|
למי שרוצה לטייל ברומניה ולא דובר רומנית מומלץ בטיול הראשון לנסוע בטיול מאורגן עם מדריך דובר עברית שמכיר היטב את רומניה ,כך ניתן לראות מקסימום אתרים במינימום זמן.
מי שנוסע לרומניה צריך לבחור לדעתי אחד מהטיולים שאני עשיתי בהתחלה (אני פעם שלילשית ברומניה ) וזה אזור הריביירה הרומנית שנקרא " ליטורל " שנמשך לאורך מאות קילומטרים מקונסטנצה צפונה עד גבול בולגריה , הרבה שמש, ים ,פעילות ימית , מסעדות ,פאבים ,מועדוני לילה מהטובים שיש ברומניה , בקיצור מנוחה והנאה (בחורות יפיפיות בלבוש מינימלי " טופלס" ). הערים המפורסמות והפופולריות ביותר לאורך הריביירה הם : מאמאיה , נפטון ,אולימפ,יופיטר , סטורן,אפוריה נורד , ואמה וקה ,מנגליה , כולם עיירות נופש עם מלונות מחמש כוכבים דה לוקס עד מלונות 2 כוכבים, פנסיונים , חדרים להשכרה. בטיול אחר הייתי ממליץ על טיול להרי הקרפטים החולשים על חבלי הארץ טרנסילבניה (האזור היפה ביותר ברומניה לדעתי ) אזור מולדובה (הרומני לא בריה"מ ) שם ניתן לראות את כל מה שצילמתי בטיול האחרון . המחירים ברומניה אינם זולים כפי שהיה בעבר , כניסת רומניה לשוק הארופאי המשותף הביא לעליית מחירים ושינוי המטבע מליי לרון (זה לאחר שהורידו 4 אפסים )האירו צפוי להיכנס בשנת 2010 1 $ = 2 ליי חדשים/רון 1 אירו=3.5 ליי חדשים/רון לתיירים המחירים גבוהים יותר מאשר למקומיים. צריך להיזהר מכייסים באזורי השווקים שם ניתן למצוא צוענים שידועים לשימצה בנושא והם ממש "מומחים " לנושא. אין להחליף מטבע חוץ במקומות לא רשמיים ובטח שלא ברחוב למרות שלעיתים יהיו כאלה שיציעו שער גבוה ביותר לדולרים או ליורו שלכם, אבל הסיכוי שירמו אותכם במקרה זה הוא מאה מתוך מאה אחוז. לשמחתנו קבוצתנו לא נתקלה בבעיה זו ,היא יותר רלוונטית לתיירים הנעים כבודדים בשווקים ובמקומות הומי אדם. לאוכלי הכשר ניתן להזמין דגים ועוף בכל מקום ,אבל "עליה וקוץ בה " צריך לוודא שלא שמו על הגריל לפני כן בשר לבן , פתרון לכך ניתן ע"י בקשה לעטיפת הדג או העוף בנייר כסף. היינות ברומניה מעולים ומומלצים במיחד ניתן לציין את הפינו נואר , שרדונה ,קוטנר,אותונל,קברנה סובניון כנ"ל הבירות המקומיות במיוחש שתיים המפוסמות ביותר ,אורסוס , צ'וק. למי שמעוניין במסלול מפורט יותר ואתרים שיצור איתי קשר כאן ואשלח לו את מסלול הטיול שלי. מקווה שכעת השלמתי את הנושא.
_________________ יוסי גרינברג עכואי שאיכפת לו מייחל ומצפה לעכו אחרת " במקום שיש רצון - ישנה גם דרך " נצח ישראל לא ישקר
|