חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 02:36

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שידורTV:ישיבת מועצת העיר עכו בנושא מגורי סטודנטים
הודעהפורסם: 17 ינואר 2008, 15:11 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

וואלה ישראל יש לך מילים חבל"ז אך מה התכלס ?
התאומים ממשיכים להיות ערומים ממשיכים לשמור עליהם וזה עולה כסף .נכון? עוד איני מבין מה הבעיה
לעשות להוזלת מחירי השכירות וקדימה לאיכלוס .
תגידו לא כואב הלב לראות פילים שגם מוארים בלילה בקומת הכניסה לפחות והכל ריק.
די לברברת קדימה לפעולה .
נראה לי שיותר מידיי פוליטיקה יש בכל נושא התאומים .
אתם שם בעיריה תפילו כבר את הגדרות וכנסו לפעולה ללא הפסק עד השגת המטרה שלשמה נבנו התאומים.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 ינואר 2008, 20:21 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

א. יש סטודנטים רבים במכללה שמשכירים דירות בנהריה, כרמיאל, קריות , חיפה והסביבה שמחירם יותר מכפול מהמחיר שהציאו על השכרת החדרים בבניינים ליד קניון עכו.
ב. הביקוש הינו יותר למלגות מאחר וזו הבעיה המרכזית של הסטודנטים ולא למגורים
בשכונות השונות בעיר עכו- הלוואי והיה ביקוש למגורים בעכו בקרב סטודנטים.
ג. הביקוש לחדרים במעונות קרובים למכללה או במעונות הקיימים היום המחוייבים ברענון
והחלפה (צריפים לא ראויים)
ד. אוכלוסייה צעירה דורשת עיר חיה ותוססת עם אפשרויות עבודה, דיור ובילוי בערבים.
ה. בסופו של דבר אכן טוב שמגיעים סטודנטים ולא "זכאים" אוכלוסיה בעלת פוטנציאל להתקדם ולהיות חזקה על חשבון אוכלוסיה חלשה בוודאות אך יש לבדוק איזה ומי יהיו הסטודנטים שיגורו בדירות אילו.
ו. אין ספק שבראייה העירונית כל אכלוס של צעירים בעיר בעלי פוטנציאל הוא מבורך.
ז. אני בתקווה שלאחר התגובות האחרונות שלי כאן באתר והתגובות שקיבלתי עליהם אכן נחזור לשיתוף פעולה מלא ופורה בין הסטודנטים לבין עיריית עכו , בהנהגת ראש העיר יו"ר האגודה והפורום המצומצם בראשות האגודה שיתוף של כבוד הדדי וטובת כל הצדדים ולא יחס מעליב כלפי אילו הרוצים רק בטובת העיר ולתרום לה.

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 ינואר 2008, 11:05 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט

ערן,

אני יודע שאכפת לך ואתה רוצה לקדם דברים, אך כדאי שלא תכביד במילים.

מצער אותי שאתה מאשים האשמות שווא את העירייה ומתעקש, להיפגש עם רה"ע - כאילו זאת הייתה מטרת העל.

הרי, מה שחשוב, זה לדאוג לסטודנטים והעירייה אכן עושה זאת.
עובדה היא שהשגנו מילגות קיום, משמעותיות ביותר – למספר שנים – השגנו דירות וגם ריהוט חדש. בשבוע הקרוב יודיעו על כך אצלכם.

אם אתה חפץ, באמת, בתכלס, כתוב אלי לעירייה - כפי שביקשתיך. עד היום לא כתבת, לעומת זאת אתה מרבה לכתוב כאן.

אודה לך אם נעסוק בעשייה ולא בפולמוס עקר ומייגע כאן – שוב ושוב.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 ינואר 2008, 12:14 

לעזרא ידידי,

עפ"י הערתך, מישהו עוד עלול חלילה לחשוב שכאילו, יש מילים ואין תכלס !... אנו פשוט עושים ואחר אומרים – ולא כבעבר שהיו אומרים ואומרים......

לידיעתך, בקבוצה הראשונה של 10 דירות, באחד מ-2 "בנייני התאומים" שליד הום-סנטר, כבר גרים קשישים, בשמחה רווחה ואושר! אתמול אושרו עוד 40 (מתוכם 10 שהועברו ממוטל "ארגמן") - סה"כ 50 דירות בבנין שהושכר ע"י משרד הגימלאים - והתהליך נמשך.

יתרה מזאת, מי ששלט בקשישים וניצל אותם ביום הבחירות – כשראה שהוא מאבד אותם והם עוזבים את מוטל "ארגמן" בעזרת משרד הגימלאים
ל"בנייני התאומים", אזי החליט להעביר את היתר לבנין השני ב"בנייני התאומים" וכך יוכל להמשיך לשלוט בהם.

עובדה היא שהקשישים חיו במוטל "ארגמן", בתנאים מחפירים, מנותקים מהמכולת, קופ"ח ומהעיר. חמור לא פחות שמישהו אצלינו, דאג באחרונה,
שמשרד הקליטה יאריך החוזה עם הבעלים של המוטל וכך קרה שמשרד הקליטה, שילם בו זמנית, עבור המוטל (הלא ראוי) וגם עבור "בנייני התאומים" שעמדו ריקים!.... לתיקון האיוולת הזו, אנו פועלים מזה מספר שנים בהובלת רה"ע.

כמובן שנשאלת השאלה – למה לא העבירו אותם קודם?! מי הרוויח מחידוש החוזה (עם היזם הפרטי) להשארת הקשישים במקום, למרות ש"בנייני -התאומים" ריקים כבר שנים?!.....

אני לא אתפלא, אם עכשיו, אותו אחד , כעת יתפאר ויאמר שהוא יזם ודאג לקשישים ומעבירם לבנין החדש – מרוב דאגתו להם.....
אכן, יש בינינו ציניים להגעיל ולהדאיג.

בכל מקרה, מטרת העל הושגה. הקשישים ממוטל "ארגמן" וגם מהעיר, עוברים לבניינים החדשים, עם מעלית ומועדון. צמודים להום-סנטר ולמקום מיושב.
חשוב לציין שחלק מהקשישים גרו בעיר, בשכונות, בקומות העליונות, ללא מעלית – לדירות המתפנות, יועברו סטודנטים שיעבדו בקהילה וירעננו השכונות.

כעת, פועלים להבאת סטודנטים לחלק מ-2 הבניינים שיעבדו בקהילה ומוטל "ארגמן" ישופץ לטובת תיירות.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 ינואר 2008, 15:28 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ישראל בן עזרא אכן תשובתך משמחת
אותי מעניין מי זה אותו אחד הנעלם "השולט" שאם קשה לך לכתוב פה את שמו
יש לך מסר אישי אלי והיה וגם זה קשה לך לומר במי מדובר אני אוותר.

שבת שלום

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 ינואר 2008, 15:45 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

אני אחלק את התגובה שלי לשניים :

החלק הראשון כתושב העיר וכאדם פרטי - אני לא צריך לרדוף אחריך במכתבים ובתיקוני נוסחים. פניתי אליך מספיק טלפונית אתה עובד בעיריית עכו ומקבל שכר מתושבי עיריית עכו משלמי המיסים - אתה עובד אצלנו ולא אנחנו עובדים אצלך.

החלק השני מתוך תפקידי באגודת הסטודנטים - אגודת הסטודנטים פנתה לראש עיריית עכו דרך לשכת ראש העיר ודרכך בטלפון ובאמצעות פקס. ביקשנו להפגש עם ראש העיר במספר נושאים שנכתבו שם.
אגודת הסטודנטים היא גוף שמייצג את כל הסטודנטים הלומדים במכללה ובעיקר את חבריה, כגוף שרוצה לתרום לעיר עכו בה אנו לומדים כאשר יו"ר אגודת הסטודנטים וממלא מקומו מבקשים פגישה עם ראש העיר על מנת להציג את רעיונות הפעילות ולבנות מתווה לחידוש שיתוף הפעולה לא רק למען הסטודנטים אלה בעיקר למען העיר עכו ותושביה על ראש העיר להסכים ולקבוע מועד לפגישה כזו.
היחס שקיבלה אגודת הסטודנטים ממך אישית היה בלתי מקובל לחלוטין . הוא פגע ביחסים בין אגודת הסטודנטים לעירייה שהיו טובים במהלך השנה ובהחלט יכול להיות שגם יצור פגיעה בעיר.
היחס שקיבלנו מלשכת ראש העיר לא עודד אותנו אך שמר על כבוד מסויים בעבודה בין הגופים.
אני מקווה שהיחס שמקבלים גופים אחרים שונה - כי אם לא כך הדבר הרי שעכו מפסידה רבות.

נ.ב.
אני אישית לא מחפש ולא מבקש התנצלות, גם לא נפגעתי אישית כי אני מכיר אותך. האגודה כגוף קיבלה את ההחלטות שלה ותקבל החלטות נוספות שקשורות בקשר בין האגודה לעיריית עכו בהתאם ליחס העירייה ולמידת הרצון בשיתוף הפעולה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 ינואר 2008, 19:54 

לערן,

מסתבר שבכל זאת אתה מעדיף להתפלמס וחבל שכך.

בעקבות בקשתי שתגיש בכתב את הצרכים, כמויות ומועדים שלכם, באופן מסודר, אתה כותב כאן: "אני לא צריך לרדוף אחריך במכתבים ובתיקוני נוסחים. פניתי אליך טלפונית. אתה עובד בעיריית עכו, מקבל שכר מתושבי עיריית עכו משלמי המיסים. אתה עובד אצלנו ולא אנחנו עובדים אצלך"

בחור צעיר, כדאי שתפנים שלא יזיק לך מעט מידות טובות, כגון - ענווה ונימוס.
כבעל תפקיד, אתה אמור לדעת שיש להגיש לפחות פעם אחת, נתונים בכתב, כדי למנוע אי הבנות וגם כדי להעביר המכתב לגורמים הרלוונטיים.

פנית אלי בטלפון כשהנך כעוס ומאוכזב מלשכת רה"ע שלא קבעה לך פגישה עם רה"ע.

אני יכול להעיד ביושר שרה"ע עובד לילות כימים ואין זה אפשרי שהוא יתעסק עם כל הדברים, עם כולם – כל הזמן. על כן, ביקשתיך שתפרט את צרכיך בכתב, אך אתה סיימת את השיחה הטלפונית בכעס על שאין מסדרים לך פגישה עם רה"ע.

מעבר למה שהעירייה עושה למען הסטודנטים, כדאי להזכיר שביקשתני שאפנה לרה"ע, כדי שיגיע לאירוע האחרון שלכם - על אף הלחץ בלו"ז, רה"ע התפנה והגענו (לצערי לא היו סטודנטים רבים).

ובאשר למי עובד אצל מי – אכן זו התבטאות אומללה שהרי אתה יודע שאין מחיר שעבורו אוותר על העצמאות ואהיה שכיר אצל מישהו אחר. כל שאני עושה, אני עושה בשביל ערך עליון שלא יסולא בפז – דהיינו, שליחות ואידיאולוגיה.

ואם כבר מדברים על שכר – בינתיים, כפי שאתה יודע, הוצאתי הון עתק על עכו ואין סיכוי שאקבל אפילו חלק משהשקעתי - לאורך השנים – חזרה.

אתה טוען שהיחס שקיבלה אגודת הסטודנטים היה בלתי מקובל – זה הרי סילוף – כי מי שפנה אלי, היית אתה, בשיחה טלפונית, מתנצחת ולא היית מגיע לסיפוקך, אלא אם כן היה מובטח לך שרה"ע יקבלך. נהגתי כלפיך בסבלנות יתרה וזה לא הועיל. כל האחרים במכללה מקבלים ממני יחס מעולה וברוך הישגים.

לצערי הרב, אתה מנסה להצית בערה וחבל שכך. העירייה עושה ותמשיך לעשות למען הסטודנטים, כמובן מאליו.

אני מקווה שתתעשת וקצת גדלות נפש לא תזיק כדי שאכן יהיה שיתוף פעולה.

ועוד מילה של הצעה – אתה כמנהל "פורום צעירים" באתר זה, צריך להיות יותר מתון וחיובי ופחות וכחן. כתיבתך השלילית אינה משכיחה ממני שיש לך עניין לתרום, אך גם האיך – חשוב מאד.

אודה לך באם תפסיק להתפלמס - שבת שלום לך, לבני ביתך ולכולנו.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 ינואר 2008, 22:30 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

ישראל,

יש הבדל בין החלק של ערן תושב עכו לבין דברי כבעל תפקיד ולא סתם הדגשתי בדברי זאת.
כאשר גוף עסקי מציע הצעה שמיועדת לרווח אין ספק שדרישתך לחומר מפורט צודקת.
כאשר אזרח פונה לעיר בנושא כלשהו הוא מדווח על בעיה אין צורך בהרחבה בפרטים בכתב - לכך קיימים עובדי העירייה שיבדקו את הפרטים.
עפ"י הידוע לי כל מי שאינו נבחר ציבור בעירייה, ומקבל שכר מהעירייה הוא שכיר בעירייה הנבחרים והעובדים הינם עובדי ציבור - באנגלית זה נקרא CIVIL SERVICE - משרתי הציבור - אתה מבחירתך משרת ציבור בשכר (מתאים או לא לתרומתך ככל שיהיה).

הגשנו פקס בכתב עם הנושאים שעליו נדבר- הנתונים עדיין לא קבועים וכדי להתייעץ בקביעתם נועדה הפגישה.

ברור לי שראש העיר לא יכול להתעסק עם כל הדברים כל הזמן, אך לפני הפעילויות שלנו בחודשים הקרובים וההשקעה העצומה שלנו בזמן, כסף ובכל פרמטר אפשרי שנעשה על ידינו בהתנדבות מלאה.

על מניעי פעילותך האישית אין ויכוח והם ראויים להערכה ומקבלים אותה.

פניתי אליך מתוך כוונה לאחר ידידותינו רבת השנים שתנסה להתערב למען שמירת הפעילויות בתחום עכו מתוך ידע שמדובר בשני אנשים שטובת העיר בראש עיניהם.
קיבלתי ממך בקשה שהשתמעה ממנה להכין תוכניות מפורטות- כאשר בשלב זה עדיין אין כאלה.

הגעת ראש העיר לאירוע נועדה לכבדו לאחר שסייע לנו בפעילות בכך שנתנו לו את הכבוד להדליק את הנרות. בתיאום מראש הוא התחייב לכך, בקשתי אליך בנושא נגעה לשעה במהלך אותו ערב לאחר שנראה שלא יגיע בשעה שתוכננה מראש לטקס זה.

זלזולך גם במהלך השיחה וגם במהלך תגובתך כאן באירוע שנעשה בחנוכה בעלות של עשרות אלפי שקלים ימי עבודה רבים.
לפני כשנתיים היו 20 איש באירוע חנוכה. לפני כשנה הייתה כמות נכבדת יותר, אך האירוע לא עבר - בניהול סדיר ותקין כמו השנה ולראיה לכך האירוע הטרגי שהיה בסיומו. השנה הגיעו מעל 300 איש, בזמן "סערה" במזג האוויר שקיבלה כיסוי רחב בתקשורת בימים שקדמו לה. האירוע עבר בסדר מופתי. אנשים קנו כרטיסים ולא הגיעו לאירוע חינמי שהיה נראה מובן מאליו.

מדבריך ניתן היה להבין כי פניה שלי אליך מתוך תפקידי באגודת הסטודנטים לצורך יצירת פעילויות בעיר מפריעה לך ואף הגדלת וביקשת שלא אתקשר אליך יותר - ואכן לפי בקשתך אגודת הסטודנטים לא תתקשר אליך יותר.

עיריית עכו עושה למען הסטודנטים אכן, ומגיע לה הערכה רבה על כך. השאלה היא האם העשייה היא בכיוון הנכון ובדרכים הנכונות.

איזכורך כי אני מנהל "פורום הצעירים" מראה יותר מכל כי אינך יודע להפריד בין אדם פרטי ותפקידיו השונים, מזל שלא כתבת גם אתה כעובד "בזק" את זה לא הזכרת...

לעניין הצעתך - מאז ומתמיד ניהלתי פורומים וכתבתי ככתב באתרי אינטרנט את דעתי האישית מאחד, והשתדלתי להיות מאוזן במקומות שאינם דיעה להראות את חצי הכוס המלאה וגם את חצי הכוס הריקה. השתדלתי ואמשיך לעשות כך לכתוב ולפרסם ולהאיר כאשר אני חושב שאין מתנהגים בדרך הנכונה. תאהב זאת או לא אמשיך לנהוג כך.

שבת שלום גם לך ולמשפחתך ולכל גולשי עכו נט.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 04 פברואר 2017, 22:25 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

בונים מעונות סטודנטים בעכו .

בישיבת מועצת העיר עכו , ראש העיר לנקרי אמר שהתקיימה ישיבת עבודה עם נציגי הקרן הקיימת לישראל וסוכם על בניית מעונות סטודנטים מול המכללה בעכו , קרוב לתחנת הדלק .
מאחר והעיר עכו מוכנה מבחינת תבע (תכוניות בניין עיר ), תהליך הבנייה יהיה קצר יחסית .
בניית מעונות בעכו עם מאות סטודנטים יפתחו חיי חברה מעבר לשעות הלימודים וזה ייצור אוירה סטודנטיאליים שתחזק את הקשר בין המכללה לעיר ובין הסטודנטים לעכו ולנעשה בה וכמובן זה מאפשר מגורים לסטודנטים נוספים בעכו במחיר סביר .
ו"ר קק"ל דני עטר אמר לעכונט : מאחר והעיר עכו יש תבע מוכן , תהליך הבנייה יהיה קצר בעכו ויהיו כ 250 עד 300 מיטות במעונות מודרניים - קרן קימת לישראל בהנהגתי תמיד תהיה כאן לסייע ככל יכולתה ."

היו ניסיונות בעבר לבנות מעונות סטודנטים בעכו וזה לא צלח - לדעתי מעונות סטודנטים זה דבר חיוני לעיר . בכל עיר בעולם שבתחומה אוניברסיטה או מכללה –היא עיר משגשגת יותר עם אווירה צעירה אך, זה יכול לקרות רק, אם הסטודנטים יגורו בעיר ולא בישובים סביב לה.
בניית מעונות בעכו עם מאות סטודנטים יפתחו חיי חברה מעבר לשעות הלימודים וזה ייצור אוירה סטודנטיאליים שתחזק את הקשר בין המכללה לעיר ובין הסטודנטים לעכו ולנעשה בה וכמובן זה מאפשר מגורים לסטודנטים נוספים בעכו במחיר סביר . עכשיו זה מעשי , יש קרקע ויש תקציבים לפרויקט שיכול להתרחב .

לשידור מועצת העיר עכו בנושא זה :

https://www.facebook.com/akkonet/videos ... 582719010/

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 24 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

מי מחובר