חדווה
הדיון מעניין וחבל שאין מצתרפים אליוו
אך אל תמהרי לסכם אותו -עוד לא היה צלצול
יש על כך דיונים לא מעט שמנסות למצוא את החסמים לקידומם של תלמידים רבים בתחומים שונים בחברה
(ועדיין לא הזכרנו את מבחני הפסיכומטרי כתנאי ללימודים)
חדווה כתב:
לא יעזור לך דורון אין אפשרות להתקדם היום ללא בגרות ולא סתם בגרות אלא
בגרות איכותית
על זה הרי מדובר מדוע זה צריך להיות תנאי הכרחי? הסבירי זאת?האם מורים בעלי תעודות בגרות איכותיות הם בהכרח מורים טובים יותר?
האם כל בעלי המקצוע בעלי תעודות בגרות איכותיות יותר הם המוכשים ביותר?
ובכלל האם כל אלו שהיו בעלי תעודות בגרות איכותיות והמשיכו ללימודים אקדמאיים מצאו את עתידם ע"פ התעודות שזכו בהם בצדק בשל היותם מצתיינים?
האם תוכלו לומר לי כי מי שיש לו תעודת בגרות הינו
מחונך יותר מזה שלמד וסיים 12 שנות לימוד ורכש מקצוע?
האם חינוך טוב מותנה בבגרות איפה זה נשמע? ע"פ תאוריה של מי?
ygrinb כתב:
אני בהחלט מסכים עם חלק מדבריך ,
כן בדיוק לחלק הזה יוסי אני מתכוון
לאותו חלק שתעודת בגרות מהווה לו קושי לרכוש מקצוע ולהיות מוצלח ומצויין יותר מאותם מצוינים במקצועות שאין להם שום קשר לעתידו וצריכה להיות רמה מסוימת ויותר מזה מיותר כל השאר מכוון לכשרון שלו
זוכר ? חנוך לנער ע"פ דרכו! הכוונה אז היתה לפתח את תחום כשרונו .
ויכול להיות שאם בגרות לא היתה תנאי לקבלה בתי הספר היו "מייצרים "מהנדסים טובים יותר והמקום בו אתה עובד היה זוכה להתברך בהם
נכון שנינו לא יכולים להוכיח זאת ולכן ישנה דילמה בנושא האם זה צריך להיות תנאי הכרחי?
אמר נכו מר סטף וורטהימר
זה שלא הצליח לקפוץ מעל רף של 1.8 מ' האם גם אז הינו צריכים להאשים את כל משרדי הממשלה והחינוך ?
ואני אוסיף האם אותו אחד אינו טוב יותר בשחיה או ריצה למרחקים ?
אז גם אותו ניפסול ונכריז עליוו ועל אחרים ככשלון?
חדווה
חבל שהורים שולחים את הילדים שלהם לבתי ספר אחרים בגלל אחוזי בגרות.
ויכול להיות שלחלק זה מתאים כי הם באמת יכולים להגיע להישגים גבוהים אבל לחלק לא קטן שאין ביכולתם להגיע להישגים אלו הם יסימו את הלימודים בלי תעודה ובלי מקצוע עתיד ושילובם בחברה יהיה לא קל.
תבדקי ותמצאי לא מעט ילדים שהוריהם חשבו שיהיה טוב יותר שילמדו בבתי ספר אחרים והאמיני לי חיוך יעלה על פנייך נוכח הציונים שזכו להם .