חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 26 אפריל 2026, 06:53

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 173 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עכואים מעבר לים
הודעהפורסם: 15 מאי 2009, 20:12 
רוית
כאן לפני שבת...
מקווה שהצלת את העוגה. עכשיו אני זאת שעסוקה בהכנות אחרונות לקראת...לא יאומן איך לפני שנים הייתי המורה שלך עם כל המשתמע מכך והיום אנחנו משוחחות כשוות וחולקות הנאה מעבודה זהה. האם את מלמדת בעכו? מה השמות של הבנים? האם מקובל לצרף תמונות אישיות לאתר הזה? הייתי רוצה לראות את שני ה"תאילנדים" החמודים. ומי זו המסתורית שעדיין לא הצטרפה?
כל טוב

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 15 מאי 2009, 22:28 
Dear Nira
מה שלומך?
חזרנו ב-18:30 בערך ממסיבת "נתינת השם" של בת של קרוב משפחה בחיפה ישר להדלקת נרות שבת. בכל פעם אני בודקת את מספר ההודעות בבלוג, וכשאני מבחינה בהודעה נוספת זה מסקרן ומשמח גם יחד.
נכון, בהודעתי הקודמת סיפרתי על מורה נוספת שלמדה איתי בעבר, וכיום מלמדת אנגלית. אני מתפלאת שהיא עדיין לא כתבה. כנראה שקרה משהו. למעשה כשראיתי את ההודעה ה-31 במספר, הייתי בטוחה שזו היא שכתבה.. ובכן, המורה היא יפית פק, בזמנו נקראה יפית בר, זוכרת אותה? רזה עם שיער בלונדיני, חלק. שם המשפחה "פק" מזכיר לך מישהו? ובכן, היא נשואה לאייל פק שגם הוא למד איתנו ותמיד ידע איך להצחיק את כולם. לדבריה, למדה את הוראת האנגלית רק בזכותך.
כיום אינני גרה ואינני מלמדת בעכו, אלא בעיר מעלות. אני תושבת שלומית הקרובה לנהריה, ישוב פסטורלי, ירוק עד. ביתי ניצב סמוך ליער והסביבה שקטה ונהדרת, מעין מפלט בסוף כל יום עבודה עמוס. מי שאמון על עבודות הגינה הוא בעלי.
האם הבינותי נכון? את תגיעי לכאן במהלך חודש אוגוסט? אם כן,
I want to spread the rumor
האמת שחוץ מיפית איתה אני נפגשת מדי פעם בבי"ס אין לי קשר עם האחרים כיוון שאכן רבים כבר אינם גרים קרוב לכאן, מה שכן, אני אשמח לנסות. ברגע שאדע את תאריך היעד, אנסה לאתר אנשים ככל האפשר. אשאל אחרים אם הם בקשר עם נוספים וזה יופץ מפה לאוזן. בכל אופן, כשתגיעי לכאן בוודאי שאהיה הראשונה לראותך!!!
רציתי מאוד לשלוח תמונות של בניי. הן שמורות במחשב, אך הבנתי שצריך לשלוח לכתובת המייל של הנמען.
האם אני יכולה לפרסם כאן את כתובת המייל שלי?
see you
Ravit
נ.ב
אהרון, גם אני חתמתי על העצומה. יוזמה נהדרת.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 15 מאי 2009, 22:32 
עכונט כדרך חיים

שבת שלום לכולם !

נירה ...במה את עוסקת היום?

זה האימל שלי : Jovino2009@gmail.com

האם ניתן לגייס אותך כשגרירה לכוחותינו בתפוצות ?

את איציק היצקוביץ' זוכרת אולי ?

היי רוית תודה ...תפיצי בכל דרך אפשרית לחברים ...

ז ' ו ב י נ ו

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 16 מאי 2009, 01:13 
אהרון, אהרון...
אם הייתי נסחפת הייתי אומרת לך בתור מורה: אז אהרון, שוב לא קראת את הפרק??! עיין בעמוד 2, לפני הסוף ושם תמצא את התשובה...
אבל נחה עלי רוח של כמעט שבת וחשבתי שאולי קראת אבל לא האמנת למראה עיניך: כן, אני מלמדת סטודנטים לתואר שני ברבנות! רבנות. האקדמיה מכשירה רבנים קונסרבטיבים, חזנים ורבני בתי חולים ובתי סוהר...זה לא עושה אותי דתייה או לא- זו העבודה שלי. ולא קשור לעבודה אנחנו שומרים שבת, לא נוסעים, לא מבשלים, הולכים בשבתות לבית הכנסת ושומרים כשרות. מפחיד? לאו דווקא. החויה כאן היא חברתית ובית הכנסת משמש מסגרת נהדרת במיוחד לאנשים כמוני שעזבו מאחור משפחה. בית הכנסת שלנו הוא מקום מפגש ומקור בלתי נדלה לתמיכה. חצי מהאנשים רופאים וחצי עורכי דין- חלום כל אם יהודיה- ולכל בעייה שמתעוררת יש למי לפנות.
איציק? כן. היה בתזמורת, לא? נדמה לי שאחיו הצעיר צייר מוכשר, לפחות היה כשלימדתי אותו שעורים פרטיים באנגלית. ואולי אני מבלבלת עם מישהו אחר...עושה לי חשק גדול להפגש עם כל כך הרבה אנשים...איך כשצעירים לא חושבים על געגועים..לא שהזדקנו,,,לאאאאא....
שבת שלום לכולם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 16 מאי 2009, 01:30 
רוית- אני ממש לא נזכרת בשם יפית. וואו, לא נעים. ועוד לאחר שהיא ציינה אותי בחיוב...גם אייל לא מצלצל מוכר. בכל מקרה אשמח לקשר.
אני מגיעה לארץ לשבוע קצר בצורה אכזרית: אוגוסט 3-13 . אהיה בעכו ב 6 באוגוסט למפגש עם חברי הכיתה שלי אחה"צ אבל אפשר יהיה להרחיב את היום או את הבוקר. לפחות המורות תוכלנה להופיע...אשמח לבקר בבנין רוז בבית הספר- שנים רבות לא הייתי שם. אולי נוכל להפגש שם?
נשמע שהחיים טובים! בית במקום שקט, גינה, ילדים חמודים, עבודה מספקת- חלקת אלוהים.
אני מקווה שיוסי ינסה לעזור לנו עם המייל הפרטי...זה בהחלט היה שבוע אינטנסיבי!
ובנתיים, שבת שלום והרבה כיף.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 16 מאי 2009, 08:56 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לנירה ורוית
הודעות פרטיות אתן יכולות להעביר כאן
וגם המייל שלכם מופיע כאשר אתן מחוברות
רוית את נכנסת לכאן לעיתים בתור "אורח " (למרות שראיתי שאת גם מופיעה כחברה מן המניין )
ובצורה הזו לא תוכלי להעביר הודעות אישיות.
בהודעות האישיות תוכלו להשארי אימייל ופרטים נוספים שלא אמורים להיות לעיני כל.
אני אישית איני דוגל בפרסום כתובת אימייל אישי באתר פומבי.
מקווה שעזרתי

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 16 מאי 2009, 16:03 
יוסי,

נכנסתי ל"הודעות" והבחנתי שם במיני הודעות: ניחום אבלים, ברכות. אין לי מושג איך אפשר להעביר את המייל שלי.
מה שכן, אם כתובתי נראית בזמן שאני מחוברת, האם תוכל להעבירה לנירה במייל?
ואז אחזור אליה. רעיון טוב, לא?
תודה,
רוית

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 16 מאי 2009, 16:45 
נירהל'ה,

כל הכבוד על תגובותייך הנמרצות, ואיזה כיף כל פעם מחדש להתוודע לדברים מעניינים כ"כ. סיפרת שאת מכשירה סטודנטים לתואר שני ברבנות, נשמע מעניין. נכון שאין שום קשר לעובדת היותו של האדם המלמד דתי או לא דתי. אני זוכרת שהגשתי עבודה על דיני אישות. עושה רושם שההלכה שלנו מיושנת מאוד ולא מותאמת תמיד לעידן שלנו, ובכלל, ניפצו אצלי הרבה מיתוסים בסיפורי המקרא עם לימודי התואר השני-מדהים כיצד מפרשים ומוכיחים היסטורית סיפורים עליהם גדלנו ומפריכים אותם. אולי שמעת על פרופ' נחום רוזל, שמלמד באוניברסיטת חיפה, הוא למשל הוכיח כי כל כיבושי יהושע, כפי הנראה, לא היו ולא נבראו ויש לכך הוכחות. זה אפילו מאכזב לגלות.
סיפרת על לימודיהם של ילדייך...יוהו...אילו תחומים מעניינים, הנדסת חלל? בטח מרתק מאוד. את האמת? לא ידעתי שזה קיים בכלל, ואילו שמות תנכיים יפים לילדים. שיהיו בריאים.
זכור לי שאמרת שאת השם "יוכבד" את אוהבת מאוד, עדיין?
זה מרגיש נפלא להתבשר עלכך שתגיעי לעכו ב-6/8/09 ובטח שאגיע לבניין "רוז". אני מתגעגעת לשם ורוצה להיכנס לכיתה בה למדנו. עד אז מאוד יכול להיות שיצטרפו אליי עוד כמה שיוכלו.
זה יצא ביום ה', ואיך אני יודעת? כי יום למחרת צפוי לנו מפגש שורשים בכפר הורדים. מדובר במורה לערבית בשם אלישבע טהור. "טהור" הוא שם נעוריי, אם את זוכרת. אלישבע מלמדת יחד איתי והחליטה לחקור את שורשינו ולהפגיש בין כל בני המשפחה הרחוקים, אלה שאינני מכירה. מיוחד, נכון? חודש אוגוסט הולך להיות חודש של נוסטלגיה.
בכל מקרה, כתבתי ליוסי שאם הוא מבחין בכתובתי שיעבירה אלייך באופן פרטי, ואז נוכל להתכתב וגם אשלח תמונות ודברים יפים. (הוא לא ממליץ לפרסם כאן). אמשיך לעדכנך בכל מיני דברים נוספים.
sincerely yours
Ravit

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 16 מאי 2009, 20:21 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

רוית
שימי לב
ליד השם שלי למטה מופיע : "פרטי " , דוא"ל
כך צריך להיות גם אצלך ואצל נירה
משם תוכלי לשלוח הודעות פרטיות לנירה או לדוא"ל שלה

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 17 מאי 2009, 09:09 
קודם ליוס- לא מצאתי את ה"פרטי" מתחת לשם שלך...נראה לי שזה הלך לאיבוד במסע מעבר לים...
ולרוית- האדרנלין מאיים לפרוץ מתוכי החוצה! אלישבע טהור?? "שבי" בכינויה ע"י המשפחה?! היא הייתה שכנה שלי ברחוב אנילביץ'. גרה ממש מעלינו בקומה שלישית. יש לה בת מתוקה, יסמין, ובת נוספת ששכחתי את שמה. היא לימדה בחטיבה. אולי אפתיע אותה ואבוא למפגש המשפחתי שלכם...? יש לי חברה טובה בעיר ורדים ותכננתי לישון אצלה בלילה שבין ה-6 ל-7....סתאאאם. אבל תמסרי לה ד"ש חמה ממני. זכור לי החורף הראשון של יסמין ואיך אלישבע תארה את התגובה של יסמין למראה הגשם על החלון. אלישבע מאד מוכשרת. הבית היה מלא בעבודות יד שלה והכל בטוב טעם. אני מרגישה שאני בתוכנית "חיים שכאלה"- מה אומר לך הקול הבא? נירה, אהלן וסאהלן. או מיי גוד, זו אלישבע! אני לא רוצה שזה יפסק. בדמיוני אני הולכת ברחובות עכו וגלי אנשים באים לקראתי: מי אני? ומי אני??! הנה התלתלים והכובע והסרפן. תמונות שחור לבן.
קראתי כמה האנשים- טוב, לפחות אלה שמפרסמים את המחשבות שלהם- גאים בעכו ומשקיעים בטיפוחה. בילדותי הצעירה הייתה אי נוחות מסוימת להודות שאני משם. לאחרים מיד הייתה אסוציאציה עם "בית משוגעים" ולצערי לא עשו הרבה ללמד את ההסטוריה של העיר ולטעת בנו גאווה ולוקל פטריוטיות. היום, בזכות למידה מטעויות ובזכות אתר מדהים כזה (מסירה את כובעי בפני אלברט) אפשר ללכת בגו זקוף. כשאני מספרת כאן על עיר הולדתי אני דואגת ליצור רושם שמדובר במקום מסדר גודל היסטורי! כמה פעמים גם העברתי לסטודנטים שלי קישורים לסרטים קצרים על העיר שמצאתי כאן באתר.
שמעתי שיש הרבה עכואים בסאן דייגו אז החלטתי להמיר את שם העיר ל"סאן דיעכו". פגשתי אחד ששורשיו לפחות בעכו- חי טייב (דביר). מישהו מכיר?
שבוע טוב, עכו!!!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 17 מאי 2009, 09:51 
מי מכיר את "מרשק" ? לא זוכר את שמה הפרטי ...!
לא יודע למה נזכרתי בה..
לפעמים צפים וצצים לי אנשים טובים מן העבר...

היא הייתה נערה מדהימה שהחליטה
להצטרף אלי לקבוצת הסדנא , צבעה , בנתה
והגיעה לכל המפגשים בסדנת היצירה
שפתחתי בגני הפסטיבל
לכבוד העדליידע של עכו
זה היה בשנות השמונים

השקט שלה , הנימוס , הדבקות בעשייה
ובכלל... החיוך שלה , הקסימו אותי ...
אפיין אותה השיער הארוך , בלונדיני , פזור
הייתה מתהלכת בחוצות עכו זקופה וגאה...
נדמה לי שהיה להם חנות רהיטים ב"בן עמי "

אני מאוד רוצה לדעת מה איתה ...
איפה החיים לקחו אותה ?
מעניין ...!

ז ' ו ב י נ ו

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 17 מאי 2009, 22:18 
יוסי,
נירה ממש הוציאה את המילים מפי-לא מצאתי את ה"פרטי" מתחת לשמך. היכן הוא? חיפשתי אותו גם מתחת לשם שלי, ולא מצאתי.
נירה,
איזה קטע מדהים...לא הייתי מעלה על דעתי שאלישבע הייתה בעבר שכנתך. את רחוב אנילביץ' אני מכירה. אם אני לא טועה רונית בוסקילה גרה שם, משפחה מרובת בנות. אין ספק שאלישבע מיוחדת מאוד. עיניה קורנות אור וכולה נועם. היא מרכזת את מגמת ערבית בבית ספרנו ביד רמה, וממוצע הבגרויות אצלה נושק למאה. בערב הפתוח שהיה לנו להכרות עם המגמות השונות, היית צריכה לראות את חדר ערבית, מאובזר בטוב טעם: שטיחים, תמונות, מפות רקומות, כרזות בערבית (הזכירו לי את תקופת שירותי הצבאי ב"דובדבן") ואיזו קבלת פנים, היא כיבדה אותנו בקפה, בתה ובמיני מתוקים. התלמידים שם אמרו שהלימודים נעשים באווירה משפחתית, ולא אחת הם לומדים בביתה של אלישבע וזוכים ליחס אישי. אני בטוחה, בטוחה שגם היא תחגוג אם תדע שאת מתעתדת להגיע לאזורנו באוגוסט, וכן, אני מאוד, מאוד אשמח אם תצטרפי אלינו-את תוסיפי לאוירה המיוחדת שם, ואני אומרת זאת ברצינות.
מחרתיים, ביום ג', נצא לטיול שנתי לרמת הגולן. אני מקווה לראות את אלישבע עוד לפני הטיול, וחייבת להכניס אותה לאתר. היא בטח לא תאמין......
הזכרת לי את התקופה הזו שגם לי לא היה נעים להודות בכך שאני תושבת עכו בגלל בית המשוגעים, "מזרעה", הייתי אז ילדונת בת 10 אולי, יוהו..איך זכרת את זה.
ז'ובינו, גם אתה הזכרת לי תקופה מקסימה של סדנת היצירה בעיר העתיקה. אני זוכרת את העדלאידע עם בובות הענק כשהייתי בתנועת הנוער העובד והלומד. אם אני זוכרת נכון, פעם אפילו עזרנו בסדנה כזו. שמך מצלצל לי מוכר.
ו.......עכשיו אתחיל לבדוק מבחנים. שבוע נפלא לכולם!
Ravit

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 18 מאי 2009, 06:51 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כאשר פתחתי את השרשור הזה לא תארתי לעצמי שהוא יוביל למעל 300 צפיות ו40 תגובות
מה שמראה שעכואי נשאר עכואי גם כאשר הוא מחוץ לעכו , אם בארץ או בחו"ל .
מסתבר שלמרות הדלות ששררה בתקופות עליהם אנו מתרפקים בערגה
היו דברים אחרים שמילאו את עולמנו בתוכן.
מסתבר שהחומריות ששולטת כיום ביד רמה לא מביאה בהכרח לאושר ,
שימו לב על איזה פרטים קטנים ויחסית די זניחים אנו מתענגים
אם נסביר זאת לילדינו הם יחשבו שאנחנו עב"מים שהגענו מהחלל החיצון.

ובקשר לקטע הטכני , נירה ורוית אני מציע לפנות לאלברט מנהל האתר , בטוחני
שלו פתרונים טובים ממני.

נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 18 מאי 2009, 22:05 
רק אוסיף
שהאושר תלוי רק בנו..........
כל רגע ורגע זו הזדמנות חדשה ליצור משהו חדש,
והחיים הם מסע של אין ספור בחירות שמתחילות במחשבות,זה יכול להיות
מסע מייאש או מסע מרתק-של אין ספור הזדמנויות לצמוח,ולפרוח
אנחנו אלה שבוחרים להתמרמר או לשמוח
ובכלל כדאי תמיד לזכור -
כי מי שיש לו למה שלמענו יחיה, יוכל לשאת כמעט כל איך (ניטשה)

ואפרופו מסע, מחר נצא לטיול בן שלושה ימים לרמת הגולן.
אשוב ואכתוב ביום שישי.
בשורות טובות,
רוית

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 26 מאי 2009, 20:21 
היי,

עדיין כאן?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 173 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: