ברור שזה לא הגיוני שלהורים בכלל יש נגיעה והתערבות בנעשה בצבא
אני חושב שהיום במצב שנותנים לחייל את כל הזכויות (למשל הידעתם שחייל שמבקש לשוחח עם המג"ד מקבל שיחה עם המ"פ תוך 24 שעות ואז תוך 48 שעות עם המג"ד באם השיחה עם המ"פ לא הספיקה - אם זה עובר את הזמן המוקצב החייל יכול לשבת בחדר ולישון כל היום)
נותנים לחיילים התייחסות מריבית וזכויות רבות, אי אפשר להגיד שמתעוללים בהם
וכן, תקופתם של מאיר הר-ציון (ז"ל) אריק שרון שאם הייתי חובש כובע עכשיו הייתי מוריד בפניו את הכובע לנוכח השירות הצבאי שלו, אם זה בתור לוחם בגדוד צנחנים עד רמטכ"ל הצבא דרך מג"ד הגדוד, מח"ט הצנחנים ומפקד סיירת מטכל.
אז נכון אמר יוסי
"מאידך הביצועים היו מעולים מאחר והיו מלווים באומץ ותעוזה ומאידך בהתעלמות מוחלטת מכל חוק ונורמה שהיו קיימים באותם ימים."
אין ספר שהביצועים היו טובים יותר, איפהשהו החיילים משנה לשנה מאבדים את המוטיבציה ללחימה, וזה דבר הגיוני, בסופו של דבר בתקופת אריאל שרון, נלחמו לחימה בכל החזיתות שהיא לחימה מתמשכת ואינסופית למרות שגם היום יש לחימה מתמדת אבל לא רמה שהייתה, והלחימה שהייתה אז היא לחימה של: ניצחת = יש לך מדינה, הפסדת = אין לך מדינה.
ואנשים העריכו והבינו את החשיבות...
מבחינת כושר פיזי ומנהיגותי אני לא חושב שהחיילים היום יורדים ברמה
אבל הם לא מנצלים את כל הפוטנציאל הזה בגלל התערבות ההורים והפחד מקבילה ובגלל שהם כנראה לא מבינים את חשיבות הדברים.
ורואים את השינוי הזה גם בפוליטיקה,
לא שיש לי משהו נגד עמיר פרץ. אבל תסתכלו אחורה עד היום רוב המתמודדים לרשות הממשלה היו רמטכלים או משהו קרוב, פתאום בא רב סרן מחימוש שמשנה את חזית הלחימה.
נסיונות התאבדות זה באמת דבר רע שצריך למנוע! הידעתם (2) : כ22 חיילים מצליחים להתאבד בשנה ויותר מנסים.
מה שאומר שתופעת ההתאבדות לא נעלמה, אז גם שינו את שיטת העבודה בצבא והורידו ברמת הלחימה ולא שינו כלום מבחינת ההתאבדות, אז אולי אופן הטיפול בחיילים עם רמת סיכון להתאבדות הוא שגוי ולא אופן הכשרת החיילים ללחימה.
כי נכון, יותר כיף לשבת בספה לראות טלויזיה כל היום
אבל מה שהפך את צביקה לחייל חזק עם כושר, מוטיבציה ורצון לתרום יותר מ100% למדינה זה דווקא הריצה בחול, הטיזוזים וקריעת התחת, ובזכות אנשים כאלה יש לנו היום מדינה בסופו של דבר.
ציטוט: "צבא שכזה לא מרתיע אלא מחזק את אויבנו!!!!!!!!!!!!!!!!!"
אז א. נכון לא רק הצבא מחזק את אויבינו אלא גם זה שאנחנו הורגים את עצמנו בתאונות דרכים ואלימות מחזק אותם
ב. עם כל הכבוד לצה"ל העדיפות הכוחית שלו על פני צבאות אחרים משנה לשנה יורד ואנחנו בסיכון גבוה! לא יודע אם היום סוריה לבנון ומצריים היו תוקפות אם היינו מחזיקים מעמד ב3 חזיתות.
אלו הם דברים שלא ברמתנו
מישהו שם למעלה צריך לנחות על הקרקע (והמבין יבין... - רמז : קשור לרמטכל)
להתעורר ולשנות את המצב.
כי אין לנו ארץ אחרת גם אם אדמתנו בוערת אבל עדיף שהיא לא תבער.
|
|