|
| עכונט כדרך חיים |
 |
|
היום נערך בתיאטרון גשר ביפו כמדי שנה טקס חלוקת פרסי התיאטרון וההצגה שזכתה בקטגורית הצגת השנה ובכלל גרפה לא פחות משישה פרסים היא ההצגה "הרטיטי את לבי". על אף שאני אוהב לקרוא מחזות אני מודה שאת ההצגה הזו שעד כמה שזכור לי חנוך נאלץ לדחות את פרסומו במשך שנים על מנת לא להעליב את מי שנכתבה עליו, ולמעשה הנוסח הסופי שלה הושלם רק בשנת חייו האחרונה של חנוך לוין ז"ל עוד לא יצא לי לקרוא או לראות, אבל אני מקווה שאני עוד אמצא הזדמנות לכך. לוין הוא אחד המחזאים האהובים עליי ודיי כואב לי שלא השכילו בארץ להמשך עלייתן אלא גם לתיעוד בוידיאו. לדוגמא ב-France2 (הערוץ השני של צרפת) ישנה רצועת שידור בה אחת לכמה זמן מביאים הצגת תיאטרון בשלמותה. בכל אופן העובדה שגם כמה שנים אחרי מותו הוא זוכה ללב הקהל עם ההצגות הנהדרות שכתב, מאוד משמחות אותי. תמונה של משתתפי ההצגה וקטע וידיאו מתוכהhttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3465888,00.html פרסי ההצגה הנוספים חולקו ל:
* שחקנית המשנה: ג'יטה מונטה. * מחזאי השנה: חנוך לוין. * מלחין השנה: קרן פלס. * השחקן הראשי: רמי ברוך. * במאי השנה: אודי בן משה.
ושאר הזוכים בטקס חלוקת פרסי התיאטרון שנערך היום הם:
הצגה נוספת של חנוך לוין ז"ל אי-אפשר לטעות בזה ולא בזכות השמות, שכזכור הוא נתן שמות מיוחדים לדמויותיו.
* יאקיש ופופצ'ה: עיצוב התפאורה והתלבושות (פרסים נפרדים) - מיכאל קרמנקו. * יאקיש ופופצ'ה: השחקנית המבטיחה - נטע שפיגלמן.
* אנה קרנינה: תרגום השנה - רבקה משולח. * אנה קרנינה: עיצוב התאורה -פיליס רוס.
* היה או לא היה: עיצוב התנועה - יחזקאל לזרוב. * היה או לא היה: השחקנית הראשית - הלנה ירלובה.
* אותלו: שחקן המשנה - יוסי עיני. * נישואים: הקומדיה של השנה. * מותו של הסוכן: העלאה מחודשת של מחזה. * אווניו קיו: הצגת הבידור של השנה. * הילד: השחקן המבטיח - רועי אסף.
* פרס מפעל חיים: עודד קוטלר.
ברכות לזוכים ולזוכות !!!
|
|
|