תאור כל כך אמיתי של הדברים. מדהים איך את מטיבה לתאר את תמונות הנוף עד כדי כך שאני יכולה להרגיש כאילו שם (את יכולה לחבר איזשהו רב מכר מרשים, לא?). אכן יש גם חיים אחרים, רגועים ושלווים. בא לי להימלט לשם, לשדות הירוקים שתארת, רחוקה מהכל: מהתעודות, מבדיקת המבחנים ומהמרדף התמידי אחר תלמידים. פשוט להניח ראש על כרי הדשא הגדולים ולגעת ברוח ובירוק הבראשיתי. חשתי הזדהות עם התרחיש הידוע של כאלה שלא יודעים לשתוק במהלך נסיעה-נדמה כאילו רק הם קיימים עלי אדמות, מה שמלווה תמיד בצעקנות ובחוסר התחשבות. פה מי שדומיננטית, בעיקר, היא השפה הרוסית. אני תמיד משתוממת איך זה שאנשים מסוגלים לדבר כאוות נפשם בטלפון הנייד בעוד הם במחיצת אחרים, בין אם זה במונית או ברכבת, ואני שכל כך אוהבת להתנמנם ולהיכנס אל תוך השקט וההרהורים שלי במהלך נסיעות לא יכולה לסבול זאת. זכור לי בהיותי סטודנטית שלעיתים נאלצתי לנסוע במונית ואיך שזה הרגיש רע: בחילות של בוקר שנגרמו בגלל שאיפת הגזים הרעילים בואכה חיפה, ואלה המהולים בכאבי ראש מאותן שיחות שרציתי או לא, שמעתי וכרסם בי הזעם. לחשוב שמרחק של זמן יכול להקהות את החושים ואת הרגשות. התקופה הנוראית ההיא באירופה לא תישכח לעולם וגם הנוף הרוגע והשלו לא ימחק אותה מזכרוננו. עדיין קשה להאמין שדבר כזה ארע בתולדות האנושות אם כי האיום מרחף לו בצורות שונות ומשונות ויש מי שתמיד ישמח לזרות עוד פחד, דוגמת היצור אחמדיניג'אד. הספר "אשת חיל", ספר טוב. כשקראתי אותו חשתי הרבה אמפטיה וחיבור למי שאנחנו, נשים. ספר שמעמיד במרכזו את האמהות, את השקרים ואת המוסכמות המקובלות באשר לתפקידה של האישה במשפחה. אני בכלל חושבת שנשים הן הן המין החזק: אנו שצריכות להיות אוזן קשבת, לדאוג, לסדר, להרגיע, להיות שם בשביל כולם. זה אולי ישמע מוזר אבל אפילו להרגיש לא טוב זה משהו שלא יכולתי להרשות לעצמי, יתכן שזה בגלל האחריות הגדולה והידיעה שישנם כל כך הרבה אנשים שזקוקים לך. זו תחושה מתישה. רק כשאני מניחה את הראש בלילה על הכר, אני יודעת שעכשיו זו אני עם שקט בשבילי. ספר נוסף שכתבה ליהיא לפיד עוד לפני הוא הספר "סודות ששמרתי בבטן", אף הוא מומלץ בחום (שמעתי מחברה). בטח אקרא בקיץ, בחופשה. פה אצלנו יום שישי. חזרתי מותשת מיום חלוקת התעודות. פגשתי בטקס הסיום את יפית. היא אמרה שנכנסה לאתר, אך עדיין לא יצא לה לכתוב. לקחתי את מספר הנייד שלה, ובאוגוסט בע"ה תשמח גם היא להיפגש עמך. התמקדי בהווה ובדברים הטובים שהם חלק נפלא מחייך. אין שום טעם לתת לזכרונות כואבים לצוף למעלה, אם כי, אני יודעת, זה לא בר שליטה, זה פשוט צץ. בלי ותהני, שתהא זו שבת נפלאה!!!
|
|