חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 15:58

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 13 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: 3 שבועות למאבק הנכים: "רוצים להתיש אותנו"
הודעהפורסם: 28 יוני 2008, 17:57 
עכונט כדרך חיים

3 שבועות למאבק הנכים: "רוצים להתיש אותנו"

עשרות נכים מפגינים מול משרד הרווחה בירושלים, בדרישה לעדכן את קצבאות הנכות. "לא ניכנע - בשבילנו זה עניין לחיים או למוות"

עשרות נכים ממשיכים להפגין מול משרד הרווחה בירושלים במחאה על שחיקת קצבאות הנכות. הנכים, שהקימו אוהל מחאה מול משרד הרווחה בירושלים לפני כשלושה שבועות, ישנו הלילה על מזרנים בכניסה למשרדים. מספר מפגינים ניסו אמש לפרוץ את שערי המשרד ונהדפו על ידי המאבטחים במקום.

דובר המפגינים אלי צח אמר לוואלה! חדשות כי "הקצבאות לא עודכנו מאז 2002 והנכים נאלצים לחיות מקצבאות זעומות שאינן עונות על צרכיהם המיוחדים". צח אף מתח ביקורת חריפה על יחס הממשלה לנכים: "לא מקיימים איתנו דיאלוג רציני, כנראה שבממשלה רוצים להתיש אותנו ולגרום לנו לוותר על דרישותינו". לדבריו, "אנחנו לא מתכוונים לוותר, זה מאבק לחיים ולמוות".

המפגינים גם מוחים על העלאת שכר העובדים הזרים, שרבים מהנכים נעזרים בשירותיהם: "מצד אחד הממשלה מחילה על העובדים הזרים שכר מינימום, ומצד שני לא מעדכנת את הקצבאות שמשמשות עבור נכים רבים את אמצעי התשלום היחידי לעובדים הזרים להם הם נזקקים". דובר המפגינים הוסיף כי "הנפגעים העיקריים מכך הם הנכים הקשים שתלויים באופן מוחלט בעובדים הזרים ואין להם מקורות הכנסה נוספים". לדבריו, "הנכים הקשים זקוקים לסיוע של העובדים הזרים בצורה נואשת, מדובר כאן בחיים או מוות".

http://news.walla.co.il/?w=//1304223

זו פשוט בושה וחרפה איך שהממשלה מתייחסת לנכים!!!אני יכול גם להעיד על כך ממקום ראשון-לאבא שלי,לצערי הרב,יש נכות בגלל חרשות,ועם כל הקושי בדבר שהתקשורת שלי עימו לקויה בשל עובדה זו,גם המצב הכלכלי הוא די רעוע...
בעני,לנכים לפעמים קשה יותר מאשר לגימלאים ולפנסיונרים(שלהם יש לי הרבה מאוד כבוד והם מלח ארץ),וזאת בשל העובדה שבן אדם יכול להפוך לנכה,חלילה,בגיל צעיר כשכל החיים עוד לפניו,ולרוב לנכים יש משפחה וילדים לגדל,ואילו לאנשי גיל הזהב,הילדים לרוב הם כבר גדולים ויכולים להסתדר בעצמם...אם בממשלה היה שר לענייני נכים כמו שיש שר לעינייני גמלאים אז אולי המצב היה משתנה לטובת הנכים...גם שר לענייני רווחה התמנה לתפקידו רק לאחרונה,כשזמן רב לא היה בכלל שר רווחה בממשלה,וזו בעני בושה וחרפה לממשלה ולמדינה,שהיא מדינת רווחה!!!
זה שלא מעלים את קיצבאות זו בעני חוצפה של הממשלה,וצריך לעשות הכל כדי שמצב זה ישתנה.בנוסף,לנכים צריכים להיות את אותם הזכויות בדיוק כמו לגימלאים,כמו מחיר מוזל יותר בתחבורה ציבורית.כרטיס אזרח ותיק מוענק לנסיעה באוטובוס רק לגימלאים עם הצגת תעודה,ואילו לנכים אין הנחה במחיר הנסיעה(יש הנחה רק בנסיעות למרחקים גדולים עם הצגת תעודה),וזו בעני גם אפליה וגם אי צדק גדול-גם הנכים וגם האנשים הזקנים מתקיימים שניהם מקיצבת ביטוח לאומי...
מקווה שיהיה אור בקצה המנהרה בשביל האנשים הנכים ובני משפחותיהם!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: 3 שבועות למאבק הנכים: "רוצים להתיש אותנו"
הודעהפורסם: 03 יולי 2008, 19:09 
עכונט כדרך חיים

גם היום: הנכים חוסמים דרכים בת"א

כמה עשרות נכים מפגינים בשעה זו בצומת דרך השלום ודרך בגין בתל אביב, וחוסמים אותה לפרקים. במקום נוצרו עומסי תנועה. מחאת הנכים נמשכת מזה שלושה שבועות. הנכים הקימו אוהל מחאה מול משרד הרווחה בירושלים ודורשים לעדכן את קצבותיהם שנשחקו בשנים האחרונות בצורה שלטענתם אינה מאפשרת להם להתקיים.

http://news.walla.co.il/?w=/1/1307517

ואני שואל עד מתי המדינה תמשיך להתעלל בנכים חסרי ישע המסכנים???זו פשוט בושה וחרפה לממשלה שלנו!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 07 יולי 2008, 10:07 
עכונט כדרך חיים

עדכון מאמש למאבק הנכים המתמשך:

מאבק הנכים: המפגינים ניסו לפרוץ למשרד האוצר
יום ראשון, 6 ביולי 2008, 15:34 מאת: מערכת וואלה! חדשות

15 נכים ניסו לפרוץ היום (ראשון) למשרד האוצר בירושלים, במחאה על חוסר היענותם של פקידי האוצר לדרישות הנכים. המפגינם נהדפו מהמקום על ידי מאבטחים.

http://news.walla.co.il/?w=/1/1308600

ואני שואל שוב עד מתי המדינה תמשיך להתעלל בנכים חסרי ישע המסכנים???זו פשוט בושה וחרפה לממשלה שלנו!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 11 יולי 2008, 10:52 
עכונט כדרך חיים

עדכון למאבק הנכים:

מאבק הנכים: המפגינים שלחו לאולמרט מעטפות

עשרות נכים עזבו את אוהל המחאה בירושלים והפגינו מול משרד רה"מ. "שלחנו לאולמרט מעטפות עם מכתבים שמסבירים את כאבנו"

עשרות נכים הפגינו אמש (חמישי) מול משרד ראש הממשלה בירושלים במחאה על מדיניות הממשלה בנוגע לקצבאות הנכים. המפגינים נשאו עמם מעטפות שחורות המיועדות לאולמרט, שהכילו מכתבים המגוללים את סיפורם האישי. "אלו אמנם לא מעטפות עם מזומנים, אבל הן מכילות הרבה כאב ועצב", אמרו מארגני ההפגנה. מגן דברי, שלקח חלק בהפגנה, אמר: "אולמרט עסוק בחקירות ולא מסוגל לטפל בענייני המדינה. הוא עסוק בבעיות שלו ומזניח את עניייני המדינה"

המפגינים דורשים לעדכן את קצבאות הנכים, שלטענתם לא עודכנו מאז 2002. כמו כן, הנכים מוחים על העלאת שכר העובדים הזרים, שרבים מהם נעזרים בשירותיהם.

http://news.walla.co.il/?w=/4560/1311467

ואני שואל שוב עד מתי המדינה תמשיך להתעלל בנכים חסרי ישע המסכנים???זו פשוט בושה וחרפה לממשלה שלנו שלא מעלה נושא חשוב זה לסדר היום,ובמקום זה יש לה זמן לעסוק בעניינים אולי חשובים יותר לטענתה,כמו למשל 'פרשת רמןן'!!!גם איני מבין למה לא מדברים על מאבק הנכים בחדשות בטלויזיה???אני רואה את העידכונים רק באינטרנט-אתר ואלה...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 11 יולי 2008, 11:42 
משתמש התקדם מעל 350 הודעות
משתמש התקדם מעל 350 הודעות

דני אני מסכים איתך

ותומך במאבק הנכים

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 11 יולי 2008, 12:35 
עכונט כדרך חיים

אלקי,
תודה לך!
אני מעריך זאת מאוד!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 21 יולי 2008, 23:49 
עכונט כדרך חיים

עשרות נכים חוסמים את הכניסה לירושלים
יום שני, 21 ביולי 2008, 22:31 מאת: מערכת וואלה! חדשות

כ-20 נכים בכסאות גלגלים ובליווי רכבים החלו לחסום הערב (שני) את הכניסה לירושלים מתחת לגשר המיתרים בעיר. המשטרה במקום מנסה לפנות את ההפגנה ולכוון את הנהגים לנתיבים חלופיים. נציגי הנכים מוחים על פיצוץ המשא ומתן על הגדלת הקצבאות עם משרד הרווחה מוקדם יותר היום.

http://news.walla.co.il/?w=//1316871

אני גם ראיתי היום בפינת הבירוקרטיה של דב גילהר בחדשות 10,כתבה די מקוממת(כמו רוב הכתבות בפינה זו)על כך ששוטרי ירושלים לא מכירים את החוק החדש המותיר לנכים קשים בעלי תו כחול להשתמש בנתיבי התחבורה הציבורית.התוצאה: הנכים זוכים לדוחות וליחס מזלזל מצד כחולי המדים.פשוט שובר את הלב ומקומם!!!

לכתבה המלאה-
http://mymoney.nana10.co.il/Article/?ArticleID=568607

ואני שואל שוב-עד מתי?עד מתי המדינה תמשיך להתעלל בנכים המסכנים וחסרי הישע???
די!נמאס כבר!מספיק!חלאס!כמה אפשר לסבול עוד???!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2008, 07:52 
עכונט כדרך חיים

ציטוט:
15 נכים ניסו לפרוץ למשרד האוצר ותקפו מאבטחים
יום חמישי, 7 באוגוסט 2008, 19:02 מאת: נתיב נחמני, מערכת וואלה! חדשות

15 נכים שהגיעו למשרד האוצר ניסו לפרוץ אמש (חמישי) את דלת הכניסה, שברו אותה ותקפו את המאבטחים. מספר נכים נפצעו משברי זכוכיות, כוח משטרה שפעל במקום עיכב שניים מהמפגינים.

http://news.walla.co.il/?w=//1326253

ואני שואל שוב-עד מתי?עד מתי המדינה תמשיך להתעלל בנכים המסכנים וחסרי הישע???
די!נמאס כבר!מספיק!חלאס!כמה אפשר לסבול עוד???!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2008, 09:17 
עכונט כדרך חיים

ציטוט:
השר רפי איתן: "משרד האוצר חכם על חלשים"
יום שבת, 16 באוגוסט 2008, 22:07 מאת: מערכת וואלה! חדשות

יו"ר מפלגת "גיל", השר לענייני גימלאים, רפי איתן, תוקף במילים קשות את ההצעות התקציביות שיביא מחר שר האוצר לממשלה לקיצוץ בתקציב הביטחון או בתקציב הרווחה. "מי שמציע לחזק את הצבא על חשבון הקשישים – מתייחס לקשישים כאל מטען חורג של החברה. באוצר חכמים על חלשים". השר איתן דורש לדון בהצעה חלופית ולפיה יוגדל הגירעון התקציבי של מדינת ישראל מ 1.7% - ל2.5%
.

http://news.walla.co.il/?w=//1331014

ואני מצטרף כאן לדבריו של השר איתן,ושואל-'מה יהיה עם הנכים המסכנים???!!!'
עדיף שהאוצר יקצץ במשכורות הענק שמקבלים הבכירים כאן במדינה ובמשרדי הממשלה השונים,ביניהם גם קצינים ונגדים בכירים בצבא ועובדי מ.הביטחון(היה על כך אמש בחדשות 10),מאשר לפגוע במי שאין להם-השכבות החלשות,ביניהן-נכים,קשישים,אנשים קשי יום.

אם אכן יהיה קיצוץ ברווחה ובשכבות החלשות,זה יהיה בושה וחרפה למדינת ישראל,והפער בין העניים לעשירים רק יגדל!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 24 אוגוסט 2008, 17:55 
עכונט כדרך חיים

ציטוט:
בדיון עתיד שר האוצר רוני בר-און, להציג שתי חלופות תקציב, אחת מוטת ביטחון והאחרת מוטת רווחה. בר-און מצדו הודיע כי הוא מעדיף את האופציה מוטת הרווחה. בלשכת אולמרט הבהירו שהם תומכים בעמדתו של בר-און וכי הם תובעים מהשרים לתמוך אף הם באופציה המועדפת על בר-און.

http://news.walla.co.il/?w=/1/1335269#section1

זה בעיני פשוט בושה וחרפה לקצץ ברווחה ולפגוע עוד יותר בשכבות החלשות שגם ככה קשה להן.
עדיף שיקצצו במשכורות העתק שלהם...
אני גם קראתי כי משכורות של אנשי הקבע(מוטת הביטחון)הם גם גבוהות יחסית למקביליהם במגזר הציבורי...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2008, 12:31 
עכונט כדרך חיים

ציטוט:
השר הרצוג: תקציב הרווחה לשנת 2009 לא נפגע
10:41 25.08.2008

תגובות במערכת הפוליטית לאחר אישור תקציב המדינה הלילה בממשלה. שר הרווחה, יצחק הרצוג, יצא מרוצה מההצבעה ואמר כי "תקציב הרווחה לשנת 2009 לא נפגע ואף הצליח להשיג תוספת תקציבית של כרבע מיליארד שקל לשירותי הרווחה". (רונן ליבוביץ')

http://www.nana10.co.il/

מקווה שכבוד השר יודע על מה הוא מדבר,ושלא ניראה יותר קיצוצים ברווחה(ולא רק אצל הקשישים)שפוגעות בכלל השכבות החלשות!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2008, 12:35 
עכונט כדרך חיים

דני טיומקין כתב:

מסתבר שהקישור שהבאתי מקודם הוא קישור לדף הבית של נענע 10 שבו יש גם חלון מבזקים.

להלן קישור למבזקים עצמם של נענע 10,משם ניתן לראות את המבזק שהבאתי בהודעה הקודמת-

http://news.nana10.co.il/Ticker/TickerL ... ews=0&p=48

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 14 ספטמבר 2008, 22:15 
עכונט כדרך חיים

ציטוט:
הנכים לשר הרווחה: "עליך לפתור המשבר"
שר הרווחה הרצוג נפגש עם נציגי הנכים ואמר שהפתרון בידי האוצר. הנכים: "למה נכי צה"ל שלחו מכתב לברק ונענו, ואתה שולח אותנו לאוצר?"

יום ראשון, 14 בספטמבר 2008, 19:47 מאת: מערכת וואלה! חדשות

http://news.walla.co.il/?w=//1346457

אני רק יכול להגיד על כך בושה וחרפה,שמטרטרים את הנכים המסכנים ממשרד למשרד,ולא מצליחים כבר די הרבה זמן לפתור את הבעיה שלהם!והם,המסכנים,צריכים להמשיך ולמחות על מה שמגיע להם!
זה פשוט כואב ומביש!
ואני שואל-עד מתי?עד מתי?עד מתי???

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 13 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: