לאילן היקר ...
תמיד כייף לקרא את תגובותיך המעלות לא מעט חיוכים על פנינו ...
ואכן אחי היקר מודה לך על כל רגע של תשומת לב והומור ...
איני יודע אם חשת באוירת ... שעפפה את חברתנו בשנים האחרונות ..
איני יודע מתי הסתכלת בעניים של אנשי החינוך במדינת ישראל וראית את העצבות והצער ...
עצבות וצער מתלמידים מתוסכלים ... המגיעים לביה"ס טעונים מצרות היום יום של הוריהם .... , תופעה זו אף מוקצנת לפעמים עד כדי רעב וחוסר מרכיבים בסיסים וחיוניים להתפתחותם ....
מעולם לא התלבטתי בבחירותיי ... אך מעט מאד חשפתי בעבר את תמיכתי במפלגתי ... מפלגת העבודה ... ( ולכן רבים הופתעו שחשפתי תמיכתי זו ... כי השקפותי המדיניות אולי קצת לא תמיד תואמות ... ) אך הפעם מתוך בחירה ... חרדה ... הבנה עמוקה ... ואיכפתיות בחרתי לעשות כל אשר ביכולתי לנסות ולעזור לקבלת תוצאות הבחירות החשובות ביותר לעתידנו בצומת דרכים זו ....
במפלגתי ... שבילבלה אותי לא מעט בעבר כאשר העדיפה את האפיקים המדיניים על פני החברתיים ... חזרה בהנהגתו של עמיר פרץ לדרך הרצויה והציבה על הסדר הלאומי את הבעיות הכי אמיתיות של חברתנו ...
מצ"ב מכתב :
ציטוט:
רד אלינו אוירון....
מר שטרית הנכבד !
השבוע מצאת לנכון להתבטא בנוגע למה שאתה מכנה שעות אוויר. כמו כוכב חדש שבא לשכונה וכבר מפריח בלונים באוויר, אתה מתייחס לנושא לפני שבדקת אותו. ברצוני לספר לך מה אני עושה בשעות אלו, כדי שתוכל לצאת מבועת האוויר שבה אתה נמצא.
אני מורה המלמדת 5 כיתות – 200 תלמידים. שכרי ניתן לי על 24 שעות, מתוכן 20 שעות אני מלמדת בפועל בכיתה ו- 4 שעות ניתנות לי על מה שאתה מכנה שעות אוויר. להלן צילום אווירי של עבודתי בשעות אלו.
השבוע הייתי בטיול שנתי, לא ישנתי 72 שעות. בבוקר טיפסתי על הארבל, בצהריים ירדתי לג'ילבון, בערב אכלתי תירס עם 300 מתבגרים ורקדתי איתם דיסקו, בלילה שמרתי שלא ישתו וודקה, שלא יזרקו חזיזים, עשיתי פטרולים בקור מקפיא, עשיתי שעות אוויר – אוויר הרים צלול כיין וריח נפצים.
בשבוע הקודם היתה לנו אספת הורים. במשך יומיים נשארתי בבית הספר עד השעה עשר בערב, כי יש הורים שעובדים בשעות מפוצלות ומבקשים לבוא בצהריים, יש הורים שעובדים עד שעה מאוחרת ומבקשים לבוא רק לאחר השעה שמונה. ביום השלישי, במשך מספר רב של שעות, התקשרתי לכל אותם הורים שלא באו, וגם לא טרחו להודיע שלא יבואו. מה זה חשוב, הרי כל השעות שחיכיתי הן שעות אוויר. את שיחות הטלפון מימנתי מכיסי הפרטי, כמובן (משרד החינוך משתתף באחזקת הטלפון בסך 6 שקלים), ושילמתי לחברת הטלפון הסלולרי סכום נכבד מאוד בעבור זמן אוויר.
בשבוע הקודם לקודם עזרתי לתלמידה שנכנסה להיריון וביקשה שלא לספר זאת להורים שלה. הלכתי איתה לפקידת הסעד, למחרת לרופא נשים, נתתי לה כתף ונתתי לה חיבוק, ושמרתי עליה כדי שלא תשקע בתוך כיס אוויר.
בשבוע הקודם לקודם, יחד עם תלמידי, סייעתי להתרמה למען ארגון הזקוק לעזרה. שמרתי שלא ילכו ברחובות חשוכים, שלא ייתקלו באנשים מסוכנים. כשחזרו לבית הספר בדקתי את המעטפות, הקבלות, ובעיקר בדקתי שכולם חזרו בשלום. חזרתי הביתה בשעה מאוחרת מאוד, אבל ידעתי שהארגון זקוק לעזרה במדינה ששריה נמצאים בבועת אוויר.
בשבוע הקודם לקודם נשארתי בבית הספר עד השעה שבע בערב, ויחד עם מועצת התלמידים הכנו קישוטים לט"ו בשבט, שתלנו בבית הספר 50 עצים חדשים, שיהיה בבית הספר אוויר של טבע.
בשבוע הקודם לקודם בדקתי 200 מבחנים. הייתי צריכה הרבה אוויר כדי לבדוק אותם. 40 מתוכם מבחנים של תלמידים לקויי למידה, 40 אחרים של תלמידים שלא למדו לבחינה, 10 מבחנים של עולים חדשים. את כולם תיקנתי בתשומת לב רבה, שהרי "אווירה דארץ ישראל מחכים" (בבא בתרא).
בשבוע הקודם לקודם היה לנו דיון משותף עם הורים ותלמידים בנושא האלימות. שהיתי בבית הספר עד שעה מאוחרת מאוד, עד שמסמך משותף של כולם יצא לאוויר העולם.
לא אמשיך ואלאה אותך על השבועות הקודמים לקודמים, שהרי אתה נמצא במגדל הפורח באוויר. שהרי אני, מר שטרית, נותנת את הלב והנשמה – ואתה מכנה זאת שעות אוויר. רק אומר לך ששעות אלו הן אוויר לנשימה במערכת החינוך.
בכבוד רב
מערבולת אוויר
ותכנס לסירטונים הבאים :
http://www.avoda2006.org.il/Videomat.asp?cc=0110
במיוחד בנושא החינוך ... והביטחון ...
ותבינו שכל מי שחפץ חיים במדינתנו חייב הפעם ...
רק אמת - העבודה בראשות עמיר פרץ ..