חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 14:50

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 173 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עכואים מעבר לים
הודעהפורסם: 30 יוני 2009, 12:17 
יוסי אחי,
מישהו צריך לעשות את העבודה הקשה- התכוונתי, לטייל בעולם! אתה חושב שזה קל??? לפעמים רוטינה בחיים היא הדבר הפשוט ביותר לעשות, למרות שזה משעמם. זה די מאתגר לארוז לתקופה כל כך ארוכה ואז לארוז לטיולים קצרי טווח ולנסות לזכור כל מה שצריך...אני מקווה שזה לא נשמע כאילו אני מתלוננת. רחוק מזה. אבל גם אתה לא משורש עמוק מדיי...היית באילת? היית! נסעת לרומניה? ועוד איך! ונשמה שלך, יא אחי, לא תצא בגלל עבודה. העבודה מחזיקה את הנשמה שלך במקום שהיא צריכה להיות. בכלל, סטטיסטיקה קובעת ש 90% מהאנשים מתים במיטה. אז יאללה! לקום! אמא שלי הייתה אומרת שיהיה לה מספיק זמן לנוח כש...ו...הנה. היא נחה.
אתה מוזמן להכנס לקצב של רוית ושלי. אין סיפוק גדול מזה. מה זה כיף להתכתב...נסה ותהנה.
אגב, יהיה לך (ולאחרים...) זמן בשבילי באוגוסט? נראה לי צריך להעביר את המלון שלנו לעכו מרבוי האנשים שאני רוצה לראות.
איזה חום בפריס- גם בארץ?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 03 יולי 2009, 14:59 
יוסי
הכל נזקף לזכות האתר הנפלא הזה. יש בו דברים שמספרים המון על העיר הנפלאה, עכו. איך אפשר שלא להנות מההתכתבות עם נירה?
היא משתפת בחוויות קסומות ובלתי רגילות.
נירה,
זה מרגיש נהדר להתייחס ולכתוב ואני מניחה שזה בגלל שכל סיפור שלך, נירה, מעורר סקרנות ועניין. זה כמו לפתוח אריזה של מתנה בכל פעם מחדש, ובאותה נשימה אומר, הללויה..........יפית כתבה לך במייל. קיוויתי שכך ואני רוצה שנפגש כולנו באוגוסט.
ביקרנו אצל הוריי שלשום. בערב טיילנו לאורך הטיילת. לא הייתי שם מזמן, והופתעתי לראות איזה מקום יפה וכמה מטיילים היו שם. מסביב נורות כחולות בצורת מגן דוד, המדרגות לכוון הים, ספסלים והכל מסודר ונקי. אחד המקומות היפים והמפתיעים בעיר. הבנתי ששיקמו את הטיילת כבר מזמן, רק שלי לא יצא לראות, ועכשיו בחופש I have aplenty of time. קיץ, קיץ, המון קיץ, אז זה נכון שאין ים במעלות, אך קרוב למקום מגוריי נמצאים חוף בצת וחוף אכזיב. אנו קרובים לשם מרחק נגיעה ואני מתכוונת בדיוק כמו בקיץ שעבר לקחת את הילדים, לטייל ולהנות מהים הגדול והמדהים הזה. זה אחד מהדברים הכיפיים בשבילם חוץ מאשר לבלות בקניונים. מעבר לכך, יתחילו להנות בקייטנות החל מיום א'.
אה.........לגבי הספר שציינת, אכן שמו "רומן משפחתי". המחברת היא עדנה מזי"א המהוללה. המחיזו את העלילה בשנת 1996 בקאמרי.
חשבתי שרק לי זה קורה כאשר הקלדתי את המילה "התגנב" יצא לי "התלקח" וחשבתי שזו טעות בהקלדה. מסתבר שהתוכנה לא מסמפטת את המילה הזו. גיליתי עוד כמה שגיאות שלי במהלך הכתיבה וזה בטח בשל מהירות ההקלדה, טוב אבל פה מותר לשלוח גם ללא הגהה, בכל זאת זו לא הקפדנות היתרה של כל דבר שנכתב בביה"ס. תודה על ההבנה.
הבית שלי הפך למחנה אינדיאני. הבנים חוגגים, ואני מנסה בכל דרך שיהיה מעניין. כבר שכחתי כמה זה קשה. בסוף היום אני צונחת.
עכשיו צריך להתארגן לקראת יום הולדת של חבר של נועם. הוא יחגוג בבריכת השחייה.
האם אתם כבר בסין?
שבת שלום!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 04 יולי 2009, 17:49 
אנחנו בסין יומיים. שנגחאי עיר ענקית- עשרים מליון אנשים. תנופת הבנייה חושפת עוצמה אדירה. הסינים כאילו היו בתרדמה במשך מאות שנים- תחילה השלטון הפיאודלי של השושלות ולאחר מכן המהפכה של מאו. אבל השלטון הבין שכלכלה קומוניסטית היא בתחתית ואין לסין סכוי להיות חלק מהקידמה אם ימשיכו לדכא את היוזמה הפרטית. אז נוצרה קומבינציה שלא קיימת בשום מקום אחר- שלטון טוטליטרי עם דכוי של הפרט וזכויותיו מצד אחד, וחופש כלכלי מצד שני. זה עובד. תתפלאו. יותר מזה- זה מפחיד. מעל בליון אנשים, חרוצים ובעלי משמעת, מערכת חינוך מתקתקת כמו שעון, גאווה לאומית, מעט פשע- רצפט להצלחה. הסינים הם אימפריית המחר כי זה מצליח להם בגדול. ראיתם את מופע הפתיחה לאולימפיאדה? לא צריך להוסיף מילה. הם מכינים את שנגחאי לתערוכת האקספו בשנה הבאה. צריך לראות כדי להבין. רבי הקומות עולים איך שאני כותבת לכם...אנשים ממשיכים להתעשר בין לילה. הם כל הזמן דואגים שהתדמית שלהם בעיני המערב היא שלילית, שאנחנו חושבים שהם פרימיטיבים...האמת, דווקא המודרניזציה שלהם מפחידה אותי. גם איך הישן, המסורתי, חי בהרמוניה עם החדש משגע את החושים. אני מצלמת פגודה עתיקה שבקומת המדרכה יש סניף של בורגר קינג. היום הלכתי לגן החיות- יותר נכון ממלכת החיות [שטח פארק עצום ויפה שהחיות גרות במרחבים ולא כלובים- כדי לראות דוביי פאנדה. איזה מתוקים.
אכתוב בקרוב ועד אז גם אני שותפה לתגובך על היופי של הטיילת בעכו. עוד מעט...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 05 יולי 2009, 16:25 
את מזכירה לי את המופע המהמם לרגל פתיחת האולימפיאדה-ישבנו וצפינו בו נפעמים מהיופי הרב, מהדיוק המופתי ומהאיכות. אין ספק שנדרשו חזרות רבות ועבודה מרובת מחשבה. אני מניחה שהסינים מיוחדים: אדיבים, מנומסים, אסתטיים וקפדנים. הם גם נראים מעודנים. רבים מן המוצרים שלנו, בעיקר הצעצועים המתוקים של הילדים מיובאים משם.
הבנתי גם ששם ישנם מעמדות מאוד ברורים.
איך אתם מסתדרים עם המזון שם? היש גם מזון אכיל שאינו נע? שמעתי שיש תיירים רבים שמצטיידים במזון משומר על מנת לשרוד את השהות שם, אך מניחה שאפשר להסתדר, אחרי הכל יש גם סניפים של בורגר קינג.
איך מזג האויר?
נהדר ששם אין להם בעיות של מחסור במים. אצלנו חייבים לחשוב על כל טיפה.

שעון החול מתקתק במרץ - אוגוסט קרב ובא..........................

בלו בנעימים!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 05 יולי 2009, 18:54 
היי מננג'ינג,
שפעם הייתה בירת סין- קבר קונפוציוס, קבר אחרון הקיסרים בשושלת מינג...העיר עברה טרנספורמציה כמו כמעט כל הערים. מה שמדהים כאן הוא לאו דווקא הקידמה אלא הזמן הקצר שזה לקח להם לעבור ממדינת עולם שלישי, כמעט מתקופת האבן, למעצמה כזו. פחד כבר אמרתי?
המארחים שלנו מדהימים. הם מסיעים אותנו לכל מקום עם נהג צמוד, משלמים על המלונות המפוארים, על ארוחות השחיתות, על המתורגמנים...גן עדן. לגבי אוכל- את יודעת הרי שאנחנו צמחוניים. לא קשה לקבל אוכל שמתאים לנו, רק לא נעים כל פעם מחדש לשאול מה צף בצלחת...היום הם כבר קלטו את הנושא והצבע הירוק שולט במגשים העמוסים, רק קצת מבחיל שהמגשים צמודים לאחרים שבהם מוצגים לראווה רגלי צפרדעים, צבים ברוטב וקיבה של משהו בלתי מזוהה...הבן של אחד המארחים התרעם שהעולם המערבי לא מבין איך הסינים אוכלים כל מה שזז...למה לא, הוא שואל. ואני, בשלווה מאומצת, השבתי לו שטיילתי מספיק בעולם כדי לגלות סובלנות למטבחים ...הממממ....אקזוטיים. אבל האמת, לצמחונית כמוני, זה קצת מאתגר לבלוע...צפרדעים כאלה.
לא כל הסינים נחמדים- כמו שלא כל הישראלים עוקצניים. ואגב, תזהרי מהצעצועים שמיוצרים שם. הם משתמשים בחומרים רעילים. ילדים באר"ב חלו...
טוב, להפעם זהו.
ני האו...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 07 יולי 2009, 11:57 
האמת שניסיתי לפענח מה משמעות מננג'ינג. אני מניחה שזה משהו כמו שלום.
אתמול דווחנו על המהומות בשינגצ'יאן (אם איתתי נכון). ראינו תמונות מזעזעות של אלימות ושפיכות דמים במקום. אני מבינה שזה על רקע הדו קיום עם לצד קבוצות אתניות שונות. יש בעיה עם המוסלמים שהשתלטו שם, אבל אתם לא באיזור הזה, נכון?
שמרו על עצמכם,
נהיה בקשר!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 07 יולי 2009, 17:06 
נירה את זוכרת שלימדת קורס אנגלית בבית קדם בעכו קוראים שולי (לוי )שם המשפחה
גם אתי מלול למדה איתנו וזאב דיב זכור לך . לא היינו כל כך רצינים ולבסוף סגרו את הקורס
ובגלל זה אני לא חזקה היום באנגלית חחחחחחחחחחחחחההה

שולי אלמקיס (לוי )

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 07 יולי 2009, 20:52 
רוית, מצטערת על הבלבול. ננג'ינג הוא שם של עיר...כתבתי שפעם היא הייתה עיר הבירה. ני האו זה מעין "שלום"...
היום טסנו מננג'ינג לבייג'ין וכיון שהיינו המערביים היחידים בטיסה נעצו בנו מבטים. ילדה שטענה שהיא בת 16 אבל נראתה בת 8, ניסתה כוחה בשאלות באנגלית שהיא למדה בע"פ- היא בכלל לא התענינה בתשובות שלי. מן הסתם, לא הבינה מה עניתי לה. אבל המצחיק היה שמיד התקהלו סביבנו כ-50 אנשים כשהבעת פליאה מרוחה על פניהם למראה סינית שמוציאה צלילים כאלה מהפה. בדרכי לשירותים במטוס כולם עקבו אחריי. זה היה מוזר. טוב, הם גם שאגו בשמחה כשהמטוס המריא. להרבה מהם זו הייתה טיסה ראשונה בחיים, לדברי הדיילות. אני מניחה שבתוך כמות כזו של סינים יוצא לפגוש גם כאלה...
לא שמעתי על מהומות- לא קוראת חדשות כשאני בדרכים. אולי זה לא הכי נבון לעשות, אבל מטבע הדברים יש המון מידע כל יום וגם כך זו מעמסה על המוח הקטן.
משהו על שפה-כי איך אפשר לי בלי.... ? פגשתי הרבה מהם שקוראים היטב ומבינים אבל מתקשים לדבר בגלל שיש צלילים באנגלית שלא קיימים בסינית. אז הם מבטאים כל כך מצחיק שאני מתאמצת לא להתפקע מצחוק. לא נעים. לא אשמתם. למשל, בתפריט במסעדה הם מגישים "מנורה צלויה" במקום כבש, או "תרנגול סוחב" במקום קארי...אין לזה גבול- למות מהם...הם כותבים איך שהם מבטאים. ולא רק- הם גם שומעים אחרת..רק היום הבחנתי שהשם שלי בפיהם הוא לינה. גם המילה "הול", יענו, אולם, קיבל מימד חדש ובסינגלית זה ...ובכן...זונה.
אבל מה? די נחמדים. צועקים בקולי קולות לתוך הסלולרי, דוחפים בתור, אומרים בפרצוף מה הם חושבים, לא מתיחסים לתמרורים- מזכיר ישראלים, לא?
שולי, ממש לא זוכרת. נורא סליחה.. היה לי פעם תלמיד מתולתל עם מבט חולמני בשם משה מלול- אבל גם אתי מלול לא מצלצל מוכר. אבל יופי שאת קוראת כאן. הלוואי יצטרפו עוד. וגם אלה שכתבו שורה בודדת ומאז נאלמו דום- בלי להזכיר שמות- מוזמנים בזאת ח-ג-י-ג-י-ת לחזור...
הספר העכשוי שאני שוקעת בו הוא של אשכול נבו "משאלה אחת ימינה" סו פר סו גוד.
עכו, אני הולכת לישון. תסתדרו בלעדיי כמה שעות?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 07 יולי 2009, 22:48 
"ני האו מא" בסינית זה מה שלומך או מה המצב. לידיעה.
"סאן סאנג האו" זו גם מעין ברכת שלום.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 08 יולי 2009, 12:54 
נירה, מצטיירות לי עכשיו בראש תמונות של הווי רחוק ומיוחד. כמה נחמד שאת משתפת בחוויות!
את מזכירה לי את אותן סיניות אתלטיות בעלות גוף כחוש ומיניאטורי שנראות יותר כילדות-בובות. לא להאמין כמה הן גמישות ועד כמה המשמעת חזקה והרצון להצליח הוא עז. משהו שהוא בוודאי אחד מיסודות החינוך אצלם.
מעניין לפרש מילים בסינית. גם הכתב שלהם ציורי מאוד. הבנתי שיש להם הרבה אותיות. מתישהו ארצה ללמוד את השפה סתם כך בשביל הכיף. ולאותו אורח שפרש את המילים, כיצד ידעת? יש לי גם את התרגומצ'יק הממוחשב שמפרש משפות לשפות שונות.

כעת אני רגל אחת בחוץ לטייל...אשוב ואכתוב בקרוב

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 08 יולי 2009, 20:05 
אכן עולם אחר.
היום שפשפתי את סוליות הנעליים בהליכה מרובה. בייג'ין עיר ענקית- קשה לעכל גודל כזה. כיכר טיינאנמן, בה שמור מאו צה דונג בפריזר, העיר האסורה עם כל ההיכלים מלפני 600 שנה, מקדש השמיים והגנים מסביב- יפה יפה. העיר כל כך מודרנית וקדומה בו זמנית - ונעימה לעין. אני לא מפסיקה להתפעל מהם...גם למדתי שפה חדשה- מיקוח. יו, זה משאיר טעם מר בפה. מורידים כ 80% במחיר שהסוחר מבקש וגם אז עדיין יש הרגשה שנדפקת. מעין משחק/ריקוד של מספרים.אבל בסך הכל לא יקר להנות ממקום כזה. אני מטיילת עם בכורי והחבר שלו. להם זו פעם ראשונה במזרח ואני משחזרת דרכם את החויות שלי מלפני 25 שנה.
אפרוש עכשיו כי הרגל שנותחה התנכלה אלי היום. צריכה מסאג' דחוף...
בקרוב, חברה'...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 08 יולי 2009, 20:58 
אין לי תרגומון, פשוט ידע אישי קטן. עבדתי תקופה קצרה עם עובדים זרים סינים וקלטתי את זה מהם.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 09 יולי 2009, 15:23 
נירה,

מקווה שכאבי הרגליים נמוגו. זה ממש לא סימפטי. זכור לי שבתקופת הטירונות נחבלתי בקרסול. הרגל התנפחה וכאבה מאוד. לא יכולתי לדרוך עליה. זה הגיע למצב שיכולתי רק לקפוץ על רגל אחת. איזה חוסר אונים זה היה.
הגיע סוף השבוע - כולם קיבלו "גימלים" להשתחרר הביתה, ורק אני קיבלתי "בית" מה שדרש ממני להישאר בבסיס, ואפילו פינו אותי בשעתו לביה"ח "איכילוב". אני זוכרת שבכיתי כל כך, אבל בסוף זו הייתה השבת הכי כייפית כי המשפחה באה לבקר וזה חימם את הלב.
יש משהו שמעניין אותי לדעת - מהו פסטיבל האורז בסין? האם הוא נהוג במספר ערים או רק במקום מסוים? זה משהו שמוגדר כחג כפי שאצלנו חג השבועות?
ולך האורח/ת הסמוי/ה, אפילו אני סקרנית לדעת מי ומדוע ההזדהות כ"כ קשה עליך?
Happy Summer For All Of You

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 09 יולי 2009, 21:14 
לא יודעת על הפסטיבל הזה. סביר להניח שיש לו קשר לחקלאות- אבל ממה שאני מתרשמת, העיר מאוד מתקדמת טכנולוגית ורחוקה מחקלאות. היום טיילנו בארמון הקייץ של קיסר משושלת צ'ינג. זה לא המבנים המפוארים והגשרים המיוחדים אלא המרחב המדהים בגודלו של מדשאות ועצים לחופי האגם שמרחיבים דעתו של אדם. ביקור באוניברסיטה- אחת מיני רבות- לבקשת שני הבוגרים שאיתי כי הם רצו להשוות מגלה שגם שם המסורת לא מרפה. איזה יופי של גינון ומים בין המבנים. ואז הגענו לכפר האולימפי. חברים, אפשר לחשוב שהאולימפיאדה נמשכת לפי מספר המבקרים. ואללה, האיצטדיון בצורת קן באמת מרשים. גם היום לא ויתרנו על ספורט הקניות ומצחיק שהמוכרות החמודות מנסות לשכנע בעברית! הסרטתי אחת מציעה לי "נעליים בזול, יפה מאוד, מה נשמע, טוב מאוד..." נפלתי בריצפה! מקנחים במסעדה באיזור חדיש ומפואר וגם בבאר מודרני- לא, אני לא שותה, אבל הבנים הצעירים הבטיחו לי שיהיה כיף. והיה. יש לי המון לספר על ההתנהגות המקומיים אבל אני שפוכה מעייפות, אז אולי מחר.
ואלמוני/ת- לא נורא, אנחנו מכניסי אורחים אם זה מה שרצית להשאר. דווקא מעניין משחק הניחוש...בתנאי שתהיה תרומה לבלוג.
עכואים ליד הים- ביי ביי...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 11 יולי 2009, 00:38 
I choose to remain anonymous b/c I'm not your year but I do know some of you as a former Akko citizen. I find some of the content here interesting and therefore I choose to comment selectively. I'm not a mystery at all, I'm just...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 173 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: