חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש


עכשיו 29 ספטמבר 2025, 02:46




פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ספר חדש: בעקבות האוכל והסיפורים בעכו ובגליל המערבי
הודעהפורסם: 11 ינואר 2006, 16:28 
מנותק
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00
הודעות: 18873
מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
ספר חדש:

בעקבות האוכל

והסיפורים בעכו ובגליל המערבי

סיפורה של משפחת טריאנדפוליס, בעלי ומנהלי מסעדת אבו כריסטו בנמל עכו מתחיל עוד בתקופת השלטון התורכי. המשפחה הגיעה בדרך לא דרך מיוון. האם הגיעה מאיסדוריני לפורט סעיד שם הכירה את האב שייצג את מועדון כדורגל חיפה במשחק רעים במצרים. משנת 1948 מועברת תורת הבישול של המסעדה מאב לבנו כשכל דור מתבסס על מורשת המטבח היווני מחד וטעמים חדשים מאידך. על פי אבו כריסטו המרכיבים החשובים במטבח היווני שעליהם מבוסס הבישול במסעדה הינם שמן זית, זיתים, פטה, אורגנו ויין לבן.



סיפורה של משפחת טריאנדפוליס הוא אחד מיני סיפורים רבים ומעניינים העומדים להתפרסם במהלך חודש ינואר ועוסקים באוכל ובאנשים בגליל המערבי. בספר יהיו תמונות, פרטים וסיפורים של בעלי המסעדות והוא ידגיש את המיוחדות של תרבות האוכל באיזור כמגוון של קולינאריות מכל התרבויות.



גיל יעקובי, יועץ קולינארי ומומחה למסעדנות שעורך ובודק את המתכונים בספר אומר כי הרעיון הוא לפגוש את הסיפור האישי של המסעדנים ולשלב בין המגוון הקולינארי, לפסיפס התרבותי המיוחד של אזור הגליל המערבי. "כיוון שבגליל המערבי ישנם סוגים שונים של מסעדות הן מבחינת סוג האוכל והן מבחינת רמת המחירים, הרעיון של הספר הוא לחלק את המסעדות לפי אזורים בגליל המערבי כך שהמטייל יוכל לבנות לעצמו מסע אוכל בעקבות מסעדה מסויימת" אומר יעקובי.



ספר המתכונים יאגד בתוכו מגוון רחב של מנות, מאכלים ומשקאות, כולם מיוצרים ומוגשים בבתי עסק שונים בגליל המערבי. "החלטנו לשים את הגליל המערבי על המפה כמוקד קולינרי המציע מגוון רב של טעמים" אומר הנרי ביטון, מנכ"ל מט"י גליל מערבי שיזם את הוצאת הספר. "המטרה בהפקת הספר, היא להגדיל את הפעילות בתחום המזון והאירוח, כמו גם להרחיב את החוויה התיירותית עבור המבקרים באזור", אומר ביטון. הספר יכיל כ- 100-80 מתכונים ומשקאות המוגשים בבתי עסק שונים באזור, וניתן יהיה להשיגו בבתי ההארחה ובמסעדות הפרוסים ברחבי הגליל המערבי.



המתכון של אבו כריסטו , עכו.



עכו, אבו כריסטו



מתכון דג ברוטב חריף [פלקי ביוונית], מנה אחת

מצרכים:

§ 1 דג דניס

§ לרוטב:

§ שמן זית

§ 1 בצל

§ 1 עגבנייה

§ 2\1 גמבה

§ 2\1 פלפל ירוק

§ 1 פלפל חריף

§ 1 כף שום כתוש

§ 1 כפית אבקת מרק עוף

מלח, פלפל שחור ופלפל לבן לפי טעם



הכנה:

קוצצים את הבצל לפרוסות דקות ומטגנים במחבת לוהטת עם השמן זית עד שהבצל מזהיב, תוך כדי קוצצים את שאר הירקות. תחילה מוסיפים את העגבנייה למחבת עד לריכוך ואחר כך את הפלפלים. מוסיפים את התבלינים ומבשלים כדקה וחצי. מניחים את הדג על הירקות ושמים קצת מהירקות מעל הדג- ומכסים את המחבת. מבשלים את הדג כ- 15 דקות.



לפרטים נוספים, פיני קבסה, יחסי ציבור פורום מט"י:

050-5618990 02-6541822

_________________
תמונה
עכו_נט לכל אחד וכל אחד בעכו_נט,
שלכם, אלברט לוי , עורך עכונט
Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה: לא רק
הודעהפורסם: 12 ינואר 2006, 16:46 
מנותק
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 23 מרץ 2005, 11:58
הודעות: 2278
לא רק ספור אבו כריסטו מעניין


למסעדת "פטולמאוס" במרינה של עכו השייכת לאחים היהודים טליאס, יש ספור מעניין ומתכוני בישול טובים למדי. היה כדאי לראיין את אברהם טליאס המוכר גם כמדריך חבורות רחוב בהתנדבות, וכן את אביו שיאריך ימים ולכתוב עליהם ספר או לפחות מאמר גדול.

כמו כן יש להזכיר לטובה את מסעדת משפחת לוריא ששכנה בככר פרחי . היא הוקמה בתקופת המנדט בשנת 1925 כמדומני ושרתה את המתיישבים היהודים החדשים שהגדילו פי 10 ויותר את מספר תושבי עכו בין השנים 1925 --1929
.

_________________
אין מקום כעכו


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 ינואר 2006, 18:16 
מנותק
משתמש התקדם מעל 350 הודעות
משתמש התקדם מעל 350 הודעות

הצטרף: 22 מאי 2005, 11:52
הודעות: 403
מיקום: akko
זה אותו אברהם, שהיה מעומד מס' 4 ברשימת של ראש העיר לבחירות מוניציפאליות 2003 ללא הצלחה?
אז הוא עובד בשכר בעמותה ''הפוך על הפוך'' עם נוער רחוב ועמותה נתמכת על ידי תקציב העירייה וגורמים נוספים, שקשורים לעירייה. בהתנדבות (כך לפחות מצהירים) הוא ממלא תפקיד יועץ של ראש העיר בנושא ''נוער בסיכון''.

באמת כמה פעמים ראיתי אותו ממלצר במסעדה. הוכל באותה מסעדה טעים.


דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הגב עם ציטוט  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 3 הודעות ] 


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt.
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.