|
עכונט כדרך חיים |
 |
|
השאיפה לחינוך הדור הבא מדברת על מודעות לאיכות הסביבה שצריכה להתחיל מגיל צעיר, למעשה מגיל הרך היות וכפי שנאמר בשיר (לטוב או לרע) "האדם הוא כמו עץ השדה" אם יגדל לא עלינו עקום מרבית הסיכויים שכך ימשיך ויחיה את כל חייו. על כן אין שום דבר רע במילה "חינוך" נהפוכו בזכות "אנשים טובים באמצע הדרך" יש היודעים להעביר אותו בדרכי נועם, עד כדי שאין מקום להסתייג מהמילה הזאת שבדרך כלל מרתיעה לא מעט מאיתנו. אני מבקש להזכיר כמה מהם במה שאכתוב הפעם:
לאחרונה צויין "שבוע האהבה לטבע, למים ולסביבה" וכפי שאלברט הודיע על כך בהודעה בפני עצמה (ואני כמובן מודה לו) חולקו משימות שונות לתלמידי בתי-הספר, כל קבוצה בהתאם למקום מיגוריה ואצלנו, בעכו היה אירוע נקיון ברצועת החוף הצפוני שזכה לאיזכור בכתבה ב-YNET תחת הכותרת "לחבר את הילדים לטבע לא לסלולרי". תוצאות יום הניקיון היו מעל למצופה.

כמה שבועות לפני זה התלוותי לסדנת "חבצלות החוף" של "התא הירוק" שניתן במיוחד לילדי "מרכז תקוותנו" ואני מוכרח לומר לכם שהיה מרגש לראות שיתוף פעולה עם בנות השירות הלאומי, מתנדבי "התא הירוק" וכמובן לילדים הנפלאים שהביעו נכונות ללמוד על שמירת הטבע והסביבה. הם למדו שאסור לקטוף חבצלות ובמקומן הכינו חבצלות מנייר שאף הוא לא סתם נייר אלא ממוחזר.

|
|
|