווה לכמות הדיירים - סיפור ל''ארץ נהדרת''. דירה בת 25 מ - עלות השכרות 900 שקל, דירה בת 35 מ - 1200 שקל. משהוא בדק מציות בשוק השכרות בעכו?

למה עיריית עכו לפני שלוש שנים, שהיא נכנסה למיזם ''קליטה קהילתית'' לא הקציבה לאכלוס משפחות ציירים כמה דירות קלט של עמידר ועדיפה לשלם כסף רב למלון חוף התמרים? לפי פרסומים ומידע שונה לעכו הגיע לפחות 200 משפחות עולים חדשים(לילה במלון - 500 שקל) , שרובם עוזבים תוך שנה את העיר אחרי קבלת פנים ''חמה'' של מתווכים ועובדי מח' הקליטה אטומים לצרכי הזולת. בעצם, מתווכים מזמן הפכו חלק ממח' הקליטה, רק משכורת מקבלים מכיסם של עולים. גם ידוע לי על מתווך חכם, שמכריח את העולים לשבח אותו הזה בכתב. ממש חכם.

אם עיריית עכו הייתה עומדת בהתחייבותה ( כך התחייבה בתנאי הקליטה במסגרת ''קליטה קהילתית'') ומקצבה 3-5 דירות של עמידר, עולים לא היו נופלים קורבנות לתאיבון של מתווכים.
אבל, כל עניין לפי הסדר עדיפיות ועולים חדשים הם לא בסדר היום בשורה ראשונה. למה בתוך 200 דירות ריקות לא להקציב 5- 10 דירות קטנטנות לעולים לפחות לחודש הראשון?

היום התברר, שיש אזרחים סוג א' ויש אזרחים סוג ב'. ל-א' דואגים לדירות עובדי העירייה, ל-ב' - מתווכים.

ו200 דירות ריקות כעבור 6 שנים אפשר למכור בשוק חופשי,משך 10 שנים הדירות ימלאו את הכיס של בעל המקום. למה שהוא ידאג לאכלוס? לא במקרה קירות בדירות עשויות מקרטון עם ציפוי גבס - כך קל יותר לפרק אותם ולתכנן מחדש דירות ברמה גבוה. גאון.

דעתי, מועצת העיר ועומד בראשה, חייבים לעשות חקרה רצינית לפרסם שמות האנשים, שעמדו ועומדים אחרי המיזם ''בית ספיר''.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 15 ינואר 2008, 12:46 
סמל אישי של המשתמש

ראשית, ערן, בנושא בניין מגורי הסטודנטים שהיה אמור לאכלס כבר באשתקד, ואני אישית רציתי להתאכלס בו, משום מה הוא הוקפא, כי לא היו מספיק סטודנטים לאכלסו, וכן משרד הקליטה לא אישר איכלוס.
בתור סטודנט של המכללה ותושב עכו אתה צריך לברך לייחל, ולקוות שקבוצת סטודנטים איכותית ומשובחת שתפיח קצת חיים אחרים בעכו תתגורר בשכונות חלשות ותרים קצת את אופי השכונה. אני אישית מברכת יוזמה ברוכה זו, ואגב אני זאת שעבדתי במחלקת השיווק של המכללה והצליחה להביא מתעניינים רבים וסטודנטים שיבואו ללמוד במכללה, ואני יודעת בדיוק כמה אנשים באים מהמרכז והדרום והיו הרבה כאלה, ואני סמוכה ובטוחה שלא יהיה אכפת להם לגור בשכונות בעיר, שהרי המכללה נגישה מאוד, ויש היום אמצעי תחבורה, לרבות היוזמה החדשה של הסעות סטודנטים בחינם למכללה.
ושנית ערן, כבוגרת המכללה, וחברת אגודה לשעבר מי כמוני יודעת כמה האגודה הזו במשך ארבעת השנים שלמדתי בה השקיעה ברווחת הסטודנט, ודאגה לפעילות ענפה של מסיבות בחגים, הן במכללה, והן במועדונים ששכרה, ימי סטודנט עשירים בפעילות, הפסקות פעילות עם מוזיקה ודוכנים, ועוד הרבה דברים טובים, אך מה לעשות שסטודנטים רבים מהמכללה פשוט הדירו את רגליהם מאירועים אלו, ולא העריכו את ההשקעה הגדולה שנעשתה לכבודם. אני אישית זוכרת את ערב חנוכה לפני שנתיים שהמכללה אירגנה מסיבת חג החגים והביאה את חמי רודנר ולצערי הרב וגם לצערו של חמי, שבימים כתיקונם רגיל לראות קהל הומה שר ורוקד, נאלץ להופיע בפני 20 אנשים בלבד. אז ערן עושים ועשו הרבה למען הסטודנטים אך הם לא טורחים להגיע ולהעריך.
ומי כמוך יודע שאתה בעצמך כיום פעיל שם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 15 ינואר 2008, 14:49 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

קודם כל לכל מי שלא הבין אני לא מתנגד לפרוייקט של אכלוס סטודנטים בשכונות עמידר בעיר אני תומך בפרוייקט כזה.

בני, באמת במסיבה בחנוכה ראינו שיתוף פעולה ונדמה היה שאפשר להגיע להצלחות שלא נראו בגליל המערבי מבחינת הסטודנטים. אם לפני שנתיים היו 20 איש השנה היו מעל 300 איש בחנוכה - זה הוכחה להצלחה.

עדיין אני מצפה לשיתוף פעולה אמיתי ומלא בין עיריית עכו לאגודת הסטודנטים ולא ליחס שקיבלה האגודה לאחרונה.
יחס שגורר הפסד לעיר ולסטודנטים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: שידורTV:ישיבת מועצת העיר עכו בנושא מגורי סטודנטים
הודעהפורסם: 16 ינואר 2008, 18:53 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

להלן תגובת העירייה לידיעה הראשונית ולשידור בעכונט בנושא :

הסטודנטים הלומדים במכללה האקדמית גליל מערבי ישוכנו ב-20 דירות עמידר ברחבי העיר עכו תמורת פעילות חברתית בשכונות בעיר.
לאחרונה שוכנו סטודנטים יהודים וערבים בדירות עמידר בעיר העתיקה במסגרת פרויקט איילים זאת בתמורה לפעילות קהילתית התנדבותית בקרב בני הנוער והמבוגרים .

הכנסת הסטודנטים למגורים בתוך שכונות העיר נעשית במטרה לחזק את האוכלוסייה בשכונות וליצור יחסי גומלין בין הסטודנטים לתושבים, ובכך לפעול מחד לקידום התושבים ומאידך להכרות הסטודנטים והיטמעותם בחיי הקהילה.
באמצעות תכנית זו יפתח לסטודנטים חלון הזדמנויות למציאת תעסוקה, לשילוב והיקלטות קבועה בעיר ובדרך זאת לממש את חזון הנהלת העיר לקליטת אוכלוסיה חזקה בעיר עכו.

תכנית מגורי הסטודנטים ברחבי העיר הינה חלק מתהליך מתמשך אותו מוביל ראש העיר שמעון לנקרי, להכנסת אוכלוסיה חזקה לעיר ובתוכם גרעיני התיישבות חדשים, כדוגמת גרעין אומ"ץ, גרעין הקיבוץ העירוני ותלמידי ישיבת ההסדר בנוסף לאוכלוסיית שכונת אנשי הקבע שישתלבו בעתיד הקרוב בשכונות העיר.

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 16 ינואר 2008, 19:53 
סמל אישי של המשתמש

שמחה על ההחלטה הנכונה והראוייה לשכן את הסטודנטים בדירות בעיר.
זהו בהחלט פתח למינוף העיר והשכונות החלשות, ודרך נכונה למיתוג העיר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 ינואר 2008, 14:09 

דעה מגובשת צריכה להתבסס על אינפורמציה נכונה ומקיפה.

להלן מספר נתונים בעניין אכלוס סטודנטים:-
• אכן היו מאמצים להקים מעונות מודרניים במחיר של מיליוני דולרים והמאמצים הרבים (בעיקר של דודי פרידמן), לא צלחו, הסטודנטים שהגיעו למכללה נאלצו לחפש פתרונות לא נוחים, גם מחוץ לעכו. חשוב להבין שהיעדר מגורים בעכו, מבריח סטודנטים.
• אכן לריסה צודקת. היה ראוי שיחקרו את שקרה בעבר, בעניין "בנייני התאומים" וכן מה היו גורמים שהביאו להעלאת שכר הדירה לסכומים בלתי סבירים.
• רצוי גם שיבדקו מי דחף ולמה חידשו את ההסכם במוטל ארגמן,
במקום להעביר את הקשישים – שחיים שם, בתנאים קשים - אל "בנייני התאומים" הריקים.
• סטודנטים לא מיהרו להירשם ל"בנייני התאומים" בגלל המחיר המופרז מאוד כאמור.
• בניגוד לנכתב פה, יש ביקוש לדירות בשכונות משום שמקבלים מלגה מכובדת מאוד. הבאת צעירים מוכשרים לשכונות - המחויבים לעבוד בקהילה, משפיעה כבר בטווח הקצר על השכונה ולריבוי סטודנטים, יש השלכות על העיר כולה.
• בכל עיר בעולם שבתחומה אוניברסיטה – העיר משגשגת עם אווירה צעירה אך, זה יכול לקרות רק, אם הסטודנטים יגורו בעיר ולא בישובים סביב לה.
• בנוסף לכל הנ"ל יש לזכור שמדובר בדירות ריקות שאם לא יאוכלסו על ידי סטודנטים וגרעינים חברתיים הם יאוכלסו על ידי "זכאים" , כלומר אוכלוסייה נחשלת ביותר.

לאור הנ"ל ברור שיש לברך על פרויקט זה - הוא ללא ספק, מהפרויקטים מחוללי השינוי, החשובים ביותר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: